Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

Lucio

титула по желба
Член од
26 јуни 2006
Мислења
871
Поени од реакции
41
Ej, се разбира некој у java програмирање?Ако е така, имам еден мал проблем.Мислам, уште сум почетник и може јас сум проблемот..
Пробувам сеа од Ентер списанието 11 бр. е првиот чекор со зададени команди се што како треба да се изработи.И следам цело време чекор по чекор али на крај не може да се компајлира.Тоа у DOS или како уште се вика.Дали точната команда за компајлирање е "javac" или пак проблемот лежи во тоа што користев PSPad наместо Notepad како што пишува ама фајлот е зачуван како Notepad документ.Ај ако има некој ентер или општо се разбира од Java плс одговорете, важно е!! =P

Член од
17 февруари 2007
Мислења
296
Поени од реакции
0
Ej, се разбира некој у java програмирање?Ако е така, имам еден мал проблем.Мислам, уште сум почетник и може јас сум проблемот..
Пробувам сеа од Ентер списанието 11 бр. е првиот чекор со зададени команди се што како треба да се изработи.И следам цело време чекор по чекор али на крај не може да се компајлира.Тоа у DOS или како уште се вика.Дали точната команда за компајлирање е "javac" или пак проблемот лежи во тоа што користев PSPad наместо Notepad како што пишува ама фајлот е зачуван како Notepad документ.Ај ако има некој ентер или општо се разбира од Java плс одговорете, важно е!! =P
Јас би ти предложил да си симнеш NetBeans, па таму пишувај јава, сигурно ќе ти работи.

Marso

Io sono INTERISTA!
Член од
22 јануари 2006
Мислења
1.456
Поени од реакции
311
Имам .rar архива која е со пасворд, а јас го немам пасвордот. Архивата ми е многу важна и не знам како да ја отворам?

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.662
Брат тешко дека ке завршиш работа ако го немаш пасвордот али еве ти еден програм Advanced Archive Password Recovery пробај со ова али пак ти викам ако го немаш пасвордот ништо.Поздрав

Lucio

титула по желба
Член од
26 јуни 2006
Мислења
871
Поени од реакции
41
А има ли некоја програма за распознавање песни..на пр база на податоци на интернет или шо знам шо да upload-ирам дел од песната или цела песна па да ми даде информации за неа, како име, артист, албум...
имам некои песни а не знам имињата а ми требаат..

HGD

Член од
16 септември 2005
Мислења
315
Поени од реакции
14
Ајде помогнете....овде!!
Користам Vista Home Premium...во се работи како што треба...но во ова не...
Се отепав од барање по форуми не успеав да најдам...

На SKYPE , MSN , не работи Микрофончето...

Realtek HD користам...но ете...
Ај помош...

Член од
10 октомври 2007
Мислења
2
Поени од реакции
0
При одредено време рботење целиот систем ми се укочува.Не се исклучува туку се е како смрзнато ништо не работи додека не го рестартирам на сила.Ве молам помагајте.Давајте некој совет што да правам

Crash Override

H4CK1N6 15 N07 4 KR1M3
Член од
14 јуни 2007
Мислења
157
Поени од реакции
0
Antivirus imas skeniraj povekje pati so razlicni antivirusi dokolku ne najdes nisto moze da e problemot hardverski (no toa ti nemozes da go vidis) odi vo BIOS vidi temperatura za sekoj slucaj proveri dokolku i toa ne e format napravi na windowsot dokolku ne ti pomogne format hardverski e problemot ;)

HGD

Член од
16 септември 2005
Мислења
315
Поени од реакции
14
Antivirus imas skeniraj povekje pati so razlicni antivirusi dokolku ne najdes nisto moze da e problemot hardverski (no toa ti nemozes da go vidis) odi vo BIOS vidi temperatura za sekoj slucaj proveri dokolku i toa ne e format napravi na windowsot dokolku ne ti pomogne format hardverski e problemot ;)
LooooL...
Covekot prasuva ne saka da experimentira:)
Abe druze....
Ti se pojavuva LOGO na pocetokot...koga go startuvas PC-to....
Nekoja slika ova ona...bilo sto???
Od maticnata Logo....takva stvar?

Член од
3 октомври 2007
Мислења
2
Поени од реакции
0
Ako moze nekoj da mi kaze kako da stavam kirili4na podr6ka na kompjuterot?

Kajk

- нема лабаво -
Член од
10 март 2006
Мислења
512
Поени од реакции
1
има ли некој serial number za ad-awаre 2007 или да даунлодирам некоја верзија која не бара сериал (кракувана) ми треба итно!!!

P

Princ

Гостин
Ako moze nekoj da mi kaze kako da stavam kirili4na podr6ka na kompjuterot?
Одговорот лежи овде.

има ли некој serial number za ad-awаre 2007 или да даунлодирам некоја верзија која не бара сериал (кракувана) ми треба итно!!!
Тоа на форумов нема да го добиеш. Против форумските правила е (на кои си се согласил чим успешно си се регистрирал).

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
имам едно прашање...имам изражано двд со важни работи на него...до пред некој ден си беше све ок..од денес кога ке го отворам двд го дава како празно!!!!!!!!!!!!!!!!...некој да ми даде идеја што може да е проблемот или да даде совет како да си ги извлечам податоците од него...фала

едит: СО ПОМОШ НА СИСТЕМ РЕСТОРЕ.. се среди работатат...ова го оставам како пример ако некој има ваков проблем. :vozbud::vozbud:

Член од
21 август 2007
Мислења
18
Поени од реакции
0
Дали некој може да ми помогне.После растарт на ком. ми излегува една коцка во која пише
NMIndexStoreSvr.exe has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.
Јас секогаш и давам dont-send . Ком. си работи се ок ама ова ме нервира.
ако некој знае што е проблемот нека пиши. Благодарам :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom