Кој од соседите е најмал непријател на Македонија?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
crkva= narod da ne pocnuvame odpocetok..
mene mi e nesto drugo sto me maci po odnos na tvojot stav, na edna druga tema pred edna minuta na eden isto stranski jazik Vie doktore vednas odgovorivte na tugjinskiot jazik, sega napagjate.. licemerie, dvolicnost dvoen arsin.. sto i da odberete ne ste zzgresile.

po odnos na pasosite, neka ni bide na site jasno !! Republika Bugarija nema strategija za delenje b pasosi.. ako bese taka polovina naselenie so dve race ke zemese da ne se lazeme ! znaci pasosot se dava na licna inicijativa, kako sto znaes rece deka si zapoznaen so postapkata.. site aplikanti si baraat nekoi bugarski koreni vo RM.. poznavam eden so prezime na ik podnese i dobi kloca, smeni strategija proseta niz prilepsko preku majkamu ne mu bese tesko nekakvo (neznam kakvo navistina) korence na dedomu da si najde sega seta niz svetov.. jas toa nitu go razbiram nitu go opravduvam no toa e fakt..

znaci samo da ti posocam na tvoite greski nema da navleguvam vo podlaboka diskusija bidejki gledam deka e potpolno neprakticno ... nitu jas ke te ubedam deka ni se srbite najgolemi dusmani uste pak pomalku ti ke mi dokazes deka ssrbite ni se najgolemi prijateli ...

P.S Na sinisa mu rece deka ti e zal sto nema srbi na forumov.. veruj mi deka ti toa go sakas najmalku od site... jas sum toj najmnogu sto go posakuva istoto.. kojznae mozebi i ti ke se uveris vo vistinskiot lik na nivnite politicki stavovi i gledista.

P.P.S Sepak moram da ja pozdravam tvojata fraza sto se slozuvam potpolno Bugarija e so germanija i oskata srbite se so francija i UK... e nie ne mozeme da bideme nevrzani !

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Sto se duzni be Srbi kao politicari be da ti pocituvaat crkva , citas li ti sto objasniv ja gore ...ne se slagas ?
a koj treba ako ne tie :) nebile duzni srbite dani pocituvaa crkvata .abe decko cerkata neja priznava majkata za majka i toe e ok spored tebe.i nezaboravaj od kogo e finansiran vraniskovic tokmu od srpskata vlada .i netreskaj gluposti.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Српската политика е длабоко инволвирана во Православната Српска Црква и сите претензионистички ставови Српските политичари ги изнесуваат преку својата СПЦ за да можат помалку дволично да ни изигруваат верни другари на политички план.:)

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Ok ajde kazete vie gospoda naucnici Fanatic , brainbug i ABC koj e pravniot mehanizam na edna VLada vo slucajot Srbija da se nametne na edna crkva da prifati druga crkva ?

Kako so Ukaz , so depesha, so naredba kako ???

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Plus jas brain bug ne sum rekol Srbite se braca so Makedoncite pa ne mozat da ziveat bez niv , samo kazuvam deka se najmali neprijateli bidejki NEMAAT PRETENZII deneska sto e ocigledno !

Ne me izvrtuvaj

A sto sum mu se obratil na srpski zatoa sto mislam ne znae dobro makedonski i zatoa sto dade pacifisticki stav , da dojde i englez istoto ke go napravam ako ne rece Makedoncite se Bugari

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Ma preku kur ste mi sea ke kazam zasto

1. ne zborite makedonski a znaete znaci ne postuete domakinite

2. samo na temite istorija i politika Ve ima 90 posto od Bugarite znaci provokatori ste

3. ne postuete tema ova ne e ISTORIJA ova e POLITIKA jas taka i go postaviv prasanjeto vo aktuelnava politicka situacija koj kur sea Odren kur se trese ?? Me zabole mene za Odrene i deka ste im ljuti na Srbite i Grcite sto ne Vi dale da ja podelat ko sot ste se dogovoriele

4. oti ste picici ja postaviv konkretni prasanja dali e prijatelski od Bugarskata politika da :

a) ne priznava makedoncite kako narod ( oficijalen stav na R. Bugarija )

b) dali e asimilatorska politika delenje nad 200 000 pasosi BUgarski kon Makedoncite ?

