Kога ти реков дека се е во ред графичката!!!а дали старата паста беше прелеана на чипот??(ДА 100% сум сигурен дека тоа е...)Ја тргнав старата паста со палома марамица и си ставив нова сега графицката на Call of Duty 5 кога играм крева максимално 55 степени.А и вентилаторчето го подмачав со грес мас и се е ОК.
Ne ne bese preleana tuku zagrevase od mnogu prashina duri bese zaglaven ventilatorot od kupchina prashina.E sega malku mi kapna od pastata na chipot i ne uspeav skroz da ja izbrisam od strav da ne go izgrebam chipot..Da otvaram ponovo da chistam ili ok e,.Se raboti za sosema malkuKога ти реков дека се е во ред графичката!!!а дали старата паста беше прелеана на чипот??(ДА 100% сум сигурен дека тоа е...)
Супер, графичката чини, 11068.00 ден ако не се лажам....е сеа кажи колку е цела машина?:helou:• MB MSI P55GD65
• CPU Intel Core i7 920 Box 2.66 GHz 8 MB
• HDD 1000 GB WD SATA2 32MB
• RAM DDR3 4GB/1333
• VGA N275GTX TWIN FROZR OC
• Sound blaster 7.1
• 2 x LAN 10/100/1000
• Case COOLER MASTER
• Optical: DVD RW +/- Samsung 22x Black SATA SHS223:wink::wink:
E сега за оваа конф сакам да слушнам мислења...
И 2 страни поназад ти беше одговорено дека не може core i7 920 да се стави на P55 плоча, а ти пак по старо. :uvo:• MB MSI P55GD65
• CPU Intel Core i7 920 Box 2.66 GHz 8 MB
• HDD 1000 GB WD SATA2 32MB
• RAM DDR3 4GB/1333
• VGA N275GTX TWIN FROZR OC
• Sound blaster 7.1
• 2 x LAN 10/100/1000
• Case COOLER MASTER
• Optical: DVD RW +/- Samsung 22x Black SATA SHS223:wink::wink:
E сега за оваа конф сакам да слушнам мислења...
Ќе се обидам со нова паста (ако најдам во Крива Паланка). Не знам дали да се обидам на ладилникот да вградамм вентилатор, бидејќи сега е на пасивно ладење.Стара паста не се чисти со шмиргла! (ЛОЛ:pos2, туку со мека микрофибер крпа поднатопена со шпиритус. Инаку ако не ставиш нова паста, исто ко да немаш кулер, затоа што трансферот на топлина меѓу кулерот и чипот ке биде скоро непостоечки.
Паланчански, ти прегрева графичката, а штом се работи за FX5500, крајно време е за нова, или нов PC скроз.
а бе оваа конфигурација е од риверсофт...значи МБ МSI p55 gd65...и цела конфигурација е 59.990:wink:И 2 страни поназад ти беше одговорено дека не може core i7 920 да се стави на P55 плоча, а ти пак по старо. :uvo:
цела машина е 59.990Супер, графичката чини, 11068.00 ден ако не се лажам....е сеа кажи колку е цела машина?:helou:
Ало ... Ако сака Чак норис нека ја склопва ... НЕ Е МОЗНО I-7 920 на P55 чипсет ...а бе оваа конфигурација е од риверсофт...значи МБ МSI p55 gd65...и цела конфигурација е 59.990:wink:
цела машина е 59.990
фала за советот..ќе го земам предвид и тоа:wink:Ало ... Ако сака Чак норис нека ја склопва ... НЕ Е МОЗНО I-7 920 на P55 чипсет ...
I-7 8xx можда ... Али I-7 9xx Е само на Х58 чипсет .
А моја препорака е да се избегнува фирма шо прај ваква грешка во понудите .
Абе што се секираш, ке го брцнат процесорот во сокетот, ако треба и со чекич! MSI плоча е, нема гајле:pos2::pos2::pos2:Ало ... Ако сака Чак норис нека ја склопва ... НЕ Е МОЗНО I-7 920 на P55 чипсет ...
А моја препорака е риверсофт да се одбегнува во што поголем лак.......Ало ... Ако сака Чак норис нека ја склопва ... НЕ Е МОЗНО I-7 920 на P55 чипсет ...