Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
16 мај 2010
Мислења
116
Поени од реакции
1
Отвори CMD, впиши "ipconfig /all" (без наводниците). Види што ти стои ко Gateway, и истото впиши го во Internet Explorer или кој било интернет браусер. Ќе ти се отворат полиња за user/pass, ќе ги напишеш фабричките што ти се за рутерот (ги има по упатството негде) и ќе влезеш во конфигурацијата на рутерот. Од тука се местат сите опции.
а кажи ми ти кај јас да го отворам тоа најдам CMD

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Не се точни тие од биос. Симни Everest или Speedfan па види. Инаку 50-60 е сосема нормална температура за модерен процесор. Кажи ни каков процесор имаш, точна температура, и оптерети го со OCCT да ни кажеш температура при терет.
се извинувам што пишувам со задоцнување...на еверест темп му е 53мин и 58мах. терет не му направив а процесорот е интел целерон д 340

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Нормална температура е тоа.

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Нормална температура е тоа.
а од што може друго да се рестартира? добро исчистен е...се рестартира кога ке отворам youtube,игра некоја..графичката нова е сега,исчистен е добро..што можи да биде работата?сега го форматирав пред 3 дена.. :S

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
а од што може друго да се рестартира? добро исчистен е...се рестартира кога ке отворам youtube,игра некоја..графичката нова е сега,исчистен е добро..што можи да биде работата?сега го форматирав пред 3 дена.. :S
Провери го рамот со memtest+

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
Колку тоа нова е графичката ? Кај мене така се рестартираше, што не пробав, на крај видов доле на графичката дека има подуени и расцветани (кондензатори, трансформатори) што ти ја знам како се викаат , буренца такви... отвори кукиште ако не ти е под гаранција.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
Дечки, многу е симптоматично што се рестартира само со utube и игри... не е вирус, веќе ти е преформатиран... се покажува дека напојувањето ти е пред умирање (да не речам не чини). Пробај во некој сеервис да тестираш ново напојување, верувам дека нема да имаш проблем.

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Дечки, многу е симптоматично што се рестартира само со utube и игри... не е вирус, веќе ти е преформатиран... се покажува дека напојувањето ти е пред умирање (да не речам не чини). Пробај во некој сеервис да тестираш ново напојување, верувам дека нема да имаш проблем.
напојувањето од прилика 1 година можеби ми чкрипи кога ке го пуштам компјутерот кога ке се вклучи целосно престанува значи некаде 1 мин трае тоа чкрипење.сега баш си реков ај да видам да ја пуштам Wow малку да го оптеретам да видам што ке биде рам,процесор.кога стиснав двоен клик се вклучи играта и излезе црн екран и се закочи...ништо не мрдаше,не можев ни таск менаџер да отворам мора рестарт истото го прави и на други игри.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
напојувањето од прилика 1 година можеби ми чкрипи кога ке го пуштам компјутерот кога ке се вклучи целосно престанува значи некаде 1 мин трае тоа чкрипење.сега баш си реков ај да видам да ја пуштам Wow малку да го оптеретам да видам што ке биде рам,процесор.кога стиснав двоен клик се вклучи играта и излезе црн екран и се закочи...ништо не мрдаше,не можев ни таск менаџер да отворам мора рестарт истото го прави и на други игри.
Не знам дали е истиот проблем ама кај еден другар вака се случвеше,еднаш ме викна да го форматирам комот дека него на секој формат вака му излегвеше и ај го форматиравне и се ок,инсталиравне драјвери и од тогаш така почна да прет,ама појке драјвери се инсталираја и ај еден по еден да бришиме да видиме шо е и имаше една програма GamerAsus мислам беше и од кога ја избришавне све си беше ок иначе секогаш игри ко ке пуштеше,програми или видео,било јутјуб или преку цд пак така ке напреше,истово и кај еден друг другар му беше,ојдов и ја гледам таа програмата GamerAsus,ја избришав и се си беше ок.Види ако ја имаш таа програма макнија ако не нз шо е.

F

FuckYouAll

Гостин
Дали форматиран мп3, марка "sansa", може да се врати во живот?? :)

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Дали форматиран мп3, марка "sansa", може да се врати во живот?? :)
можно е..треба да најдеш фрајмвер ако можеш дај ми уште нешто ако има некое бројче или можеби знаеш верзија на фрајмвер..претпоставувам дека е кинески па сигурно е ист фрајмверот како и за сите други мејд ин чајна што се.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
можно е..треба да најдеш фрајмвер ако можеш дај ми уште нешто ако има некое бројче или можеби знаеш верзија на фрајмвер..претпоставувам дека е кинески па сигурно е ист фрајмверот како и за сите други мејд ин чајна што се.
Да не мислиш на фирмвер (Firmware)???

Член од
20 јануари 2009
Мислења
653
Поени од реакции
533
имам УСБ 4 гига, и пробвав нешто да снимам на него, експериментирав за Гугл Оперативниот систем, и кога го форматирав, ми кажва дека има само 1 гига. како е ова можно, и како да си го повратам назад капацитетот? позз

Член од
9 јануари 2009
Мислења
188
Поени од реакции
72
да не знае некој колку одприлика би ме коштало чистење на кулер на ASUS лаптоп?
разгледав назад низ темата, ама не најдов ништо посебно..

п.с.

да препорачате некој од овие кулери?

Kajgana Shop

На врв Bottom