Ok srediv rabota edvaj inace e zakon :helou:Abe korun Covek gledaj voa GOM Player kako mi go dava prevodot a na bs plearot si go mestis na centar evrope i dr a na voa ne moze
Да речеме имаш Windows инсталационо CD. Сакаш да го промениш... мораш да го користиш процесот на slipstreaming. Зошто? Па да речеме ти требаат посебни драјвери за хард дисковите, бидејќи најчесто има такви фрки кога сакаш да инсталираш XP на компјутер кој што доаѓа со Виста. Инаку ќе добиеш error кој гласи дека инсталацијата не нашла ниеден хард диск.Ај некој нека ми објасни што е тоа sleapstreaming, кога, зошто, како се користи. Читав за тоа на еден сајт ама не разбрав добро.
А да речеме на пример ЦД-то ми е Windows XP SP2 и сакам да го променам во СП3. Ќе морам да го направам тоа со sleapstreaming?:kesa::kesa:Да речеме имаш Windows инсталационо CD. Сакаш да го промениш... мораш да го користиш процесот на slipstreaming. Зошто? Па да речеме ти требаат посебни драјвери за хард дисковите, бидејќи најчесто има такви фрки кога сакаш да инсталираш XP на компјутер кој што доаѓа со Виста. Инаку ќе добиеш error кој гласи дека инсталацијата не нашла ниеден хард диск.
http://en.wikipedia.org/wiki/Slipstream_(computing)
Зошто не симнеш ЦД со веќе вграден СП3? Инаку најверојатно може, оди на google и побарај. Моја препорака е да не се мачиш воопшто и симни 600мб. Ако имаш проблеми, контактирај ме на мсн.А да речеме на пример ЦД-то ми е Windows XP SP2 и сакам да го променам во СП3. Ќе морам да го направам тоа со sleapstreaming?:kesa::kesa:
Ne moras nisto da pravis ako imas Win XP CD samo simni si go nLite-1.4.5.installer i ima opcija da go integriras SP3 i koga ke go formatiras kompjuterot ke ti bide instaliran bes potaoa da go instaliras ja taka si napraviv si go integrirav SP3 i sega koga go formatiram kompjuterot Instaliran mmi e SP3 zakon programov ovozmozuva i da go napravis potoa botabilno cd i da ti bide spremno za Formatirahje Isto taka imas i opcija da si napravis drajverite da ti bidat integriani bes potoa da gi instaliras se sto ti treba e Win XP i SP2 i SP3 za da go integriras i edno prazno CDА да речеме на пример ЦД-то ми е Windows XP SP2 и сакам да го променам во СП3. Ќе морам да го направам тоа со sleapstreaming?:kesa::kesa:
шо зборувате бе...абе оди на сајто на микрософт имаш упдате за сервице пак 3 и готово какво цд каков виндоњс инсталер ц ц ц цЗошто не симнеш ЦД со веќе вграден СП3? Инаку најверојатно може, оди на google и побарај. Моја препорака е да не се мачиш воопшто и симни 600мб. Ако имаш проблеми, контактирај ме на мсн.
Ti ocigledno ne svati so saka da napraviшо зборувате бе...абе оди на сајто на микрософт имаш упдате за сервице пак 3 и готово какво цд каков виндоњс инсталер ц ц ц ц
.bin ти е имаге фајл и можеш да го отвориш со виртуал цд или пак да го снимиш директно на цд...За да го отвориш ти треба една од следните програми: PowerISo. Daemon tools Alkojol 120% ili sl....Го симнав филмов The Love Guru од torrent и најголемиот фајл,филмот што битребало да биде,ми е со екстензија .bin и што да направам сеа за да го гледам???
....Или со помош на nLite си праиш твое лично модифицирано цеде со ХР, со SP3 со антивирус, програми, тракатанци...... Се што сакаш си ставаш и си правиш инсталација. После само го инсталираш и имаш све стаено на РС, се што е по твој вкус, нема мачење со инсталирање на програми и такви ствари....сака да си направи Њиндоњс сп 3??????? цдто му било сп2 па ќе го инсталира како сп2 и упдате и готово....