Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Луѓе, абе јас имам еден проблем! Зошто бе на Виста х64 ми работат сите програми беспрекорно било да се 32 или 64 битни? Да не имам проблем нешто?
Кажи како да го инсталирам модемот Motorola SB5101 на ХР или VISTA ама х64??? Не ми спомнувај лан картици, кабли, рутери. Драјвер за да работи преку USB na x64 OS. Се си е супер на х86, ама никако нејќе на х64.

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Море дај боже да е толку лесно ... али ако е проблемот на кој шо мислам дека е ... нема многу да помогни тоа ... пошо сетирано е на самата матична ... тастатурата да не добива струја ... се дешава кај постари матични обично и е прилично глупо да се попраи ... пошо ке треба да бараш Jumperi по цела матична ... и да читаш за шо се ...

Све ова е ОК ..
Само не ми е јасно зошто при нормална работа на Виндоус ..
онака ставам ЦД со ХП и ми се појавува тоа Менито со опции ..и првата опција е ИНСТАЛ ,и кога ке ја стиснам ништо не се дешава за разлика од другите кои си работат нормално...Барем РидМи работи.:)

Значи цдињата си се ОК
Двд Ромовите (а ги има 2) си се ОК
Оваа верзија на ХП е веке 2пати инсталирана на тој ПЦ претходно така да незнам што би можело да е..:toe:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
П.С. Него за проблемот со Даемонд за Виста ... стари верзии на Даемонд не фаќаат ... треба да си ја најдеш daemon4123-lite.exe ... верзијата ... проверено кај мене фаќаше ...

позз
Со таа верзија пробував,ипак не сум дотолку нуб :)

Него,снимив PowerIso,мора да го слушаме чичко Корун.
Сеа е како подмачкано :)

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Треба да имаш валиден web mail, од порано как шо знам имаше bossmail.com , оди на hackermail.com од тама си креири мејл. После ќе идеш на cservice.undernet.org/live , ќе креираш нов акаунт и после само треба да си го активираш од мејл-от и цеппаш... А за да се логираш, коолку што помнам беше
/msg x@channels.undernet.org login USER PASS
И за да не ти го блокираат акаунтот уште одма, стави си ацц дури после ден два.
И на двете направив меил ама не бива не ми ги прифака на cservice.undernet.org/live...Друго Чаре???:toe:

:vozbud::vozbud:

Аpokalipto, како мислиш да си ставам ацц после два дена? Не те разбирам што сакаш да кажеш ај пообјасни ми?:toe::toe:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
На акаунтот што ќе го направиш немој да додаваш или да бараш да ти додадат ACC уште одма, почекај ден два :)

DDvl

Иден Психијатар
Член од
13 април 2008
Мислења
166
Поени од реакции
2
Све ова е ОК ..
Само не ми е јасно зошто при нормална работа на Виндоус ..
онака ставам ЦД со ХП и ми се појавува тоа Менито со опции ..и првата опција е ИНСТАЛ ,и кога ке ја стиснам ништо не се дешава за разлика од другите кои си работат нормално...Барем РидМи работи.:)

Значи цдињата си се ОК
Двд Ромовите (а ги има 2) си се ОК
Оваа верзија на ХП е веке 2пати инсталирана на тој ПЦ претходно така да незнам што би можело да е..:toe:
Дали е тој копјутер усте под гаранција ? Зашо и на мене ми се има вакво сра*е десено кај еден другар ... 3 дена се мучеф нешо да напраам ... и на крај ми ск*рчи го отвориф ... вадење Хардот , го однесоф кај мене ... го поврзаф ... и си ја пуштам инсталацијата , се инсталираше без проблем ... му го враќам му го поврзувам и до ден денес се нема заебано пак Windows-ot.

П.С. Уште од одамна користам Power Iso , Зашо Даемондот ... ми е сра*е у црвено бело бои ...

С

Спенсер

Гостин
The game may not run correctly on computers that have virtual memory
disabled. If you have turned this off, you can reactivate it in the
Windows Control Panel.

шо значи ова бе??како да го ПОПРАВАМ/ДА ЈА РЕАКТИВИРАМ ВИРТУЕЛНАТА??

Г

Грејвдигер

Гостин
И на двете направив меил ама не бива не ми ги прифака на cservice.undernet.org/live...Друго Чаре???:toe:

:vozbud::vozbud:

Аpokalipto, како мислиш да си ставам ацц после два дена? Не те разбирам што сакаш да кажеш ај пообјасни ми?:toe::toe:
Еми незнам... ако си на кабелнет пиши им на мејл да ти креират од кај нив мејл со @netkabel.net.mk или @kabelnet-tv.com.mk , од кај них работе... Пиши му на Киро, поз го од мене и ќе немаш проблеме :)

P

Princ

Гостин
Доста со тој мејл више. Врска нема тој проблем со Оперативни системи и програми. Бришам муабети после овој пост што се однесуваат на мејлот бла бла.
The game may not run correctly on computers that have virtual memory
disabled. If you have turned this off, you can reactivate it in the
Windows Control Panel.

шо значи ова бе??како да го ПОПРАВАМ/ДА ЈА РЕАКТИВИРАМ ВИРТУЕЛНАТА??
Control Panel -> System
Оди на табот Advanced па кликни на Settings кај Performance
Во новиот прозор оди на табот Advanced
Кликни на Change најдоле
Во новиот прозор одбери "System managed size" па Set
На сите прозорци стисни OK за да се затворат.
Мислам дека ќе мораш да го рестартираш компјутерот после ова за измените да влезат во практика и употреба.

Janev

2.856
Поени од реакции
58
даунлодирав еден филм во MP4 формат со GOMplayer не го отвара, со BS го отвара ама имам проблем со преводот, буквите не ги покажува убаво, давам десен клик сабтајтлс нема ништо, одам options - preferens од таму да го сменам преводот неможе не се менува ништо....на кирилица го покажува преводот

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
даунлодирав еден филм во MP4 формат со GOMplayer не го отвара, со BS го отвара ама имам проблем со преводот, буквите не ги покажува убаво, давам десен клик сабтајтлс нема ништо, одам options - preferens од таму да го сменам преводот неможе не се менува ништо....на кирилица го покажува преводот
Пробај со media player claсsic од K-Lite Codec Pack...

Г

Грејвдигер

Гостин
Најди кај се наоѓа "Encoding" таму се мести тоа, сеа ме мрзи да ставам dvd цд, ќе ти кажаах точно кај се наоѓа ...

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Епа тоа е од некој кодекс или програма за гледање филмови кои си ги инсталирал претходно, мавни им анинстал на сите, и стави само едни асални, пример ACE mega codek pack.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom