Помош, проблеми, прашања, совети...

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Немаат доволно снага за да дадат возат 2 рафички, сепак се лоу енд процесори. За една карта би било сосема доволно, се разбира да не е GTX295/285 или пак 5850/5870 доколку се работи за сингл карта солуција од некој од тие модели тогаш може пак да се јави тесно грло ефект т.е процесорот а нема доволно моќ да ги нарани двете/ или едната хај енд графичка. На кратко ќе има голем дроп на фрмеови во игрите и немазен гејмплеј, поточно ниски мининални фремови. Најсилната графичка во комбинација овие процесори би требало да биде или Ати 4870/5750 или пак GTX260 или GTS250.Се со цел да се извади максимумот од овој процесор/графички иначе ќе биде како да ставаш моторот од Фереари во школка од Голф не иде нели?
Претпоставува дека ќе биде тесно грло ради процесорот али мислев дека ќе биде ок бар за 4770 х2 или 5770 х2 не знаев дека е толку слаб процесорот.
Која нај јака графичка или комбинација би ја препорачал за Q6600?

Член од
21 декември 2008
Мислења
550
Поени од реакции
22
да прашам.. добар процесор ли е Intel core2duo 3.00GHz?

Член од
11 јануари 2009
Мислења
722
Поени од реакции
90
Со едно другарче имаме исти ПЦа, само тој што има 512граф јас 128. Сега си купил нови делови и си ги употребил тие а графичката му останала вишок па му ја земав, и сакам да прашам дали може таа да ја искористам јас ? како да ја стаам ? и дали после треба да праам формат? а драјверите од графичката ни се исти.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Претпоставува дека ќе биде тесно грло ради процесорот али мислев дека ќе биде ок бар за 4770 х2 или 5770 х2 не знаев дека е толку слаб процесорот.
Ако не го клокаш GTX280 или 4890. Или пак од новата серија 5850 али тоа ептен на граница би било у тој случај би морало клокање барем до 3.2 гхц иначе ќе има тесно грло ефект со сигурност.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Ако не го клокаш GTX280 или 4890. Или пак од новата серија 5850 али тоа ептен на граница би било у тој случај би морало клокање барем до 3.2 гхц иначе ќе има тесно грло ефект со сигурност.
На тоа и мислев за во иднина да земам или 5850 или 5870... Инаку клокнат ми е 2.8 моментално дека немам некоја потреба за повеќе + уште немам земено подобро ладење и напојување така да во иднина или може да земам напојување,ладење и гарфичка или ако ми скурчи се да сменам дека и матичната не е нешто нај нај : ))

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Иам прашање едно.
Иам LCD TV 32" LG.
Пробав да го поврзам со ПЦ, со обичен ВГА кабел од мониторот мој и сликата беше надвор од граници значи. Требаше со маус да стигнам до крајот на екранот па да се помрдне сликата.
Како да ја напраам сликата да биде на место и да биде чиста?
Каков кабел ми треба или може и со обичен ВГА за монитор?

Член од
26 април 2008
Мислења
154
Поени од реакции
5
Иам прашање едно.
Иам LCD TV 32" LG.
Пробав да го поврзам со ПЦ, со обичен ВГА кабел од мониторот мој и сликата беше надвор од граници значи. Требаше со маус да стигнам до крајот на екранот па да се помрдне сликата.
najdi opcija kaj tv-to "just scan" i zemi si od Anhoch dvi to hdmi kabel 250 den. e 3m, a ima i podolgi mislam taka ke dobies najdobra slika
inaku preku toj kabel sto go imas mozebi e i bolja opcija ako vrtis nekoja igra poso ke ima pomal lag, znaci isto baraj just scan

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Јас возам q6600@3.6Ghz со 2x4870 без ботленеци мотлнеци и слични срања, се си е мазно, убоо и без проблеми нормално додека го натераш да биде стабилен на 3.6 :pos:

Кој бе слаб ..... ?!? не е слаб ако знаеш како да му ја извадиш маста ...

