Де бе човек, на фан клуб Италија си ги читал некогаш ? За време на ЕП сечеа вени па коинциденција или не, на никого истото не им сметаше, дај олабавете веќе од оваа дискусија, тргнати се тие што провоцираа и мешаа политика од темава и тоа е тоа, нека се продолжи со главната тематика, се останатое офтопик .
Кога Турција израмни против Хрватска на ЕП кренав цел кафич во воздух, навивав за нив и навивам у принцип за нив на големите наптреварувања ( на наредново нема зашто не се пласираа ), тоа демек ме прави помалце македонец од тебе и останатите ? Не бе, грешка си, али тоа што веќе 20 години сме на некое т.н. фудбалско дно си го прави своето .
Еве ти еден типичен пример, хрвати ни се чудат како може во наша земја да навиваме за нив на ЕП или СП, тоа им беше ептен чудно, исто и за Италија се чудеа, Србија и останатите али она фудбалско скалило на кое сме во моментов си го прави своето, они никогаш не биле на истото и едноставно не знаат како е. Спорт е, симпатии, навивање, нема ништо лошо во истото, удрете една граница, бариера помеѓу спортот и политиката, редно е . :smir:
Абе дечко те читам еве веќе 2 страни си главен на фан клуб Србија со твоите малоумни мислења... ако не навиваш за Србија, не влевај во фан клубот, не сметај и не терај некој да ти објаснува (еве мене ме натера)..........не си помислил НЕКОГАШ дека има и луѓе кои работат и недели-2 и 3 смена????????си помислил ЗАШТО ти не си на Стадион????па по се изгледа зашто МК не игра со Шпанија,Холандија,Англија итн![]()
и ја сум пола србин,па влакно од јајцава не даам за нив..............не ми е јасно како може да НАВИВАШ за други репрезентазици земји(да имаш сипматии ОК,да си ја ставил на спортска ОК,жена ти е од таму ОК) кога си ИМАШ СОПСТВЕНА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА.....да си Палестинец,Курд,Тибетќанец итн(кои немаат сопствени репрезентации) ќе те разберев да НАВИВАШ за сосема трета земја....ова вака мене ми нема смисла![]()
Vidi druze ja navivam za Srbija ne deka sum ja stavil na sportska ili nesto sl. tuku deka sum pola Srbin i Srbija e moja tatkovina isto kolku i Makedonija.
Druze ajde oladi malce i zaobikolija temava, dosta e veke pcuenje i navreduvanje koj za kogo naviva.:smir:
Како прво, како може да се отвори фан-клуб на друга држава?????? Кога и нашата држава се натпреварува во едно исто нешто???????![]()
Едно е почитување ( српско поштување) друго е навивање...... Клубовите се друга работа..... Во клуб играат многу странци и многу спонзорски работи се случуваат.... Се работи за држава.....:smir:Хаха...ако е така треба да бидат заклучени и овие теми Фан клуб манутд фан клуб милан фан клуб челзи итн..
Па и Македонија Горче Петров се боре за Л.Ш и Манчестер исто така,и сега треба да биде заклучена темите како милан,челзи,барса и др а само македонските тимови да бидат??
Можеби има некој што ја поштува и Србија,ти ако не ја поштуваш немора да пишуваш....![]()
друже има фан клубови и на други држави така да...Едно е почитување ( српско поштување) друго е навивање...... Клубовите се друга работа..... Во клуб играат многу странци и многу спонзорски работи се случуваат.... Се работи за држава.....:smir:
Не е до хејтерството работата дојдено.... Пак ке кажам истото, како може на македонски форум да има фан-клуб на некоја друга земја,а и нашата се натпреварува во истото нешто???? Ако има срби,бугари, германци, французи нека си пишуваат на нивните форуми, а не на нашите да навиваат за друга држава......Тргнати мал милион постови за еден ден.
Многу сте ми патетични со муабетите. Откај знаете дека некој од членовиве нема српско државјанство или па пола Србин па сака да си прослави? Како што сте вие фанови на Германија, Италија, Франција, така некој си е и на Србија. Извинете вие што сте со српско потекло, јас не можам да ја поднесам репрезентацијава, но не ги ругам, ниту па кажувам нешто лошо. Тоа што ние не играме добро не ни се Србите криви.Честитки за пласманот.
Според вашава логика треба да ги затвориме и фан клуб Франција, затоа што ја поддржува Грција, фан клуб Италија - Германија, затоа што во светските војни беа против нас, како и фан клубовите на земјите од чија земја доаѓаат. Едно е да навиваш за Македонија, таа на сите ни е прва држава и нормално дека ја почитуваме репрезентацијата, но чувствуваме симпатии и кон други репрезентации. Таа моја репрезентација е Турција пример, на Syn му е Италија, на некој Србија. Примери давам.
Постов не бара реплика, продолжете со дискусии, а хејтерите ќе ги замолам да не постираат, џабе мачење.
Реков и вчера, додека сечеа вени на фан клуб Италија за време на ЕП08, случајно или не, истото воопшто не ви сметаше, така да не бидете прозирни и не мешајте политика во Спорт, 100 пати реков, нема ништо лошо во тоа да симпатизираш или навиваш за друга земја, поготово во земја каде фудбалот е на многу ниско ниво .Не е до хејтерството работата дојдено.... Пак ке кажам истото, како може на македонски форум да има фан-клуб на некоја друга земја,а и нашата се натпреварува во истото нешто???? Ако има срби,бугари, германци, французи нека си пишуваат на нивните форуми, а не на нашите да навиваат за друга држава......![]()
Зошто не и 1 ако изгуби Словачка во ПолскаТочно така.
Мене ми е многу драго што Србија ги демолираше сите и што се пласираше дирекнто на СП тоа е страшна генерација.
Истото е и за Босна се надевам дека ќе поминат бараж. Очекувам и Словенија во среда да извојува победа и да биде втора за бараж.