Најубав рибарски момент у животов ми е кога бевме пред година дена со татко ми на риболов на Бованско езеро у србија.Тоа е вештачко езеро и е доста добро порибено со многу видови на риба,караши,смуѓ,сунчици(најодвратно нешо што може да го закачиш
),сом,белвици итн.. Ние ловевме на диво hihihi ,бевме збутани меѓу дрва ко undercover командоси што придонесуваше за атмосфера и интензитет на самиот лов
Беше многу тешко за забацување поради дрвата наоколку но се снаоѓавме некако.Ловевме на дубинац смуѓ.Многу досадна работа цели два саата алките стоеа непомрднати.Кога наеднаш сите 3 трски почнаа да денсаат,ја и татко ми реакција WTF!,јак филинг и адреналин,ја една татко ми sвер ги грабна двете ко пиштолџија од вестерн филм.Извадивме две убави парчиња смуѓ,но едниот се откачи немаме појма како,но самиот момент и тоа чувство беше незаборавно.Always will remember it!
Edit:Ако идете на риболов пробајте да ловите смуѓ доста агресивна и борбена риба,многу интересна за вадење и борба со неа.Се лови исклучиво на дубинско со кедер(мали рипчиња).Пробајте нема да зажалите!