Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 мај 2008
Мислења
239
Поени од реакции
4
Abe korun Covek gledaj voa GOM Player kako mi go dava prevodot a na bs plearot si go mestis na centar evrope i dr a na voa ne moze

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Абе прочепкај малце има и овој да местиш....:pos2::pos2::pos2::salut::salut:

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Ај некој нека ми објасни што е тоа sleapstreaming, кога, зошто, како се користи. Читав за тоа на еден сајт ама не разбрав добро.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Ај некој нека ми објасни што е тоа sleapstreaming, кога, зошто, како се користи. Читав за тоа на еден сајт ама не разбрав добро.
Да речеме имаш Windows инсталационо CD. Сакаш да го промениш... мораш да го користиш процесот на slipstreaming. Зошто? Па да речеме ти требаат посебни драјвери за хард дисковите, бидејќи најчесто има такви фрки кога сакаш да инсталираш XP на компјутер кој што доаѓа со Виста. Инаку ќе добиеш error кој гласи дека инсталацијата не нашла ниеден хард диск. :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Slipstream_(computing)

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Да речеме имаш Windows инсталационо CD. Сакаш да го промениш... мораш да го користиш процесот на slipstreaming. Зошто? Па да речеме ти требаат посебни драјвери за хард дисковите, бидејќи најчесто има такви фрки кога сакаш да инсталираш XP на компјутер кој што доаѓа со Виста. Инаку ќе добиеш error кој гласи дека инсталацијата не нашла ниеден хард диск. :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Slipstream_(computing)
А да речеме на пример ЦД-то ми е Windows XP SP2 и сакам да го променам во СП3. Ќе морам да го направам тоа со sleapstreaming?:kesa::kesa:

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
А да речеме на пример ЦД-то ми е Windows XP SP2 и сакам да го променам во СП3. Ќе морам да го направам тоа со sleapstreaming?:kesa::kesa:
Зошто не симнеш ЦД со веќе вграден СП3? Инаку најверојатно може, оди на google и побарај. Моја препорака е да не се мачиш воопшто и симни 600мб. Ако имаш проблеми, контактирај ме на мсн.

Член од
13 мај 2008
Мислења
239
Поени од реакции
4
Ne moras nisto da pravis ako imas Win XP CD samo simni si go nLite-1.4.5.installer i ima opcija da go integriras SP3 i koga ke go formatiras kompjuterot ke ti bide instaliran bes potaoa da go instaliras ja taka si napraviv si go integrirav SP3 i sega koga go formatiram kompjuterot Instaliran mmi e SP3 zakon programov ovozmozuva i da go napravis potoa botabilno cd i da ti bide spremno za Formatirahje Isto taka imas i opcija da si napravis drajverite da ti bidat integriani bes potoa da gi instaliras se sto ti treba e Win XP i SP2 i SP3 za da go integriras i edno prazno CD

Член од
12 јануари 2006
Мислења
374
Поени од реакции
9
Го симнав филмов The Love Guru од torrent и најголемиот фајл,филмот што битребало да биде,ми е со екстензија .bin и што да направам сеа за да го гледам???

Член од
7 февруари 2005
Мислења
688
Поени од реакции
76
Зошто не симнеш ЦД со веќе вграден СП3? Инаку најверојатно може, оди на google и побарај. Моја препорака е да не се мачиш воопшто и симни 600мб. Ако имаш проблеми, контактирај ме на мсн.
шо зборувате бе...абе оди на сајто на микрософт имаш упдате за сервице пак 3 и готово какво цд каков виндоњс инсталер ц ц ц ц

Член од
7 февруари 2005
Мислења
688
Поени од реакции
76
Го симнав филмов The Love Guru од torrent и најголемиот фајл,филмот што битребало да биде,ми е со екстензија .bin и што да направам сеа за да го гледам???
.bin ти е имаге фајл и можеш да го отвориш со виртуал цд или пак да го снимиш директно на цд...За да го отвориш ти треба една од следните програми: PowerISo. Daemon tools Alkojol 120% ili sl....

Член од
7 февруари 2005
Мислења
688
Поени од реакции
76
сака да си направи Њиндоњс сп 3??????? цдто му било сп2 па ќе го инсталира како сп2 и упдате и готово....

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
сака да си направи Њиндоњс сп 3??????? цдто му било сп2 па ќе го инсталира како сп2 и упдате и готово....
....Или со помош на nLite си праиш твое лично модифицирано цеде со ХР, со SP3 со антивирус, програми, тракатанци...... Се што сакаш си ставаш и си правиш инсталација. После само го инсталираш и имаш све стаено на РС, се што е по твој вкус, нема мачење со инсталирање на програми и такви ствари....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom