Фан Клуб: Србија

S

StereoLove

Гостин
Браво за Србија,и за нашата зверка Тошик...едвај чекам да се врати во Јунајтед:back:само нека продолжат со победите.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
557
Gledate deka e isfrustriran, ostavete go.

Mnogu dobar tekst:

Da li je Alžir baš tako slab?

05. mart 2010. | 15:28 | Autor: Boris Jovanović

Nije na kraju krajeva ni bitno koliko smo golova postigli. Ono što smo videli u sredu uveče je dokaz, ma koliko to neznalice osporavale, da je Antićeva Srbija postala veliki tim. Onaj što protivniku ubije nadu na surov način. Prvi put idemo na SP da igramo fudbal, bez priča o kopačkama, azijskim kladionicama, ratu i nacionalnim sukobima...

Vidim već standardnu priču,
„ma šta Alžir, kakav Alžir, što nismo igrali sa nekim boljim, nemoj da se palimo“, kako već ide to večito negiranje dobrog i neumereno veličanje mediokriteta, što u Srbiji uvek predstavlja dokaz da je neko neznalica.

Ali, svaki laik neznanje nadoknađuje galamom, i kada se pristojni ljudi po prirodi stvari sklone u stranu, galamdžije nametnu svoj stav.

Za neupućene, Alžir je jedna od najboljih afričkih ekipa, recimo u nivou Gane koju smo požurili da proglasimo za prvaka sveta, čim smo ih izvukli u grupi za Svetsko Prvenstvo.

Tačno je da „Blek Starsi“ imaju nekoliko zvezda, ali je Alžir u kvalifikacijama izbacio Egipat, po mnogima, zajedno sa Obalom Slonovače najbolji tim na „crnom kontinentu“.

Recimo, Brazil je na neutralnom terenu dobio Alžir sa 2:0, pre neku godinu, igrajući sa najjačom ekipom, Argentina ih je dobila sa 4:3, pa ih potcenjivati nema smisla, tim pre što ih je kod kuće veoma teško pobediti.

E sad, mi ih nismo dobili, mi smo ih razglavili, onako kako su nas ozbiljni timovi, u onim nesrećnim danima zajedničke države, odučavali od fudbala,

Shvatali ili ne, mi smo sad u tom društvu. Nekoga ko zna koliko vredi i surov je prema slabijima. Niti je ovo bio prijateljski meč, niti onaj fanatizam koji ste videli kod publike znači da će bilo ko od alžirskih igrača pomisliti da poraz ne boli.

Pročitajte malo njihovu štampu (ko govori francuski) pa ćete shvatiti kako peče šamarčina od srede uveče, od euforije i samopouzdanja im nije ostalo ništa.

A Srbija, ili kako god se nazivala reprezentacija za koju ste navijali nekada na Mondijalima, prvi put deluje kao neko ko ne putuje da bi dobio novac za kopačke, prodao par mafijaških igrača, orobio kladionice u Aziji i popunjavao broj.

Ne, ovaj tim stvarno vredi.

Jedva čekam Mundijal, mi ćemo tamo igrati fudbal.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
557
Србија води против Јапонија во Осака по првото полувреме со 2:0. Играат само играчи од домашната лига. Нашиот состав:

Бркиќ

Нинков - Миловиќ - Станковиќ - Ломиќ

Томиќ - Фејса - Петровиќ - Тадиќ

Лекиќ - Мрѓа

Два гола на Мрѓа, еден по добра асистенција на Петровиќ, друга по нафрлување на Нинков од десно. Уште еден добар шут на Петровиќ. Нинков игра одлично, многу уклизувања и добри процени. Како по обичај и во нападот е добар. Пофалби и за Фејса, Мрѓа, Тадиќ и Јаворовиот Миловиќ.
Уствари, никој не одигра лошо засега.

