Дали би прифатиле промена на општественото и политичкото уредување во Македонија?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Doagame na mojot star predlog : NA MAKEDONIJA I TREBA PRIVREMEN APSOLUTEN I ISKLUCIVO CESEN DIKTATOR. KOJ KE VETI DEKA POSLE 10 GODINI KE SE POVLECE VO MIREN ZIVOT...: ke mu kupime edno ostrovce vo Grcija :):)!!!
Evropa edno vreme go napravi toa so sega Evropskata Grcija...koga ja pripremase za clenstvo....NEPRIMENATA NA TAKVO NESTO KAJ NAS ZNACI SAMO DEKA ISTATA EVROPA NE NE ESAPI ZA TAKVO NESTO....................:)

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Doagame na mojot star predlog : NA MAKEDONIJA I TREBA PRIVREMEN APSOLUTEN I ISKLUCIVO CESEN DIKTATOR. KOJ KE VETI DEKA POSLE 10 GODINI KE SE POVLECE VO MIREN ZIVOT...: ke mu kupime edno ostrovce vo Grcija :):)!!!
Evropa edno vreme go napravi toa so sega Evropskata Grcija...koga ja pripremase za clenstvo....NEPRIMENATA NA TAKVO NESTO KAJ NAS ZNACI SAMO DEKA ISTATA EVROPA NE NE ESAPI ZA TAKVO NESTO....................:)
Па не мора ние се да чекаме Европа да не есапи, што не се есапиме самите?

Европа е полна со сегашни и бивши монарси кои можеби и би се сложиле да бидат крунисани како Филип Шести, Крал на Македонија. Само кај нашиов глуп народ и уште поглупи политичари таква иницијатива никогаш нема да помине.

Јас имам идеја што ако би се спровела би ја погодила Грција како со земјотрес, нема да знаат каде да се завртат ама нормално нема никогаш да се оствари.

Барем сме двајца Конкретен што ја подржуваат идејава.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Можеби сакаш принцот Хари да го предложиш за престолонаследник во Македонија,каде најпрво би го испратиле да отслужи војска со нашите елитни единици како што е мераклија во последно време.:)

Член од
14 септември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
0
А, не...

Ипак да го кажувате, дека бугари и македонци га немат врзката, видим дека ма истиот начин ке створите наш'та бугарска глупост. Дека вашите политичари добро се училе и сега могат и да отиграт филмот Царот се звр'шта. Сиромашан народ, политичка проституција, корупција - и ево Симеон, Самуил, Филип... пристига. И само мед и масло. Овај филм е гледан, многу и ви го кажувам - бегајте далеко. Ово е само лага за глупи. Ако се фатите за то и недај боже го прифатите (политичка или друга промена) опет ке бидите во началото. Сега е тежко, ама иде на добро, кај нас е било исто, ама добро го одбихме овај вариант за промена и иде добро. Бавно, тешко ама видливо.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Па оти мора да има цар,мора,тоа е факт од кој нема бегање.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Па оти мора да има цар,мора,тоа е факт од кој нема бегање.
Тоа изгледа како излез од ситуацуијава бидејќи има премногу неписмени офци и премногу внатрешни државни непријатели, кои се свесни односно несвесни за тоа.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Внатрешни државни непријатели ќе има и со цар и без него ама ќе се знае кој е за државата а кој не,односно оној што е за царот тој е и за државата.Вака само има некакви "соседофили",во буквална смисла на зборот.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Царот има симболична улога за надвор а обединувачка улога за внатре! Бо моментов тоа и те како и е потребно на Македонија. Освен тоа најсветлите моменти Македонија ги имала како монархија па не гледам причина да не пробаме уште еднаш.

Најголеми противници на идејава нормално ке ни бидат милите ни соседи кои секако нема да им биде мило да се граничат со Кралство Македонија.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Само кого да одбереме,тоа е проблемот кога се знае аманетот на Александар дека Македонија му ја остава на најдобриот во секој поглед.:)

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Ja koa se nudam kako FARAON oni ne me slusaat mislat se zaebavam a ja za nivno dobro c c c

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Само кого да одбереме,тоа е проблемот кога се знае аманетот на Александар дека Македонија му ја остава на најдобриот во секој поглед.:)
Јас најпрво би разговарал со бившиот грчкиот крал Константин во егзил. Сум слушнал дека ја има критикувано Грција заради односот кон македонското малцинство така да од тој аспект нема проблем.

Може да му годи да биде Крал на Македонија а ако тоа се оствари Грците ке извршат колективно хара кири пошто бившиот крал кој го избркаа би станал крал на земја за која тие велат дека не постои а им е сосед.

А да не ги занемаруваме и врските кои би ги добиле со повеќето европски кралски фамилии.

Јасно дека нема шанси но тоа би бил (барем според мене) маестрален дипломатски потег!

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Ma kakov be kral be uste i Grk ... ne treba kral

TREBA PINOCHE , STALJIN tuka ne kralski lozi toa se pichici daj ti nekoj realen koj ke koli besi mesi ... a ne nekoe pederche u svileni rakavici od egzil ...

da skratam stajte me mene !

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Na sto da staime????? ...na ona maceto Bill Gejts...pa toj ni kokoska u zivot ne zaklal.
Treba nesto od domasen rod koj ke potpise deka 10 godini ke bide FER DIKTATOR , a posle na referendum : OSTROVO VO GRCIJA ILI PARABELUM U CELO :):)!!!
I za ostrovoto i za parabelumot ke se deponiraat pari na "skrisno" mesto...blagovremeno....:):)!!!
pardon ne te razbrav......TEBE???...daj prati CV....

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
ajde be zatvarajte temata :( poglupava tema nemam videno koe be drugo opstestveno ureduvanje vole edno.treskanje gluposti po forumi .koj ti dal tebe komjuter vo race .zalno sto postoja vakvi . ban i zatvarjate temata epten debilska.

Kajgana Shop

На врв Bottom