Ova vo red li e ili ne e ? Ajde picki odgovorete koj kur mi meshate istorii kurcevi kariki ova e najbitnoto u prijatelstvoto

Od druga strana jas obrazloziv sto ima grev Srbija sega kon Makedonija toa crkvata ama toa pa koa ke vidis ne e grev spored mene, i samata VMRO vlada dozvoli sekakvi crkvi na nejzina teritorija spored napatstvie na EU. E sea sto en ja priznavaat kako aftokefalna e drug muabet i ke kazam toa e poradi parite i imotite , ako priznaat ne ke moze po obligaciono pravo da pobaruvaat IMOTITE na srpskata crkva koi gi steknale pred vtorata svetska vojna i sto kur sea ?

Za laicite od pravo ke pojasnam : ako priznae crkvata ke nema AKTIVNA PROCESNA LEGITIMACIJA za pokrenuvanje parnica za imotot za parite ebem ve nepismene.

Golema para e vo prasanje i koja budala bi te priznala takva crkva a da izgubi pari . Plus oficijalen stav na Srbija politicki e : Nie nemame vrska so crkvata taa e odelna od drzavata i sto kur ne vi e jasno za nepriznavanejto na crkvata. Ne moze drzavata Srbija da nalozi so dekret na Crkvata priznajte gi kako aftokefalni be , nema praven mehanizam i za toa ebave nepismenite, i da saka NE MOZE. Toa e protiv ustavno i drzavata Srbija NE MOZE da nalozi na toa popovite da priznaat crkva ili da ne priznaat . Toa e samo bugarska propaganda za da se frli magla u ochi da ne se gleda realniot problem Golema Albanija i Bugariziranej na Makedonskiot narod preku pasosite.

ete taka sea gospod ne ve otkopue vo ochite na onie koi imaat barem dva grama mozok i logika .

Ako treba da pojasnuem za aktivna procesna legitimacija kazete ...

ako mislite deka ima nekoi pravni mehanizmi za koi ja ne sum cul pak kazete...daj be ednas bidete realni informirajte se sto kako stojat rabotite ...

Nema praven mehanizam za vlijanie i da sakaat ( a dali sakaat Srbskite politicari ili ne toa e nagadjanje )

Koj e mehanizmot ?

Povelete naucnici

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
Swe navistina daj malku realno i objektivno da gledame na rabotite pls

1. koja e taa pravoslavna zemja kade sto politikata (drzavata) ne e vo tesna koerlacija so crkvata?

2. Mene poveke maka mi e sto srbite ili SPC da bidam pokonkreten, se samo masa instrument, vibratorce vo racete na grcite.. znaci tie se vo funkcija na naostren noz perd da bide zarien v grb !

3. SPC ne samo sto vlijae vrz politikata tuku vlijae i vrz SANU ... jas veruvam deka si vo moznost da proburaickas i da vidis nekoi od tie stavovi tamu

4. Vakvite stavovi imaat plodno tlo kaj golem del od naselenieto najnoviov cekor na kostunica ne go gledam nisto poinaku osven koristenje na istiot trik radikalite sto go napravija da go prevzemat stolbot na glasackata masinerija svoevremeno od socijalistite.