ботленеци може да има ако му нашибаш 5870 или слично ... @ 3.6 Ghz

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
На тоа и мислев за во иднина да земам или 5850 или 5870... Инаку клокнат ми е 2.8 моментално дека немам некоја потреба за повеќе + уште немам земено подобро ладење и напојување така да во иднина или може да земам напојување,ладење и гарфичка или ако ми скурчи се да сменам дека и матичната не е нешто нај нај : ))
5870 е превише за тој процесор .

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
Дали некој може да ми каже како да поправам усб флеш меморија која била поврзана со компјутер за време на форматирање на истиот :)

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
да прашам.. добар процесор ли е Intel core2duo 3.00GHz?
Има минимум 2-3 core2duo модели со таа брзина. Кој модел поточно? И за што ке ти служи? Вака генерално кажано, океј е.

Со едно другарче имаме исти ПЦа, само тој што има 512граф јас 128. Сега си купил нови делови и си ги употребил тие а графичката му останала вишок па му ја земав, и сакам да прашам дали може таа да ја искористам јас ? како да ја стаам ? и дали после треба да праам формат? а драјверите од графичката ни се исти.
При менување на графичка немора да се прави формат, ама пожелно е барем да се uninstall-ираат старите драјвери и да се стават нови за да нема никакви проблеми.

А за тоа дали ке можеш да ја искористиш неговата графичка или не, прво треба да ни ги кажеш моделите на двете графички. Рамот нема врска.

Иам прашање едно.
Иам LCD TV 32" LG.
Отвори си ја апликацијата за контрола на драјверите и подеси резолуција и све остало за вториот монитор(телевизорот). Најчесто 32-ките се со резолуција од 1366х768.

Дали некој може да ми каже како да поправам усб флеш меморија која била поврзана со компјутер за време на форматирање на истиот :)
Кога ке го буцнеш на саглам компјутер со саглам оперативен, што грешка ти јавува?

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Јас возам q6600@3.6Ghz со 2x4870 без ботленеци мотлнеци и слични срања, се си е мазно, убоо и без проблеми нормално додека го натераш да биде стабилен на 3.6 :pos:

Кој бе слаб ..... ?!? не е слаб ако знаеш како да му ја извадиш маста ...

ботленеци може да има ако му нашибаш 5870 или слично ... @ 3.6 Ghz
Тоа погоре беше за Атлонот :)
Инаку секоја чест за оверклокот :) Немам гз да идам до таму + мене нон стоп ми е уклучен компјутерот, еднаш во 3 недели го ресетирам и тоа по потреба ако нешто се заебе или ако инсталирам нешто ново што бара ребут, а го немам изгасено од кога бев на одмор и така го гасам од одмор на одмор или кога ќе снема струја, тогаш немам ни некој избор : ))))

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Тоа погоре беше за Атлонот :)
Инаку секоја чест за оверклокот :) Немам гз да идам до таму + мене нон стоп ми е уклучен компјутерот, еднаш во 3 недели го ресетирам и тоа по потреба ако нешто се заебе или ако инсталирам нешто ново што бара ребут, а го немам изгасено од кога бев на одмор и така го гасам од одмор на одмор или кога ќе снема струја, тогаш немам ни некој избор : ))))
Јеп 3.6 е прилично тешко на Q6600 нема муабет.

Член од
22 јули 2008
Мислења
249
Поени од реакции
12
Имам LCD LG LH2000 ако можит некој да ми кажит како да го активирам USB уредот...??? Однапред фала.

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
Кога ке го буцнеш на саглам компјутер со саглам оперативен, што грешка ти јавува?
Зависи што подразбираш под саглам компјутер :)
усбто го дава дека има unknown капацитет
на windows xp го пронаоѓа ама кога ќе го уклучиш јавува дека треба да се форматира , акога ќе одам наформат пишува дека windows is unable to format
а на windows 7 го вчитува исто , формат неможе , а кога ќе везеш на усбто го дава како затворено цд, 0кб слободно, 0кб зафатени
абе на форум некој џитав дека може да се поправи , те да се форматира преку windows setup или слично ама неможам да ја најдам таа информација деновиве :toe:

едит:
Се снајдов го оправив со HP USB Disk Storage Format Tool :)

Kajgana Shop

На врв Bottom