Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Имам проблем со програмата Deep Freez не ми стартуа со Alt ctrl shift f6 и не можам да го одмрзнам компјутерот за да не бриши после рестартирање...овој проблем се појави од кога со друг хард диск направив img со програмата acronis image и послњем тоа со тој img го средив друг компјутер кој е ист има иста конфигурација исти хардверски делови.... на тој компјутер од кој е направен img си работи супер нема проблем со програмата Deep Freez.
Не можам да го избришам Deep Freez пробав со истата програма со кој е инсталиран да го избришам ми пишува дека не можи да се избриши.

Како да го избришам Deep Freez или решам проблемот дали знае некој ?
Од кога ке го избришам ако го инсталирам повторно би работел нормално?

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Пред некој ден не знам шо како, си идам дома седнувам на компјутер и ми беше некако многу спор. Пробав да играм War Craft и претерано ми кочи.
Водов дека некако процесорот се андерклокирал :) Сега го оверклокирав на 1000 а тогаш беше 800 MHZ.
Не сум сигирен на колку точно работеше последно но сигурен сум дека беше над 1,5 GHz.

Е сеа, ми е страв да го оверклокирам уште повеќе да не го изгорам процесорот...

Frequency (MHz) ? 2200 (rated)
1500 (actual)

Вака пиши на google...

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
vaka. imam k8n neo 4 plocha so amd athlon 3200+ na nea. Sakam da go smenam so pojak, ama neznam kako da vidam sho procesor drug bi bil soodveten. Na primer bi mozel li nekoj od ovie tri: Athlon II x2 DualCore 245 am3 box, athlon 64 dual-core 6000+ am2, amd phenom quad-core 9850 am2+ black edition. Ako nisho od ova ne biva ondak predlozi se dobredojeni. Fala :D

Член од
29 јануари 2007
Мислења
306
Поени од реакции
11
@meazza шо процесор, кулер, матична и меморија имаш.

@DonJas иди на официјалната страна од матичната мора да пшува кој процесори ги подржава.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
sempron sda2200dut3d
Баш вчера го отворив да видам шо процесор е. :) Матичната е Солтек а рам имам 512. А шо кулер е не знам а и шо има тоа врска сеа? Битен е процесорот. :)

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
sempron sda2200dut3d
Баш вчера го отворив да видам шо процесор е. :) Матичната е Солтек а рам имам 512. А шо кулер е не знам а и шо има тоа врска сеа? Битен е процесорот. :)
Кулерот е битен зошто тој го лади процесорот, а чим процесорот ти е Семпром не го чепкај многу зошто е стар и тиње процесор и може да ти зачади, а нема ништо посебно да добиеш со оверклок на истиот.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Кулерот е битен зошто тој го лади процесорот, а чим процесорот ти е Семпром не го чепкај многу зошто е стар и тиње процесор и може да ти зачади, а нема ништо посебно да добиеш со оверклок на истиот.
Како бе брат нема...
Ќе добијам и тоа многу... До сеа работеше на 1,5 а не знам како се андерклокира на 800.
Многу ми кочи вака. Од време на време играв ФИФА или War Craft а сега не ги игра ни тие игри :) Барем за некои такви игри беше добар...

Да го надградувам не планирам, чекав да видам шо ќе испадни со ваучерите за да земам нов а овај ќе го чувам само за сурфање... :)

Ме интересира дали ма побезбеден пат, преку некој софтвер или не знам како... Сепак од 1,5 на 800 има огромна разлика.

NetworX

Кретен
Член од
9 ноември 2009
Мислења
252
Поени од реакции
19
Види да не ти загрева многу некој дел т.е. процесорот, графичката и сл...
И напрај му scan на дискот за BAD сектори, дефрагмент и сл...
На крај види некој вирус да не имаш низ компјутер:smir:

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Види да не ти загрева многу некој дел т.е. процесорот, графичката и сл...
И напрај му scan на дискот за BAD сектори, дефрагмент и сл...
На крај види некој вирус да не имаш низ компјутер:smir:
Ништо од тоа.. :)

Конечно го најдов проблемот... :) Го оверклокирав за 160и нешто... Имало некој множител 9, па сега се врати на 1,5 :D

Сепак, благодарам за советите :)

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586

@DonJas иди на официјалната страна од матичната мора да пшува кој процесори ги подржава.
sfativ samo deka e socket 939 e sea kako da znam sho socket se procesorite?

Член од
8 октомври 2009
Мислења
310
Поени од реакции
79
Екранот на мониторо ногу се тресе на левата страна горе у ќошот. Кажете шо да му праам. Магнети околку него нема. Refresh rate мених, па не бива. Малце беше престанал да се тресе, ама за 5 минути па почна.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Екранот на мониторо ногу се тресе на левата страна горе у ќошот. Кажете шо да му праам. Магнети околку него нема. Refresh rate мених, па не бива. Малце беше престанал да се тресе, ама за 5 минути па почна.
Ахх, прости се од него :)
Ако се тресе пак, тресни го :)
сериозно, мислам (што не значи дека е сум во право) е дека е ладен лем, или некој тример те дупи....а може и веќе дотраен е :)

Член од
8 октомври 2009
Мислења
310
Поени од реакции
79
Ахх, прости се од него :)
Ако се тресе пак, тресни го :)
сериозно, мислам (што не значи дека е сум во право) е дека е ладен лем, или некој тример те дупи....а може и веќе дотраен е :)
абе у друга соба истио монитор не се тресе. Не е до него.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
абе у друга соба истио монитор не се тресе. Не е до него.
-.- ондак мора да има нешто магнетиризано до него
звучник нешто
некој калем
нешто :)

мистерија? :|*

Kajgana Shop

На врв Bottom