H
^HITMAN^
Гостин
Една работа не ми е јасна веќе скоро 10 години. Зошто акцес поинтот има 2 антени. ЗОШТО ДВЕ УПМ????????!!!!!!!!!!
Кабелот има 2 краеви, еден во цд-ром, друг во плоча. Понекогаш жалам што сум македонец.....Момци како да поврзам Sata цд-ром ? :$
Ако пуштиш инсталација одново, ке ти даде да си го форматираш ахрд дискот пред да ја пуштиш наредната инсталација. Само читај што ти пишува на екранот.Хелоу
Епа вака... имам мал проблем
Пред некоја година кога бев глуп , на компјутерот почнав да инсталирам Windows Xp иако го имав веќе инсталирано. И на среде инсталација ја прекинав и не се доинсталира. И сеа кога го пуштам пц-то ми се појавува да бирам како да имам 2 оперативни системи, едниот си е windows xp , а вториот е сетапот од windows-от што не заврши. Е сеа неможам ни да ја завршам инсталацијата ни да го форматирам пц-то...... HELPPPPP
Една ко ниеднаЕдна работа не ми е јасна веќе скоро 10 години. Зошто акцес поинтот има 2 антени. ЗОШТО ДВЕ УПМ????????!!!!!!!!!!
Одговорот не го задоволува прашањето. Одговор веројатно и нема да добијам никогаш. Што ќе му се две?Една ко ниедна
види кој модел е матичната и барајте на нет или па моделот на звучната карта.имам мал проблем на компјутер
со другар ми го форматиравме неговиот компјутер донесен од Австрија вчера и незнам кој звучен драјвер да го ставам и да го спуштам оти немам звук сега
па некој ако сака да помогне како да видам кој драјвер треба за овај комп за звучната??
го ставив онака како проба Realtek AC97 audio кој што е за мојот компјутер и не фати
па молам за помош :smir:
земи си Sapphire.Совет околу избор за АТИ 5850 т.е. дали да се оди на поевтина варијанта (Saphire бренд) или на поскапата (Asus). Разликата во цена е околу 50 евра со тоа што Сафир моделот работи на 725Mhz @ stock додека моделот на Asus работи на 850 Mhz @ stock. Прашањето е дали се исплаќа да се дадат тие 3000 денари повеќе за веќе фабрички оверклокувана графичка или да се оди на најевтината варијанта па да се оверклокува на 850 или повеќе?
Инаку немам искуство со оверклокување и страв ми е да не направам беља некоја, а како што гледав ривјуа и бенчмаркови...5850 на 850 Mhz е скоро иста со 5870 @stock...еве го и линкот со споредбите http://www.xbitlabs.com/misc/picture/?src=/images/video/radeon-hd5850/diagr/21_585vs587_big.png&1=1
Дури 5850 @ 1000Mhz ја надминува 5870 @ stock.
Извини бе не сме сите учени.. :smir:Кабелот има 2 краеви, еден во цд-ром, друг во плоча. Понекогаш жалам што сум македонец.....
Оставиго Анштајн, и слободно нека си земе бугарски пасош ако се срами што е македонец...Извини бе не сме сите учени.. :smir:
Немам цд-ром ми го склопија и донесоа без цд ромОставиго Анштајн, и слободно нека си земе бугарски пасош ако се срами што е македонец...
инаку вака, ке си го исклучиш компјутерот од струја, и ако веке имаш ставено цд ром, истите кабли забежиги како се поврзани извади ги, и стави ги на новиот( оној кој сакаш да го смениш)
едниот помал кабел е за струја, другиот поширокиот е за носење на податоци до матична плоча....
Купи си, или ако сакаш ќе ти продадам имам квалитетни кабли.:wink:Немам цд-ром ми го склопија и донесоа без цд ром
Во петокот купив цд ром ама не ми дадоа кабли за него.. За струја има од напојување кабел ама др кабел не гледам
Ако го одговориш прашањето "На кој начин работи една антена?" ке го добиеш одговорот и на твоето прашање.Одговорот не го задоволува прашањето. Одговор веројатно и нема да добијам никогаш. Што ќе му се две?
Извини бе не сме сите учени.. :smir:
Секој компјутер од 2000(може и нешто порано) па до ден денес си има стандарди за кабли и сокети. Во компјутер не спајаш жички или да штракаш џампери(така било порано на старите PC-ја), па да не знаеш која каде иде, туку си има разни конектори, USB, SATA, eSATA, SATA power, Firewire, 2-pin, 3-pin, 4-pin, Molex, IDE, SCSI, SAS, PCI, PCI-E x1/x4/x8/16, AGP, 20-pin, 24-pin, LGA Socket 478/775/1160/1366, AMD socket 939/940/AM2/AM3 и уште еден куп други.Оставиго Анштајн, и слободно нека си земе бугарски пасош ако се срами што е македонец...
инаку вака, ке си го исклучиш компјутерот од струја, и ако веке имаш ставено цд ром, истите кабли забежиги како се поврзани извади ги, и стави ги на новиот( оној кој сакаш да го смениш)
едниот помал кабел е за струја, другиот поширокиот е за носење на податоци до матична плоча....
da ne znae nekoj da mi kaze kako da go podelam mojot hard disc na 2,....imam samo c kako do C i D.....mi treba eden iten formattt
CD-romot не дојде со никаков кабел, а кабелот од напојуванје не влегува во power слотот на цд ромот. Затоа прашав... Извини ако те навредив на било каков начин со тоа што прашавАко го одговориш прашањето "На кој начин работи една антена?" ке го добиеш одговорот и на твоето прашање.
Секој компјутер од 2000(може и нешто порано) па до ден денес си има стандарди за кабли и сокети. Во компјутер не спајаш жички или да штракаш џампери(така било порано на старите PC-ја), па да не знаеш која каде иде, туку си има разни конектори, USB, SATA, eSATA, SATA power, Firewire, 2-pin, 3-pin, 4-pin, Molex, IDE, SCSI, SAS, PCI, PCI-E x1/x4/x8/16, AGP, 20-pin, 24-pin, LGA Socket 478/775/1160/1366, AMD socket 939/940/AM2/AM3 и уште еден куп други.
Од обичен корисник не се бара да ги знае сите овие, или да знае како изгледаат. Има една фора со сите овие сокети: Ниеден од нив ФИЗИЧКИ не си одговара со некој друг. Односно, ако пробаш да буцнеш USB стикче во eSATA порт, нема да влезе, ако пробаш да буцнеш SATA режач во некој друг порт, нема да влезе, и така натаму.
Значи одговорот на секое прашање од типот: "Како да го поврзам ХХХХ со мојот компјутер?" e: "Буцни кај што пасува, ако не пасува, не го сили оти ке го скршиш и нема да работи".