Кој би сакале да биде Претседател на РМ?

дали би го гласале Бранко Црвенковски повторно за Претседател?

• да

Гласови: 39 22,5%
  • не

Гласови: 134 77,5%

• Вкупно гласачи
    173
najdobar precedatel bil i seuste nikoj nema da ima podobar od nego toj bil JOSIP BROZ TITO.jas mislam takov covek nema ni ke ima.
A za vo makedonija treba Tito Petkovski.
Toa e moeto mislenje.
Cao PES

се јави еден југоносталгичар

Нормално Бранко Црвенковски

Готово СДС се консолидира на форумов, сега може да делува како што треба астерикс се врати, водечката фигура во радовите на СДС на форумов следен од интел и по ново подмладокот Флава.
Ајде астерикс ајде баци му рака на шефот ти Бранко

Инаку ако нависитна соти дека мора кандидатот да е над 40 години ондак Керим нека ја земе оваа парадна функција тешко дека за друг и би гласале.
А астерикс нека си гаи илузии ама време му е Б.Ц. да се повлече од активна политика бидејќи на следни избори губи, преку глава им е на сите.

da ne bese on nemase da imate drzava bulasi edni
Да де, па тој беше од екипата која нејќеше Македонија да стане независна држава, да не беше тој нема да имаше такви кои беа контра него и ја поддржуваа идејата за сувереност : )

И нека ти текне кој не сакаше да стане на интонирањето на македонската химна.

15 години имаш па ти се простува киксот, ти тогаш уште не си излегол од тестисите на татко ти.

Потврдувам дека кандидатот мора да е над 40 год. како и другите услови кои ги наведе Стрелец мислам се такви какви што се, според важечките закони и Устав на РМ, така да, при наведувањето на кандидатите, внимавајте на тоа.

da ne bese on nemase da imate drzava bulasi edni

Бре, околу почетокот на деведесетите, кога се распаѓаше СФРЈ, македонската десница викаше "Луѓе освестете се не е прашање дали конфедерација или федерација, туку независност или конфедерација". А дечкото и неговата партија се вадеа од такт на ова. Од нивните редови одговорот беше: "Вие сте националисти, сакате да ја рушите Југославија".
И тоа што си млад, ако си, не те оправдува да не си ја знаеш историјата.
Learn history! Not HISstory!

Едно е јасно - во последните неколку години Бранко успеа да изгради имиџ на сериозен политичар. Има стил на однесување, држење говори итн. Човекот знае добро и да лаже, а тоа е најбитната карактеристика за еден политичар - да те гледа право во очи и со сериозен поглед да ти кажува 1001 лага, а ти како теле да му веруваш и да се воодушевуваш.

Значи, јас зборував за Бранко како за политичар. Е сега, колку е добар за Македонија, тоа е друго прашање. Штетите коишто и се нанесени на Македонија не се само негова вина - народот си ги избира политичарите.

Викаме Бранко (ајде нека е и Киро) го промени знамето... Бранко го промени името... Па каде беа Македонците? Имаше ли масовни протести? Колкумина скопјани излегоа на протест? Од 700.000 жители на Скопје едвај 3.000 дали ќе се соберат. И кој е после крив, Бранко... или Цацко?! :tapp:

Да, јас би го гласал пак. Море би го прогласил за доживотен претседател. За телиња како Македонците само таков говедар треба.

Кај е то гојдото бе озбилно, ни на телевизија излегва ни ништо.

А кој друг? Кој и да е уствари, не би го гласала пред Бранко ... сите други ми се смотани, кој повеќе-кој помалку, сеедно.​

Тешко тебе. Не си ти крива уствари дома така ти форсират.

Тешко тебе. Не си ти крива уствари дома така ти форсират.

Извини, ама никој од дома не го и нема да го гласа. Имам своја глава на раменици и сама можам да размислувам. И што ако го гласам и е тешко мене? Што мака имаш ти од тоа?

Извини, ама никој од дома не го и нема да го гласа. Имам своја глава на раменици и сама можам да размислувам. И што ако го гласам и е тешко мене? Што мака имаш ти од тоа?

Лично ништо не ми смета, само мал гест на емпатија прам. Секој шо барем малку знае логички да расуди ќе знае зошто да го презира Бранко. Ти поминуваш со разбирање поради неупатеноста.

Иначе нема врска кој ќе биди претседател, најбанална и најформална функција е. Битно е само да има разбирање со премиерот, за да не се кочи работата за инает.

Лично ништо не ми смета, само мал гест на емпатија прам. Секој шо барем малку знае логички да расуди ќе знае зошто да го презира Бранко. Ти поминуваш со разбирање поради неупатеноста.

Иначе нема врска кој ќе биди претседател, најбанална и најформална функција е. Битно е само да има разбирање со премиерот, за да не се кочи работата за инает.

Убаво си правам кога не реплицирам тука ... страшна работа е ако се каже и мала ситница за опозицијата ... ај гитлам пред да се раскарам и да ме фати главата.

Друже се гледа дали му е мала функцијата председателот требе да ставе ПАРАФ на секои закон ете требе да предложи 2ца за судски совет, во координација со Владата требе да постави представници во дипломатските преставништва на РМ а овој сегашниот сето тоа го КОЧИ (смислено или не, со цел или не) така да .... занего тешко дека би гласал.

едно благодарам до струмикс оти ја отворил анкетата бидејќи ја не знаев како:uvo:
не нема да го гласам најголемиот предавник во македонија
сетете се само кој не го дигаше газот на македонската химна, кој не правеше ништо за да ги врати македонските војници кои служеа во ЈНА, кој ги промени знамето и името, кој изврши 90% од приватизацијата на општествен капитал по криминален пат, кој велеше дека со терористи нема преговори и дека нема да прави коалиција со нив, а веднаш по изборите ги зеде во влада, кој го донесе штетниот закон за општините, кој ги прогонуваше македонските бранители...
не никогаш нема да го гласам оној кој е највеќе заслужен за тоа што македонија е на ова рамниште

Потврдувам дека кандидатот мора да е над 40 год. како и другите услови кои ги наведе Стрелец мислам се такви какви што се, според важечките закони и Устав на РМ, така да, при наведувањето на кандидатите, внимавајте на тоа.
Струмикс да не се караме :) јас ги наведував :):)

Стрелец побарав биографија за Ставревски непиши дата на раѓање ама со оглед на тоа дека факс завршил кога сум се родил јас :) сигурно има над 40 год. сеа незнам дали во последните 15 год. десет бил жител на РМ. ако е така немам ништо против :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom