Во Македонија сепак имало малку дим

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Свиден, коа не си тука, твоите коментари се помалце од нула. Ускратени права, и местенка некакви си други причини што се гледа од авион работава, тури му таквото. Сеј си мирен, и сунчај се у тоа твојата Шпанија.

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Мене не ми се допаѓа и што вчера нашиот претставник во Европа го потсетија на две работи:
1. Долгот на Грујо кон Али со т.н. записник уште не започнал да се реализира - каматите за вакви работи се големи на балканот знаеме
2. Отворено ЕУ му дава до знаење на Грујо да не ги заобиколува ДУИ со никакви трикови и финти со нови закони во кои „демократски“ ќе бидат вклучени фараони, италијани, кинези.

Јас сум свесен дека ДУИ е најкултурно кажано себична што настапува вака брутално и бара екслузивитет на се.
Ама Али е поблизок со УСА отколку збирот на сите македонски политичари т.е. човекот си е човек на УСА и тика нема мрдање, тоа мора да се голтне.
Црна Гора да беше некој јака сила можда немаше вака да не заебава , пошто Бранко е близок со Црногорците ама апла :)

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
ama im bese onjasneto pa go pofalija cekorot so opfakjanjeto na drugite zednici pa izvadija nekoja tipicna birokratska fraza cekorot e ok ama mora d bide so konsenzus...

E sega ti kazi mi sto znaci toa??? toa bese krajnata poraka..
Kakov konsenzus ke napravis so poveke ili pomalku pratenici od etnickite zaednici.. ili ke ja zrvuvas dijasporataso reprezentativni 2pratenika...

Izbornikot mora da projde, a cisto se somnevam deka pozadi ekskluzivitetot na Ali kako sto velis stoi DUI sega vo Brisel.. DUI duri i retko se proiznese vo javnosta za ova prasanje za razlika od SDS-to

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
ama im bese onjasneto pa go pofalija cekorot so opfakjanjeto na drugite zednici pa izvadija nekoja tipicna birokratska fraza cekorot e ok ama mora d bide so konsenzus...

E sega ti kazi mi sto znaci toa??? toa bese krajnata poraka..
Kakov konsenzus ke napravis so poveke ili pomalku pratenici od etnickite zaednici.. ili ke ja zrvuvas dijasporataso reprezentativni 2pratenika...

Izbornikot mora da projde, a cisto se somnevam deka pozadi ekskluzivitetot na Ali kako sto velis stoi DUI sega vo Brisel.. DUI duri i retko se proiznese vo javnosta za ova prasanje za razlika od SDS-to
Како не се произнесе па нели има 4000 амандмани на законот :).
Вероватно и Грујо знае дека има две опции :
1. Да ги задоволи ДУИ
2. Да не ги задоволи ДУИ

И обете опции ќе имаат последици по него и позитвни и негативни.

Како и да е најглупо ќе биде да донесе одлука која ќе повлече 2001-ва , а повод да биде „Македонската влада и нејзиниот терор врз Албанската нејач“.
А сите знаеме дека пак после ќе се врати на опција 1. и тоа во „проширена коалиција“.

Затоа постав и претходно , ако си добар во економија апсолутно не повлекува дека си добар политичар.

Голем крстопат му се приближува на Грујо, се повеќе и повеќе и нема да може да го игнорира.
Не фаќам сеир , пошто не сум некаде во странство ниту ќе одам и секако дека не ми е сеедно каква судбина не чека и колку сериозно ќе се одиграат работите.

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
jon evtini demagogii pls

Svesen li si sto se bara SDS za da se dobie lagodno 2/3 mnosinstvo za zakonite koi ni se od evropska vaznost??? znaci za site.. povtorno celiot drzaven interes se stava vo zalog na partiskiot.

Pa sto gi vrtam jas bi ja frlil kockata i bi odel na varijanta dali imaat zabi da mi se povtori 2001-va.. jas licno mislam nema da se povtori.. pa ke vidime
tocno krstopatot e pred grujo ne pred mene i tebe.. do sega igrase grujo super vo situacii pod pritisok veruvam vo ceovekot deka i sega ke izigra.

Sto moze EU da napravi na krajot na kraistata??? da ne obvini za izbornik koj go falese vo edno cudo drzavi prethodno???

Sto moze DUI da napravi?? da se buni protiv izbornik koj sto ke donese do kompletna realiacija na ramkovniot i zpisnikot ako vekje miluvame taka da go kazeme???

Sto?? Ke zeme puska vo raka???

nisto nema da napravat ke placat kaj nekoi birokratcinja vo brisel sto im zaostanale i tolku... a za sodrzinata na 4k amandamni pa daj ti se molam i samiot znaes kolku besmislici ima vo istite. Vremeto e kartata na koja sto igraat, izvestajot negativen a rada so polna usta za anti evropjanite na vlast.. e sega drugo e toa kolku narodot ke go goltne :0

Ne zaborravaj osnovnata krucijalna i sustinska razlika od togas i sega.. togas opozicijata imase 60% podrska od naselenieto!!! denes samo premierot ima 55% :)

Ne se glupi da odat na taa karta ednostavno raspisuvam izbori pa da ve vidam :)

hehe sry ne go vidov smajlite na krajot od tvojata recenica so amandmanite :) a so toa i sarkazmot:0

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Idi be JON....IDNINATA E SEKOGAS PO FANTASTICNA OD SITE NASI FANTASTICNI PRETPOSTAVKI....uzivaj vo zivotot...:):)

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Свиден, коа не си тука, твоите коментари се помалце од нула. Ускратени права, и местенка некакви си други причини што се гледа од авион работава, тури му таквото. Сеј си мирен, и сунчај се у тоа твојата Шпанија.
ti rekov ja glup si znaev deka nema da razberesh deka se zezav ... pa normalno deka e mestenka :pos2:

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
hehe sry ne go vidov smajlite na krajot od tvojata recenica so amandmanite :) a so toa i sarkazmot:0
Значи ми ги читаш постовите од крајот ко директор nekoj а? :)

Idi be JON....IDNINATA E SEKOGAS PO FANTASTICNA OD SITE NASI FANTASTICNI PRETPOSTAVKI....uzivaj vo zivotot...:):)
Ок штом вас ич к.р не ве боли мене уште повеќе :icon_lol: , јас па глуп уште се секирам за иднината на овој поим за стабилност од држава.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Вероватно и Грујо знае дека има две опции :
1. Да ги задоволи ДУИ
2. Да не ги задоволи ДУИ

А сите знаеме дека пак после ќе се врати на опција 1. и тоа во „проширена коалиција“.
Насила и со уцена направена „проширена коалиција“ е дефакто рушење на уставот и охридскиот догвор со кои се гарантира унитарното уредување на државава.

и малку си испуштил нешто во изборот на груевски а тоа е дека изброт му е:

1. Да ги задоволи ДУИ, ама да не ги задоволи СДСМ
2 Да не ги задоволи ДУИ и да ги задоволи СДСМ
Со други зборови како и да се сврти секако има некој што ќе го уценува со дестабилизација на државата, разликата е во тоа што едните се закануваат со пушки а другите со бојкот на собранието.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Policijata se plasi da vleze vo Vaksince.......ova vistina li slusam ili e nekoja BEDNA DEZINFORMACIJA....

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Policijata se plasi da vleze vo Vaksince.......ova vistina li slusam ili e nekoja BEDNA DEZINFORMACIJA....
Абе многу интересно... Прво министерката од собраниска говорница дава изјава дека тоа биле криминалци и дека безбедносната ситуација не е нарушена, односно дека ситуацијата во Ваксинце е под контрола... Арно ама, кога денес истражната судијка сакала да излезе на терен и лично да се увери кој од спорните лица е жив, а кој мртов (за да може да даде и налог за обдукција) и притоа побарала асистенција од полицијата, истата била одбиена со образложение дека во село Ваксинце не е безбедно да се влезе.
На што ли мислела министерката кога рекла дека ситуацијата е под контрола?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Абе многу интересно... Прво министерката од собраниска говорница дава изјава дека тоа биле криминалци и дека безбедносната ситуација не е нарушена, односно дека ситуацијата во Ваксинце е под контрола... Арно ама, кога денес истражната судијка сакала да излезе на терен и лично да се увери кој од спорните лица е жив, а кој мртов (за да може да даде и налог за обдукција) и притоа побарала асистенција од полицијата, истата била одбиена со образложение дека во село Ваксинце не е безбедно да се влезе.
На што ли мислела министерката кога рекла дека ситуацијата е под контрола?
Министерката само ви пренела порака од "газдите" дека го контролираат ГЕТОТО Македонија.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
многу лош потег, претерано лош потег, требале да ја пуштат судијката со полициска придружба, вака само докажуваат дека државта не функционира.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
многу лош потег, претерано лош потег, требале да ја пуштат судијката со полициска придружба, вака само докажуваат дека државта не функционира.
Сме навикнале и на полоши па никому ништо.:)

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Сме навикнале и на полоши па никому ништо.:)
Ние не што се не сме се навикнале, само треба некому да му се укаже на тоа дека не е во ред без разлика дали ние сме навикнати или не

Kajgana Shop

На врв Bottom