Јапанците играат во најјак состав (само Хонда од ЦСКА фали).
Јаки смо, маму му јебем. :helou:

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
5-торица од Партизан играат,што друго може да очекуваш освен победа :)

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Одлично :) Коментаторот на РТС кажа дека после поразот на Јапонија од Бразил на СП 2006, дека ова е неофицијално најтешкиот пораз на оваа репрезентација... Јапонците играа со најјак состав, освен 1-2 што им играат во Европа, а Србија ја претставуваа играчите од домашното првенство, односно Репрезентације Јелен Супер Лиге :wink:

П.С. Штета за Фејса, се повреди, како што јас видов, според мене мислам дека отиде коленото :icon_frow

5-торица од Партизан играат,што друго може да очекуваш освен победа :)
Тоа се убаво, ама...

http://www.mondo.rs/s165868/Sport/Fudbal/Partizan_igra_u_nedelju_Zvezda_zadovoljna.html :jaj:

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.657
Поени од реакции
1.281
Честито победа. Иако не ја гледав, како што прочитав сме играле добро, може да се каже одлично. Играчите одлично ја претставиле ЈСЛ, тоа ме радува.

Јаки смо, маму му јебем. :helou:
Много смо јаки бре, најјачи. :vozbud:

Головите :

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Иначе игравме со играчи само од Српско Првенство. Исто така интересно е што во Осака Ќурчиќ го мењаше Антиќ.

"Oрлови" сломили камиказе

Јапан - Србија 0:3

Сигурна игра на средини терена, две неуспеле офсајд замке Јапана и сјајно изведен слободан ударац омогућили српским фудбалерима да дођу до убедљиве победе на гостовању у Јапану. Два гола Мрђе и један Томића. Ћурчић презадовољан приступом играча, Окада разочаран.
Репрезентација Србије, састављена од играча који играју у домаћем првенству, убедљиво је победила Јапана на гостовању у Осаки, чиме је настављен низ добрих игара српских селекција пред Светско првенство у Јужној Африци.
Јапан - Србија 0:3

Србија је одлично отворила утакмицу, па је Мрђа већ у 4. минуту нашао у сјајној шанси после неуспеле офсајд замке одбране Јапана. Истрчао је сам пред голмана Наразакија, који је врховима прстију скренуо лопту до стативе.
У наставку акције лопта је стигла до Петровића, који је добро шутирао, али замало поред десне стативе гола Јапана.
Јапан је, нападима преко десне стране покушао да угрози одбрану Србије, али се у 15. минуту поновила ситуација с полетка утакмице. Наказава и Хурикава су закаснили, а Мрђа се још једном нашао сам пред Наразакијем. Овај пут није било грешке, пласирао је лопту по земљи, за први гол у дресу "Орлова". 0:1.
Јапан у 20. минуту опасно угрозио гол Србије. После продора по левој страни лопта је стигла до Оказакија који је шутирао са пет, шест метара, али је Жељко Бркић одлично интервенисао и избацио лопту у корнер. После корнера шутирао је Хурикава, али је голман "Орлова" још једном добро реаговао.
Иницијатива Јапана била је кратког века, јер је Драган Мрђа, после одличне акције, још једном избио сам пред Наразакија, који је у два наврата успео да одбије његове шутеве, али је трећи пут Мрђа био прецизан. 0:2.
Јапан је у 33. минуту имао шансу да смањи резултат. Тадиц је направио фаул на ивици шеснаестерца, али је Ендо шутирао слабо.
Друго полувреме је почело у прилично млаком ритму, али је после грешке одбране Србије, Ишикава избио сам пред гол Антића који је сјајно реаговао и сачувао мрежу.
У наставку акције, Јапанци су начинили прекршај на око 25 метара од свог гола, а слободни ударац сјајно је извео Немања Томић. Лопта је поред живог зида пролетела између јапанског голмана и десне стативе. 0:3.
Утакмица је одигранаа на Нагаи стадиону у Осаки, пред око 50.000 гледалаца.
Јапан: Наразаки, Коно, Курихара, Наказава, Нагамото, Инамото, Накамура, Ендо, Абе, Оказаки , Кораки. У другом полувремену играли су још: Ишикава, Тамаде, Јамасе и Јано.
Србија: Бркић (Јованић), Нинков (Вулићевић), Миловић, Станковић, Ломић, Петровић, Фејса (Митровић), Томић (Бељић), Тадић (Давидов), Мрђа, Лекић (Калуђеровић).
Утакмицу Јапан - Србија судила је тројка из Јужне Кореје: Чои Мјунг Џонг, Ли Јунг Мин и Јанг Бјонг Еун.

