Bacillus gagous
Biohazardous
- Член од
- 21 јануари 2006
- Мислења
- 7.380
- Поени од реакции
- 168
Односно да имаше баба к*р ќе беше дедо.Da ostanese taa drzava do den denes, denesnite najgolemi DPMNOVCI kje bea komunisti broj 1.
Односно да имаше баба к*р ќе беше дедо.Da ostanese taa drzava do den denes, denesnite najgolemi DPMNOVCI kje bea komunisti broj 1.
Епа дојде келнерот да наплати, доста во сфрј јадевме пиевме без пари, т.е. без работа. Сето тоа што се давало, ваљда според нечија сметка сега треба да се сработи/исплати.100% точно сакал некој да го прифати или не. Има уште многу да се пишува, ама темата е бесконечна, па нема смисла.
Nemas godini za da zboris za Jugica. Jebem ti ustavot sto go imate sega koga sekoja vtora godina go menjate.Во Југославија имало сигурност, но немало слобода. И како сака нека биде, нема ништо поубаво да си живее човек во сопствена земја, со сопствен устав и правила.
Југославија било авторитативно општество, слобода на говор нула, да не зборам што Македонија била најслабо развиена земја и Македонците биле гледани со потценување.
Македонија дефинитивно има период на криза, но тоа е карактеристично за секоја нова, нестабилна земја. Имајќи во предвид дека Словенија, Хрватска си имаа основ за започнување на стабилни темели, ние немавме.
И колку сака нека е тешко, сто пати повеќе сакам да си живеам во моја Македонија, отколку во вештачки создадената Југославија.
Па го мењаме де, нормално дека ќе го мењаме за да го усовршиме. Јас се гордеам со тоа што живеам во Македонија којашто реков дека е во криза, тоа не го оспорувам. Но, сите големи држави кога застанувале на свое тло имале проблеми првите децении. Македонија ќе успее за инает на сите оние кои посакуваат спротивно од тоа.Nemas godini za da zboris za Jugica. Jebem ti ustavot sto go imate sega koga sekoja vtora godina go menjate.
Vo Makedonija se izgradeni fabriki koj po osamostojuvanjeto gi usravte, do 91 grcka zavisise od nas, sega nie od niv.
Nemas godini za da zboris za Jugica. Jebem ti ustavot sto go imate sega koga sekoja vtora godina go menjate.
Vo Makedonija se izgradeni fabriki koj po osamostojuvanjeto gi usravte, do 91 grcka zavisise od nas, sega nie od niv.
Намерно не пишав на темава оти сакав да се уверам дали ќе имам право.Само што го прочитав првиот пост веќе се ми беше јасно.А тој гласи:АМАН СО ТАА ЈУГОСЛАВИЈА.Па не ја ни памтат бе друже.Одма те етикетираат како Југоносталгичар и крај.Нема што да се разговара.Една полемика меѓу intel и ABC ме мотивираше да го отворај овој топик... Што мислите, дали во Македонија се живееше подобро пред осамостојувањето?
Мое лично мислење е дека тогаш беше многу побезбедно и се живееше со многу помалку стресови... Богаташи немаше многу, но затоа немаше ниту сиромаштија... Немаше невработеност, на лекар се одеше без коверти со евра и без претходно да се купуваат шприцови и завои во аптека, во школо немаше подмитување учители и професори, одењето на одмор во Грција и во Бугарија беше достапно речиси за секого итн. итн.
Јас никогаш не се плашев да кажам виц за Тито но сега се плашам и од моите колеги кога зборувам за СДС и ВМРО зашто и зидовите имаат уши.Којзнае работното место е во прашање.Порано постоеше голи оток сега е малку помодерно.Може да се доживее срцев напад,сообраќајка па може некој да ти се јави и да те праша како ти е детето итн итн.Затоа не се памти СФРЈ само по голи оток имаше и свои позитивни страни.Па го мењаме де, нормално дека ќе го мењаме за да го усовршиме. Јас се гордеам со тоа што живеам во Македонија која што реков дека е во криза, тоа не го оспорувам. Но и сите големи држави кога застанувале на свое тло имале проблеми првите децении. Македонија ќе успее за инат на сите оние кои посакуваат спротивно од тоа.
Македонија ќе израсне во јака земја, само треба време за тоа.
Но сто пати подобро да се мачам, отколку да ги слушам директивите од Београд, да се плашам да кажам виц за Тито да не завршам на Голи Оток и се останато.
Побитно ми е достоинството отколку благосостојбата.:wink:
Си прајме муабет бе Ивица ти пак што се лутиш.За ова да оставиме за она да оставиме па на крајот нека се затвори Кајгана.Не знам што воопшто сте запнале за нешто што одамна го нема. Соочете се со реалноста Југославија се распадна и тоа е тоа, нема потреба да плачипичкосуеме за нешто што одамна го нема. Луѓето кои живееја во таа федерација јасно си се определија дека сакаат да бидат самостојни а не да се гушат во комунизам, имаше и такви кои не сакаја да бидат независни но за среќа тие биле помалубројни.
Јас не сум живеел во таа федерација и не знам како се живеело тогаш, јас сега живеам во независна и самостојна Р. Македонија и воопшто ама баш воопшто не ме интересира за нешто на што одамна му го туриле пепелот.
SFRJ ne bila velika Srbija.Важно го имамеа вашиот (српскиот) секоја година се крати
Почна од Словенија, па Босна, па Хрватска, па Македонија, па Косово, па Црна Гора а кај и да е и Војводина.
Од Југославија преку Србија и Црна Гора па само Србија, се до Београд и Фрушка Гора.
И после сите биле криви, само србите јадни жртви биле...затоа и се отцепиле од нив![]()
KOe dostoinstvo go imas devojko, zavisis od edno juzno pleme i od edno nepismeno pleme.Па го мењаме де, нормално дека ќе го мењаме за да го усовршиме. Јас се гордеам со тоа што живеам во Македонија која што реков дека е во криза, тоа не го оспорувам. Но и сите големи држави кога застанувале на свое тло имале проблеми првите децении. Македонија ќе успее за инат на сите оние кои посакуваат спротивно од тоа.
Македонија ќе израсне во јака земја, само треба време за тоа.
Но сто пати подобро да се мачам, отколку да ги слушам директивите од Београд, да се плашам да кажам виц за Тито да не завршам на Голи Оток и се останато.
Побитно ми е достоинството отколку благосостојбата.:wink:
Se ubavo kaza.Во Југославија имало сигурност, но немало слобода. И како сака нека биде, нема ништо поубаво да си живее човек во сопствена земја, со сопствен устав и правила.
Југославија било авторитативно општество, слобода на говор нула, да не зборам што Македонија била најслабо развиена земја и Македонците биле гледани со потценување.
Македонија дефинитивно има период на криза, но тоа е карактеристично за секоја нова, нестабилна земја. Имајќи во предвид дека Словенија, Хрватска си имаа основ за започнување на стабилни темели, ние немавме.
И колку сака нека е тешко, сто пати повеќе сакам да си живеам во моја Македонија, отколку во вештачки создадената Југославија.
Јас не се лутам само си кажав мое мислење.Си прајме муабет бе Ивица ти пак што се лутиш.За ова да оставиме за она да оставиме па на крајот нека се затвори Кајгана.
Или грешно бетонот го измешавме...со појќе вода :smir:Se ubavo kaza.
Samo ona boldiranoto, i nie imavme, bajagi jaka armatura i toa, ama po default gu usravme i toa.