5. RM po kojznae koj pat povtoruvam MORA da definira pravec, nasoka, tradicionalen prijatel ili tradicionalen neprijatel makar toa znacelo i biranje najmaloto od 4 zla (kako sto nekoi miluvaat da kazat), tuka prostor za improvizacii vekje nemame. I samiot znaes deka promoviranata politika na ekvidistanca dozivea totalno fijasko i za zal zavrsi so atentat vrz togasniot Pretsedatel na RM. Nemoj da mislis deka so ova ne se imaat sudreno nasive pliticki strukturi.. jas sum desnicar, jas smetam deka mojata opcija vo RM toa go ima rascisteno... zosto i kako ova ne moze da si go rascisti SDS mozeme samo da spekulirame (sto i go pravime na nekoj nacin na povekje navrati)

6. Za zal uste edna razlika megju nas ispadna (iako navistina se trudam da gi baram slicnostite) ti velis srbite ne ni se braka jas seuste vikam deka naselenieto do nis i NIS se nasi brakja samo treba da gi osoznaeme :)

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
дечки гледам сте избегале многу од темава.како владики и попови сте,општо сите,само знаете да лаете,а други го користат тоа,грците пополека ја завземат македонија а ние му ги лижиме газовите.оставете ја црквата на страна има кој да се бори за неа....може сум грешка но сепак ова е мое мислење.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ok ajde kazete vie gospoda naucnici Fanatic , brainbug i ABC koj e pravniot mehanizam na edna VLada vo slucajot Srbija da se nametne na edna crkva da prifati druga crkva ?

Kako so Ukaz , so depesha, so naredba kako ???
Не мораше власта во Србија да се инволвира во одбрана на Вранишковски доколку не би се мешала во црквата.А за роднинските врски на Коштуница со одредени Српски владици и да не зборуваме.Токму тоа беше факторот кој го лансира Коштуница на политичката сцена,и зарем мислиш дека овој нема ништо да направи за возврат?Па ајде бе ти се молам,Грците јавно изјавија дека даваат 20 милиони евра да ја помогнат својата братска Српска патријаршија,мислиш ли дека и тоа го направија од толку љубов кон своите браќа или вистински фактор беше да се сака ближниот свој ама никако да не се признава под вистинското име Македонски?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
NEMA NAJMAL -NAJGOLEM ! Site imale i imaat i ke imaat ponatamosni pretenzii kon nas !
Iskreno se nadevam Srbija da se opameti i da go smeni kursot!

Член од
14 септември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
0
Ma preku kur ste mi sea ke kazam zasto

1. ne zborite makedonski a znaete znaci ne postuete domakinite

Па шо да правимм учиме се сега, ама на пак се разумем некако.

2. samo na temite istorija i politika Ve ima 90 posto od Bugarite znaci provokatori ste

Като такви србомана само Бугарија им е во устата, дека да пишуваме, па зо то е форум...

3. ne postuete tema ova ne e ISTORIJA ova e POLITIKA jas taka i go postaviv prasanjeto vo aktuelnava politicka situacija koj kur sea Odren kur se trese ?? Me zabole mene za Odrene i deka ste im ljuti na Srbite i Grcite sto ne Vi dale da ja podelat ko sot ste se dogovoriele

Одрин е пореднијат доказ, дека историјата која пробутвате е лажна, такви глупости за нешто за кое су пишували близу 50 војни кореспонденти (1912 - одрин) дури и САшт и српските лаги невероватни су.
А дека они су преваранти (грци и срби) сите веке го знајат, дури и македонците, кои ги лажете дека сте им другари и ке им го турите на исти начин кога ви е згода.

4. oti ste picici ja postaviv konkretni prasanja dali e prijatelski od Bugarskata politika da :

a) ne priznava makedoncite kako narod ( oficijalen stav na R. Bugarija )

Доказ, за езикот сум согласен, ама и то ке премине, дека е ставот званиан за непостоене на македонски народ!

b) dali e asimilatorska politika delenje nad 200 000 pasosi BUgarski kon Makedoncite ?

Хм, нели го кажувахте дека сите ги зели само абог економски разлози. Дека си го видел бугарскиот амбасадор со пушката да ги тера лугето кон амбасадата?

Ova vo red li e ili ne e ? Ajde picki odgovorete koj kur mi meshate istorii kurcevi kariki ova e najbitnoto u prijatelstvoto

Овај велики дека го поехте во Хрватска, Босна и Косово.