Ћурчић: Ови момци су будућност Србије
Селектор селекције Србије на овом мечу, Радован Ћурчић рекао је да су његови играчи у данашњој победи над Јапаном од 3:0 доказали да се на њих може озбиљно рачунати.
"Остварили смо добар резултат. Сви фудбалери који су данас наступили играју у домаћем првенству, али су показали да ће у блиској будућности равноправно конкурисати за место у првом тиму репрезентације", казао је Ћурчић, који је на сусрету у Осаки мењао селектора Србије Радомира Антића.
Његов колега са друге стране није имао разлога за задовољство, јер су његови изабраници разочарали.
"Тешко је када изгубите на овај начин. И ми нисмо играли у комплетном саставу, јер смо имали проблема са повредама", бранио се селектор Јапана Такеши Окада чија је екипа звиждуцима испраћена са терена.
"Играчи морају да буду свесни да, без обзира на то која је утакмица у питању, они представљају Јапан. Требало је да се потруде више, посебно када смо губили. Недостајало нам је духа", оценио је Окада.
Утакмица у Осаки је и Србији и Јапану послужила као припрема за Светско првенство у Јужној Африци. Непосредно пред почетак Мундијала Србија ће у Аустрији играти контролне мечеве са Новим Зеландом и Пољском, а у Београду и са Камеруном.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Srbija – Novi Zeland (subota 17:15)

FSS​
Fudbalska reprezentacija Srbije u subotu u Austriji sa Novim Zelandom igra prvi od tri pripremna meča pred put na Svetsko Prvenstvo.

Meč će biti odigran u subotu od 17:15 časova i predstojeći rival ’Orlova’ će takođe biti učesnik Mundijala u Južnoj Africi.
Izabranici Radomira Antića će tako imati dobru proveru za ono što bi moglo da ih očekuje na susretu sa Australijom u Nelspruitu, 23. juna.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.779
Поени од реакции
44.013
Ja иам Србија да тепе,иначе после Англија,на Светското сум за Србите :)

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.657
Поени од реакции
1.281
Ja иам Србија да тепе,иначе после Англија,на Светското сум за Србите :)
Фрлај ливчето:wink:
Србија-Нови Зеланд 0:1.
Прво полувреме не го гледав, а освен голот немало нешто интересно.
Второ полувреме, се играше пред голот на НЗ, али овие цврсто се бранеа, а нашите дојдоа неколку пати до гол, но безуспешно.
Наредна утакмица е со Полска на 2 јуни, а потоа у Београд на 5 јуни доаѓа Камерун, а на 7 се патува за Африка.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.242
Поени од реакции
8.142
Јас не знам зошто сите сте се фатиле за фан клубов и ги правите поддржувачите на Србија (замисли, во ФУДБАЛ), Србомани! Зошто е во ред да се навива за сите останати светски репрезентации а за Србија, не? Зарем сите останати светски земји добро и мислат на Македонија а само Србите ја кочат работата и заради нив не можеме да видиме бел ден. Ах таа Србија, да не беше, Македонија ќе беше водечка светска сила во сите области. Дај олабавете малку и помислете на тоа дека повеќето од оние кои ја поддржуваат Србија, пак ќе повторам, како фудбалска репрезентација, имаат српско потекло, по татко, по мајка, по машка тетка, небитно. Исто и вие кои се правите патриоти на форумов, верувам дека кога би живееле некаде во странство, сепак би ја поддржувале Македонија. Така ли е или грешам?

Kajgana Shop

На врв Bottom