Помош, проблеми, прашања, совети...

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
Што имаше претходно и што мислиш да играш со неа?
Вака глобално за денешно време.... многу тапа.
НИшо само Кантер играм јас и Аватар ама за парите дали е добра ми беше зборот?Меѓутоа ми загрева доста напојувањево има некое чаре или ново да си земам да не има опасност?

Член од
30 март 2009
Мислења
251
Поени од реакции
20
Помош!!!
ми се расипа УСБ-то
си префрлав нешто и оп, се исклучи
пробавам од мај компјутер да го отворам, Please insert disk?!?!?!?

Што му бидна????

УСБ стикот не работи, компјутерот воопшто го препознава, не кога сакам да го отворам, пишува Please insert disk

А на УСБто свети сијаличката...:tapp::tapp::tapp:
Дали успеав да си го убијам УСБто?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Помош!!!
ми се расипа УСБ-то
си префрлав нешто и оп, се исклучи
пробавам од мај компјутер да го отворам, Please insert disk?!?!?!?

Што му бидна????

УСБ стикот не работи, компјутерот воопшто го препознава, не кога сакам да го отворам, пишува Please insert disk

А на УСБто свети сијаличката...:tapp::tapp::tapp:
Дали успеав да си го убијам УСБто?
Проба ли на друг РС?
И дали проба на твојот РС да го ставиш во сите USB портови?

Член од
30 март 2009
Мислења
251
Поени од реакции
20
Проба ли на друг РС?
И дали проба на твојот РС да го ставиш во сите USB портови?
Пробав на 2 компјутера, нигде не го чита :tapp:
читав по нет дека ако се вади ЅСБ стикот без safely remove stick тоа може да го убие УСБ-стикот, а јас ја имам таа навика... :tapp::tapp::tapp:

Постои ли начин да се поправи или да си купам ново :toe:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Пробав на 2 компјутера, нигде не го чита :tapp:
читав по нет дека ако се вади ЅСБ стикот без safely remove stick тоа може да го убие УСБ-стикот, а јас ја имам таа навика... :tapp::tapp::tapp:

Постои ли начин да се поправи или да си купам ново :toe:
Епа тогаш 95% ти е рикнато USB-то, купи си ново и смени си ја навиката.

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
Од кај знаеш дека ти загрева напајањето? Имаш Gigabyte Odin GT?
ми загрева дури и куќиштето е доста топло а и мириса доста гадно на изгорено некако а ПС си работа одлицно?

Член од
28 јануари 2008
Мислења
298
Поени од реакции
68
здраво,
дали поновите матични имаат сата и иде приклучоци
фала на одговорот :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
здраво,
дали поновите матични имаат сата и иде приклучоци
фала на одговорот :)
Фала богу дека имаат. Зависи кои, какви, што, зашто... што сакаш тоа имаат, ќе си најдеш :)

Член од
28 јануари 2008
Мислења
298
Поени од реакции
68
Фала богу дека имаат. Зависи кои, какви, што, зашто... што сакаш тоа имаат, ќе си најдеш :)
ми беше за режач на "мој" компјутер и не знаев што приклучок има, а знам понов компјутер и си прашав дали постојат такви
поззз

ArsVivendi

самовработена невработена
Член од
15 април 2007
Мислења
603
Поени од реакции
31
Имам така поголем проблем, па не најдов ништо околу тоа на интернет, и барам помош од вас.
Значи лани земавме лаптоп Acer Aspire one од понудата на т мобајл, мање битно, лаптопот скоро имаше проблеми со напојување. Почна да трепка кога се полни, и потоа не се полнеше повеќе. Наидовме на истиот проблем на интернет каде имаше решенија. Полека со слики беше објаснето, и заедно со татко ми (обучуван, и доволно добар за такви ствари) го отворивме, и средивме проблемот. Воопшто немаше проблеми, но после некоја недела, воопшто не се полнеше (дури и мирисаше на изгорено) па да не ризикуваме го однесовме на сервис, не се сеќавам точно, и ни рекоа дека нема некој начин да се реши проблемот.

Енивеј, татко ми имаше идеја, и знаеше дека така би успеало, само тоа што го бараше тој, не го најдовме.
Она за што ве прашувам сега е, дали има овде кај нас, нешто како држач за лаптоп (слични на оние што го ладат) и се зацврстува, односно приклучува со лаптопот преку местото на батеријата, и се полни преку него. Има нешто такво? Ве молам итно ми треба одговор, доколку знаете.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Она за што ве прашувам сега е, дали има овде кај нас, нешто како држач за лаптоп (слични на оние што го ладат) и се зацврстува, односно приклучува со лаптопот преку местото на батеријата, и се полни преку него. Има нешто такво? Ве молам итно ми треба одговор, доколку знаете.
Таква работа до сега имам видено само за handheld конзоли и мобилни, но на интернет, не во Македонија. За лаптоп ама баш ништо немам видено.

Kajgana Shop

На врв Bottom