Od druga strana jas obrazloziv sto ima grev Srbija sega kon Makedonija toa crkvata ama toa pa koa ke vidis ne e grev spored mene, i samata VMRO vlada dozvoli sekakvi crkvi na nejzina teritorija spored napatstvie na EU. E sea sto en ja priznavaat kako aftokefalna e drug muabet i ke kazam toa e poradi parite i imotite , ako priznaat ne ke moze po obligaciono pravo da pobaruvaat IMOTITE na srpskata crkva koi gi steknale pred vtorata svetska vojna i sto kur sea ?

Ма како сите су грешни, само српска вистина е вистина, скриј се мало!

Za laicite od pravo ke pojasnam : ako priznae crkvata ke nema AKTIVNA PROCESNA LEGITIMACIJA za pokrenuvanje parnica za imotot za parite ebem ve nepismene.

Golema para e vo prasanje i koja budala bi te priznala takva crkva a da izgubi pari . Plus oficijalen stav na Srbija politicki e : Nie nemame vrska so crkvata taa e odelna od drzavata i sto kur ne vi e jasno za nepriznavanejto na crkvata. Ne moze drzavata Srbija da nalozi so dekret na Crkvata priznajte gi kako aftokefalni be , nema praven mehanizam i za toa ebave nepismenite, i da saka NE MOZE. Toa e protiv ustavno i drzavata Srbija NE MOZE da nalozi na toa popovite da priznaat crkva ili da ne priznaat . Toa e samo bugarska propaganda za da se frli magla u ochi da ne se gleda realniot problem Golema Albanija i Bugariziranej na Makedonskiot narod preku pasosite.

Ајде бе неможе, па ово е смешка број едан!

ete taka sea gospod ne ve otkopue vo ochite na onie koi imaat barem dva grama mozok i logika .
е сега веке и со Господа си на директна веза,ово ти е србин-богобиран!

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Не мораше власта во Србија да се инволвира во одбрана на Вранишковски доколку не би се мешала во црквата.А за роднинските врски на Коштуница со одредени Српски владици и да не зборуваме.Токму тоа беше факторот кој го лансира Коштуница на политичката сцена,и зарем мислиш дека овој нема ништо да направи за возврат?Па ајде бе ти се молам,Грците јавно изјавија дека даваат 20 милиони евра да ја помогнат својата братска Српска патријаршија,мислиш ли дека и тоа го направија од толку љубов кон своите браќа или вистински фактор беше да се сака ближниот свој ама никако да не се признава под вистинското име Македонски?
Dobro be ti stvarno ne znaes sto e praven mehanizam vo edna drzava ???

Ajde pak te prasuem bez vakvi nonsensi kazi mi koj e pravniot mehanizam
( modusot - nacinot legalen ) Vladata na Srbija da nalozi na crkvata svoja da priznava nekoja druga crkva ? Spored tvoja logika Vladata na Srbija moze da nalozi i na istata crkva ako saka da priznae i crkvata na marsovcite ??? Ne ide toa taka u pravni drzavi . Nema praven osnov, sekoj polupismen advokat bi ja ponistil takvata odluka na Vladata i taa nemoze da ima pravno dejstvo.

Ako najdes praven mehanizam ke ti dadam 1000 evra ti davam zbor ako ne najdes da pises na forum deka si dibek za pravna materija ok ?

I dosta vishe so diletantski diskusii ko da ste na sred selo i pieme pivo sea i koa ke se nacukame ej goceta koj go izdade ... da be Srbite se krivi ne ni ja priznavaat crkvata ...garant tie go izdale Goceta ...ma daj :kesa:

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Na bugari koi se motaat samo na forumi politika i istorija ... gi smetam od denes za personi non grati zlonamerni kopilinja...imate i forumi sex, ljubov, nauka sto tamu ne kazete nekoja duma ...nego ste se specijalizirale samo tuka ....prozirni ste ... ko pickin dim

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom