Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 мај 2008
Мислења
239
Поени од реакции
4
Малце помош ако може....Како може да ја тргнам бојата што се наоѓа под иконата кај што и го пишува името? Еве слика...
desen klik i properties potoa desktop i ke vidis color kaj pisuva dole tamu oberisi boja koja sakas ti inace slikava ti e top :D:D:D

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
desen klik i properties potoa desktop i ke vidis color kaj pisuva dole tamu oberisi boja koja sakas ti inace slikava ti e top :D:D:D
Ма тоа го знам ама несакам уопште да има боја.... BTW фала за коментарот за сликата....:vozbud: :pos2: :pos2:

диме

When Am I ?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
806
Поени од реакции
21
Ма тоа го знам ама несакам уопште да има боја.... BTW фала за коментарот за сликата....:vozbud: :pos2: :pos2:
Десен клик -> Properties ;
таб -> Desktop ;
Customize Desktop... ;
таб -> Web ;

И тука во листата Web pages ако имаш нешто , бришиш се, и пази Lock Desktop Items не треба да е штиклирано.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Десен клик -> Properties ;
таб -> Desktop ;
Customize Desktop... ;
таб -> Web ;

И тука во листата Web pages ако имаш нешто , бришиш се, и пази Lock Desktop Items не треба да е штиклирано.
Во Web Pages нема ништо само My Current Web Pages ама не е штиклирано, и Lock Desktop Items не е штиклирано. Повеќе помош?:toe:

Vlatko_100

DUKE
Член од
21 јануари 2008
Мислења
648
Поени од реакции
20
Малце помош ако може....Како може да ја тргнам бојата што се наоѓа под иконата кај што и го пишува името? Еве слика...
my Computer десен клик Properties -> Advanced -> Performance -> Settings -> Visual Effects
Одбираш Custom и ги штиклираш само последните 3 другото се одштиклирај и понатаму знаеш се ОК->OK

P

Princ

Гостин
Пробај вака

Десен клик на десктоп, на празно некаде, и кај arrange icons by осигурај се дека "lock web items on desktop" НЕ Е селектиран.

Потоа, десен клик на my computer, па properties.
Оди во табот Advanced.
Кај Performance, кликни на Settings.
Одбери Custom па најди и селектирај го "Use Drop Shadows for Icon Labels on Desktop Icons"

Кажи што ќе направиш.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Во Web Pages нема ништо само My Current Web Pages ама не е штиклирано, и Lock Desktop Items не е штиклирано. Повеќе помош?:toe:
Икси очигледно имаш мала утка на една ствар:) Не е формат решението батали го касперски, нов збор па се курчи:)
иди на my computer->properties->advanced и на performance кликни на settings и oдбери adjust for best appearance и ќе ти ја снема бојата на текстот на иконите. Иначе можеш и со кликање на еден од тие сетинзи таму што се ама блокиран сум и незнам кое беше тачно:)

ЕДИТ:)
Па Принц ти објаснил веќе:)

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
:smir:ja ti vikam da probas so format
Дај не заебавај озбилен си? За 2 дена двапати му правам формат, 3 пат нема шанси.:pos2::pos2:
BTW Точкест фала, тоа ми го управи проблемот.....:toe::pos2:

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Ednas instalirav Mozilla Firefox i ne mi se otvaraa nekoi sajtovi kako on net, yahoo, hi5 itn. Ja izbrisav Mozillata i povtorno staviv IE 7, no togas mi se pojavi edno znakce na taskbarot kojsto veli deka automatic uptades e isklucen, a ustvarikaj mene e ukljucen. Plus pocnaa da mi se pojavuvaat cookies, koj sto gi blokirav preku naredbata: Tools-Internet Options- Privacy, no koga ke uklucam povtorno IE, mi se vrakaat opciite i povtorno mi se pojavuvaat cookies?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ednas instalirav Mozilla Firefox i ne mi se otvaraa nekoi sajtovi kako on net, yahoo, hi5 itn. Ja izbrisav Mozillata i povtorno staviv IE 7, no togas mi se pojavi edno znakce na taskbarot kojsto veli deka automatic uptades e isklucen, a ustvarikaj mene e ukljucen. Plus pocnaa da mi se pojavuvaat cookies, koj sto gi blokirav preku naredbata: Tools-Internet Options- Privacy, no koga ke uklucam povtorno IE, mi se vrakaat opciite i povtorno mi se pojavuvaat cookies?
Ги отвара без проблеми, друг проблем можда имаш...а ако некои страни се напишани (оптимизирани)само за ИЕ и тоа се решава со додатокот IE Tab, се инсталира од официјалната страница на Мозила.
Колачињата се нормална работа..не кревај паника околу нив. Затоа не ги блокирај, не ќе може без нив нигде да се логираш, остај ги дифолт подесувањата.

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Ги отвара без проблеми, друг проблем можда имаш...а ако некои страни се напишани (оптимизирани)само за ИЕ и тоа се решава со додатокот IE Tab, се инсталира од официјалната страница на Мозила.
Колачињата се нормална работа..не кревај паника околу нив. Затоа не ги блокирај, не ќе може без нив нигде да се логираш, остај ги дифолт подесувањата.
Мислев за поп-ап рекламите, не знам дали е исто cookies и pop-up :kesa: :kesa:

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Go resiv problemot, sum imal trojanec, fala mnogu sto se obidovte da mi pomognete.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom