Каква опозиција имаме?

Каква опозиција имаме?

• Вкупно гласачи
    42

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Ајде да продискутираме за делувањето на опозицијата и да видиме како таа функционира.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Navidum neorganizirana , deluva sebicno ne i e gajle za Makedonija kako ni na pozicijata vprocem , ima zadni nameri i mislam deka znaat poveke negoli sto nie sto znaeme deka znaat.

Dal e namerno dal se tolku nesposobni seuste ne mozam da sfatam ama naskoro ke se doznae i za toa...

Ja sekogas sum ideoloski opozicija ama ovaa opozicija e kurton opozicija ... ebate belja izvadi mu na toj CUMU pred kameri ako veke imas dokazi neka gleda cela Makedonija i okta i kokta ... ako nemash falsaj ... ako ne znaesh da falsash dokazi najmi nekoj sto znae... ako ne znaes ni toa idi obesi se .

Vaka koa samo se lae bez dokazi samo se preci razvojot na Makedonija i mi licat sharlatanski ova samo kako voved

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Во моментот опозицијата стои многу лошо - мислам на СДСМ со ЛДП.
Воопшто не се кординирани и мора да си најдат лидер никој од посотечките,мора нова личност некомпромитирана и со авторитет.
Тој би го чекала огромна работа за да им го врати угледот.

За разлика од нив Грујо со интелектуалните кадри кај него како и оперативците за средување на внатрешните срања во партијата е во офанзива , не губи енергија и е во голема предност очигледно.

Додека ДУИ е пред ДПА, пошто очигледно некој од ДУИ има врска со некој од УСА а кој е доста влијателна личност, па како такви се доста недопирливи.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
.................. ako ne znaesh da falsash dokazi najmi nekoj sto znae... ako ne znaes ni toa idi obesi se .

Vaka koa samo se lae bez dokazi samo se preci razvojot na Makedonija i mi licat sharlatanski ova samo kako voved
Epten ne gi biva , baska se skrti da platat pravi sovetnici ili kvalitetni experti za falc , a izgleda i osiromasea veke , ne mozat da si kupat ni jazence da se obesat, nekoi , ako e od Boga....navistina BI TREBELO DA VISAT...iako jas pretpocitam nenaostrena baltija i dabov trupec....:)

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Онака како што се поставени прашањата, можам да прифатам дел и од првата опција... Тоа е оној дел дека ’внимателно ги следи чекорите на владата и оправдано реагира’... Сум забележал дека кога во Македонија опозицијата упати критика за власта, многу често тоа се сфаќа како ’деструктивност’ и ’болна желба за враќање на власт’... Според мене тоа е логично дејствување на опозицијата и истото се случува со секоја опозиција во светот. Меѓутоа, јас сепак гласав за втората опција... Причината е во тоа што за да биде опозицијата конструктивна не е доволно да ја контролира владата и да укажува на грешки, туку и да понуди подобри решенија. На пример, последниве денови слушам и читам критики дека владата изготвила многу лош ’Предлог изборен закон’ и поради тоа што тој Предлог закон не бил составен заедно со опозицијата, СДСМ ќе го бојкотирале парламентот... Овде гледам дупла деструктивност... Прво, ако е законот лош, дајте вие понудете подобар... Па да може јавноста да ги спореди... Второ, се работи за Предлог закон кој што во парламентот ќе биде предмет на дискусија и анализа и кој што може да трпи измени и дополнувања... Доколку власта не прифати ниту една од забелешките за време на собраниските седници и се однесува арогантно кон секој амандман, дури тогаш СДСМ има право да ја обвини владата за отсуство на дијалог... А усогласувањата по разни ’клубови на пратеници’ се за мене глупост!

p.s. Него, замислете да одговарав во стил на дел од симпатизерите на ДПМНЕ... Како ќе изгледаше мојот пост?:)
“Што бе... ДПМНЕ да не беа поарни кога беа опозиција? Што се глупирате со вакви прашања, сељачишта едни... Преку такво сте ми више.“

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Онака како што се поставени прашањата, можам да прифатам дел и од првата опција... Тоа е оној дел дека ’внимателно ги следи чекорите на владата и оправдано реагира’... Сум забележал дека кога во Македонија опозицијата упати критика за власта, многу често тоа се сфаќа како ’деструктивност’ и ’болна желба за враќање на власт’... Според мене тоа е логично дејствување на опозицијата и истото се случува со секоја опозиција во светот. Меѓутоа, јас сепак гласав за втората опција... Причината е во тоа што за да биде опозицијата конструктивна не е доволно да ја контролира владата и да укажува на грешки, туку и да понуди подобри решенија. На пример, последниве денови слушам и читам критики дека владата изготвила многу лош ’Предлог изборен закон’ и поради тоа што тој Предлог закон не бил составен заедно со опозицијата, СДСМ ќе го бојкотирале парламентот... Овде гледам дупла деструктивност... Прво, ако е законот лош, дајте вие понудете подобар... Па да може јавноста да ги спореди... Второ, се работи за Предлог закон кој што во парламентот ќе биде предмет на дискусија и анализа и кој што може да трпи измени и дополнувања... Доколку власта не прифати ниту една од забелешките за време на собраниските седници и се однесува арогантно кон секој амандман, дури тогаш СДСМ има право да ја обвини владата за отсуство на дијалог... А усогласувањата по разни ’клубови на пратеници’ се за мене глупост!

p.s. Него, замислете да одговарав во стил на дел од симпатизерите на ДПМНЕ... Како ќе изгледаше мојот пост?:)
“Што бе... ДПМНЕ да не беа поарни кога беа опозиција? Што се глупирате со вакви прашања, сељачишта едни... Преку такво сте ми више.“
Па тебе и така идол ти е Ѓорчев , од уста не го вадиш со твојот прекрасен футер :). Некако овака изгледа тоа :

Ami SDSM da ne bea poarni??? A znameto koj go prodade? A imeto? A 150 iljadi drzjavanstva? A Ace Ciganot? A Dime Poshtarot?

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Ѓорчев е ’генијалец’!:) Убаво вели intel за него... Тој е предводник на про-селската струја во ДПМНЕ!:)

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Prvata opcija bez razmisluvanje.
Vtorata e samo povtoruvanje na ona sto SDSM go tvrdese za DPMNE dodeka bese vlast. Nesposobnosta na vladite sekogas kaj nas se pravda so nekonstruktivnost na opozicijata.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Опозицијата е антимакедонска и жив доказ дека кога целите се поклопуваат етничките разлики не се битни.

ДУИ-СДСМ, поголема етничка хармонија не е ни можна! Нивно мото: Целта ги оправдува средствата!

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Moto ne moto grabnete ashovite u race ...inace ke bide avto moto chalenge

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Деструктивна, со неаргументирани обвинувања кон власта, со единствена цел кочење на реформите и нормалното функционирање на државата и нејзините институции

Nema sto da dodadam...

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Деструктивна, со неаргументирани обвинувања кон власта, со единствена цел кочење на реформите и нормалното функционирање на државата и нејзините институции

Nema sto da dodadam...
Јас би додал и: само колку да не се остварат резултати кои би носеле кон просперитет на целата држава и сите нејзини граѓани, бидејќи тоа би значело успех на власта, а неуспех на опозицијата на наредните избори.

Не се гледа потег, битно реакцијата да е контра. Имам еден другар контраш, да му кажеш гомното е гнасно и смрди, само за да ти отиде контра ќе рече - не бе, вкусно е, како добро мириса...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
A имаме ли ние воопшто опозиција?

Kajgana Shop

На врв Bottom