Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.280
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Овде почнува да важи начелото: „...имаат очи и не гледаат...„
Ова е доста интересно не сум го знаела.Кон кој православен гроб оди?Може ли ште некоја информација?
За вториов дел,дали се вистините информациите дека двете цркви се трудат да изнајдат решение за заедничко славење на големите празници?Колку што ме држи меморијава се зборува за католичките датуми да се преземат како заеднички.
Иначе јас ја подржувам теоријата во која црквите се делат за полесна контрола на народот,и не само нашите христијански,туку сите религии.Верувам дека Господ е еден,но секоја религија различно го именува и толкува,а тоа е создадено со претходно споменатата цел.
мнг фино од него, сега може да почива во рајот зашто се поакај кутриот човекЈован Павле II уште во 2000 година се извини за сите злодела на Католичката црква влкучувајќи ја и инквизицијата..Само не знам дали Бог им простил..
Јован Павле II уште во 2000 година се извини за сите злодела на Католичката црква влкучувајќи ја и инквизицијата..Само не знам дали Бог им простил..
мнг фино од него, сега може да почива во рајот зашто се поакај кутриот човек
НЕВИДЕНИ ГЛУПОСТИ. Човеку мора да престанеш да кажуваш вакви банални работи. Кој би паднал на извинување.
тоа што некој едноставно се извинил не значи дека треба да му биде простено, а тој нема ни што да се извинува, во име на црква која не е од денешно времеА што можеше да направи освен да се извни во името на неговите далечни претходници,да рипне од тарасичето како бетмен?
А тебе во минатиот живот да не те запалија на клада па во овој сакаш да се одмаздиш :smir:.тоа што некој едноставно се извинил не значи дека треба да му биде простено, а тој нема ни што да се извинува, во име на црква која не е од денешно време
А кој рече дека им простил некој?Убаво напиша Маркус да не го повторувам.А тој има право да се извинува од црква која во минатото ја спровела инквизицијата.Тоа ти е исто што Германија го направи пред некоја година,им се извни на жртвите од втората светска војна.Сигурно Македонија не треба да се извини во нивно иметоа што некој едноставно се извинил не значи дека треба да му биде простено, а тој нема ни што да се извинува, во име на црква која не е од денешно време
Нивно е да се извинат,наше е дали ќе опростиме или заборавиме.Јас тебе не те разбирам..ама изгледа ни ти мене..мнг фино од него, сега може да почива во рајот зашто се поакај кутриот човек
НЕВИДЕНИ ГЛУПОСТИ. Човеку мора да престанеш да кажуваш вакви банални работи. Кој би паднал на извинување. А да не правиме муабет за тоа дека црквата не била позади инквизицијата , туку... не знам што точно кажа. Затоа што вака веруваме во сопствените лаги црквата си прави што сака
Распнувањето на Исус нема "врска" со нив...Евреите се тие кои барале суд за него...садукеите и фарисеите..оние кои и денес се молат пред да влезат со оружје во Газа...Сега уште градоначалнико на Рим (на Римјаните) да се извини шо го распнале Исуса и се ќе си се врати на место.