Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Избриши ги сите кодеци што ги имаш инсталирано, симни го најновиот K-Lite FULL кодек, и при инсталација одбери Lots Of Stuff.
Второ, место BSPlayer, земи си GOM Player, според мене (а и многу други) најдобриот плеер сега за сега...

овој GOMPlayer може да се става превод

ај помош оти PC ке оди низ прозор.
цел ден се добро седам на ком работи нормално,инсталирам схе 5.6 рестарт му давам и не се подига нешо јузерот. ми излегува како друг компјутер како да не е мојот. Влегувам контрол панел и во програм адд/ремув ми стојат сите мои игри и програми кои ми се инсталирани.одам таму во documents and settings/user/my documents пак ми стојат документите а кога отварам my documents од десктоп нема ништо. HEEEEEEEELP!!!!!!!!!:vozbud:

ај помош оти PC ке оди низ прозор.
цел ден се добро седам на ком работи нормално,инсталирам схе 5.6 рестарт му давам и не се подига нешо јузерот. ми излегува како друг компјутер како да не е мојот. Влегувам контрол панел и во програм адд/ремув ми стојат сите мои игри и програми кои ми се инсталирани.одам таму во documents and settings/user/my documents пак ми стојат документите а кога отварам my documents од десктоп нема ништо. HEEEEEEEELP!!!!!!!!!:vozbud:

Од се ова што си го пишал, сватив дека проблемот ти е: кога одиш во My Documents преку desktop, немаш ништо.

Напрај си шорткат до десктоп.

Од се ова што си го пишал, сватив дека проблемот ти е: кога одиш во My Documents преку desktop, немаш ништо.

Напрај си шорткат до десктоп.

не не грешка си ме разбрал. немам ништо од тоа шо ми е инсталирано а во контрол панел ми стои дека е инсталирано.незнам ме побрка ова пц деновиве мора да се форматира. Сигурно е вирус.

Интересен проблем, една форумџика не може да пишува на форумот, дали има шанси ова да се случува поради некои проблеми со броусерот т.е дали има некои подесувања кои може да ги направи за да може да пишува.... мислам на некои протоколи, ако може?
Пробано е и преку ФФ3 и ИЕ7

Интересен проблем, една форумџика не може да пишува на форумот, дали има шанси ова да се случува поради некои проблеми со броусерот т.е дали има некои подесувања кои може да ги направи за да може да пишува.... мислам на некои протоколи, ако може?
Ejjjjj, вакви описи на проблеми... Бог да чува.
Како не може да пишува? Тастатурата сигурно и е уштекана добро во PS/2 портот?
Ај нека ја земе во рака, и нека отиде до кујна. Ако уште ја тегне тастатурата без никаков проблем, не е уштекана.

За да добиеш сериозен одговор, прво постави сериозно прашање. Кој оперативен систем, кој browser... како не може да пишува???

Средивме некако, проблемот бил во уредувачот на текст на форумов, највероајтно се работи за некој баг бидејќи еве мене сега не ми го покажува курсорот.

хахахах Princ ова како со мониторот - ако можеш повлечи го :pos:

Ами да не ви се најжвит некој клуч за Kaspersky Internet Security 7.0 на лагер,ве молам ?

Pri instalacijata na BlueSoleil 5.0.5.178 (Vista 32-bit) nemoze da se instalira bluetooth network adapter. ja imav prethodno, super si rabotese no najdov ponova verzija i ja izbrisav. sega nemozam povtorno da ja instaliram postarata verzija-"licencirana". fala

избриши ги сите други верзии шо ги имаш инсталирано......па потоа пробај пак....

Ne znam dali e za tuka ama da prasam :

Imam od pred nekoe vreme problem so PC-to, koga pustam video ( Nekoj klip ili film ) mi secka videoto odnosno se usporuva nekako brzinata na momenti, kako usporena snimka doaga, sega ne do tolku ama usporuva. Posle pak ce se oprai ama pak od vreme na vreme go prifacaat. Dali e do softverot ili hard diskot. Se mislam da ne e do windowsot, zosto pred nekoe vreme mu pravev repair i mu go simnav SP3 - service pack 3 ( inaku XP imam ) pa kazete sto da proveram. Ja do sega simnav nov codec, novi pleeri, smeniv codeci, mu napraviv i scan disc i interesno mnogu vreme mu trebase da se proveri, okolu 7-8 saati. sum pravel i drugpat ama brzo idelo. Sve mislam deka e hard diskot

Имаш онакви сијалички на куќиштето (црвена и зелена - зелената е секогаш уклучена кога е уклучен компјутерот, а црвената трепка повремено)?
Ако имаш, пушти видео и прати ја црвената. Ако цело време стои уклучена, тоа значи дека хард дискот работи за тој период турбо. Според тоа, би претпоставил дека проблемот е во хард дискот (дефрагмент можеби би помогнал). Ако не свети најчесто додека пушташ клип, на графичката би се сконцентрирал.

pretpostavuvam ova e za mene, aj ce proveram ne sum siguren, mada kaj mene crvenata sveti skoro nonstop u posledno vreme :) Celeron mi e i star e 4 godini, a P-4 e 2.4 GH ama dzabe :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom