Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека вакво нешто можи да биде од презагревање на графичка или од не уклучен хард диск ама мислам дека е од презагревање.А дали ко ќе седис на нет ти прави вака или само на игри?

Само на пуштање ми прави вака :)

Само на пуштање ми прави вака :)

Хммм ако можиш отвориго и види дали врти перката на графичката или некоја друга перка да не не врти па затоа загрева.?!

вака на братучет ми му правеше не ти е наместен хардот како се треба позади со е кабелчето стисни го

Фала на сите ќе пробам нешто :) :smir::smir::smir:

Да и јас на кабелцето мислев кај мене едно пластиче е сршено па на конче се држи ако го турнам ком и закочула сликата и мора рестарт ама реков температура зш ако имате слушнато некаде играв игра и ми излезе блу скрин затоа а и мене и графф така ми праеше позз со среќа зајко

Dual Channel DDR2 667/533/400 x 2 DIMMs, Max. 4GB дали рамот мора да биде 667/533/400 или може и 800

Може и 800тка ама ке работи на 667.

После долго време пак ми се појави плавиот екран и еве што пишува
dsc02608.jpg

Малце е матно ама се чита колку толку

Имаш проблем со меморија, дали ти е рамот, рамот на графичката или виртуелниот рам, тоа ке треба да се види. Прво нешто што треба да направиш е да тестираш 24 часа со memtest.

Здраво, дечки, вака... скоро си купив лаптоп - msi CX600X 055EU (пред пола час ако сакате, сеедно), и имам прашање, љубопитност, не проблем.
Значи има 4 гига рам меморија, а пишува дека користи само 3 од нив. Прашањето ми е, каде иди 1 гига рам од тие, дали во графичката, дека за АТИ радеон hd4330 мислам дека прочитав дека користи од рам меморијата доколку апликациите/игрите бараат повеќе меморија, таа ќе користи онолку колку што му треба и ништо повеќе.

Тоа ќе да е не? Изгледа сама си го одговорив прашањето.:kesa:

Aко може најнови драјвери за GeForce 9600 gt.

www.nvidia.com

Аман.......

Здраво, дечки, вака... скоро си купив лаптоп - msi CX600X 055EU (пред пола час ако сакате, сеедно), и имам прашање, љубопитност, не проблем.
Значи има 4 гига рам меморија, а пишува дека користи само 3 од нив. Прашањето ми е, каде иди 1 гига рам од тие, дали во графичката, дека за АТИ радеон hd4330 мислам дека прочитав дека користи од рам меморијата доколку апликациите/игрите бараат повеќе меморија, таа ќе користи онолку колку што му треба и ништо повеќе.

Тоа ќе да е не? Изгледа сама си го одговорив прашањето.:kesa:

А оперативниот систем ти е 32 битен или 64 битен? Ако е 32 битен, никогаш нема да ги видиш тие 4 гига.

www.nvidia.com

Аман.......

А оперативниот систем ти е 32 битен или 64 битен? Ако е 32 битен, никогаш нема да ги видиш тие 4 гига.
Ти мислиш јас глуп сум за да не побарам.Побарав и не најдов ништо.И на гугл барав и не најдов.

Т.Е. најдов нешто али не бев сигурен пишеше таму win7 and vista 32 bit ама не пишеше хр.

да глуп си
http://us.download.nvidia.com/Windows/196.21/196.21_desktop_winxp_32bit_english_whql.exe
од н-видиа страната
hint: 9600 GT = графички од сериа 9
Знам дека е од 9 серијата ама јас барав барав и ова не го најдов.

32 битен е... која е разликата меѓу 64 и 32 битниот ОС, мислам, сакам да знам како понеупатена во темава :P И зошто ми е тоа важно за РАМ меморијата?

32 битен е... која е разликата меѓу 64 и 32 битниот ОС, мислам, сакам да знам како понеупатена во темава :P И зошто ми е тоа важно за РАМ меморијата?
32 битните ОС подржуваат до 3 ГБ меморија додека 64 битните подржуваат и повеќе од 3 гб.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom