Помош, проблеми, прашања, совети...

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.267
Поени од реакции
2.267
Тоа на сликата се вика.....монитор:helou:

За делот........на него се е напишано!
хаха, навистина монитор било бре мајката ц ццц, како не сум видел порано:toe:

Инаку на делот пишува само 150 микрофаради, ништо друго:toe:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334

Па :toe:, доволно е напишано, уште во учебниците по Физика за осмо одделение пишува дека капацитетот на Кондезаторите се изразува во Фаради......:helou:
Не ме прашуј од кај се сеќавам........деновиве си имам голем проблем баш со тој предмет за тоа одделение:pos2::pos2:

...... сега од некоја било каква стара електронска плочка одлемете некој таков (ако не ти се дава пари за нов), и залеми го на местото на дефектниот.

И на мајстор да одиш ......истото ќе го направи....

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.562
Поени од реакции
4.507
Дајте ми некоја шема за преинсталација на виндоусот

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Дајте ми некоја шема за преинсталација на виндоусот

Шема побара нели?:pos2:

Инаку ако отвориш www.google.com и пишеш Install Windows Tutorial, ке ти излезат катаљон "шеми" за тоа како се инсталира Windows

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29

а од кај дозна дека тој ти е зафркнат??? дека ако тој е исушен тогаш сите ке треба да ги мењаш...иначе за купување 20-30 денари мислам дека е

Член од
23 ноември 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
laptop ECS G733

Барам пластика(капак,кукиште за екранот) на лаптопот ја пребарав цела Македонија неможам да најдам доколку некој има информација кај можам да најдам пишете :)

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Може некој да ми каже повеќе сајтови кај шо можам да гледам компјутери/лаптопи ама обавезно да се македонски...

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848

soul123

...plAy HaRd GO pRo...
Член од
2 октомври 2008
Мислења
295
Поени од реакции
23
Пред 3 дена купив нов монитор Samsung 2233. Мониторот си е топ, супер слика. Си го исклучувам вечерта најнормално ком. и другиот ден да го уклучам мониторот имаше крш бои (како да работи на 16-бити) после 4-5минс работање си се опраи во нормала се врати. Отидов во школо, кога се вратив и го уклучив, повторно истото. Лоши бои и по 4-5 минс пак се опраи. :S

Користам Windows7. Првите 2 дена немав некаков проблем топ си беше. До мониторот е нешто или можно е да е до графичката? Сте имале ли некогаш ваков проблем.

PC spec.

c2d @3.0 E8400
ram 5gb
hdd 750gb
VGA ATI RADEON HD3450 ... има DVI излез а мониторот има обичен па преку адаптер (или како се вика тоа) го поврзувам..
:toe:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
На LCD монитор му треба време да се подеси кога ке го запалиш, но тоа се 2-3 секунди максимум. Провери дали каблите ти се во ред и дали го возиш на неговата природна резолуција со 60hz рефреш, ако се е океј, однеси го мониторот на сервис.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Пробај да смениш драјвери за графичката доколку нема резултат со она што ти го кажа Сефирот.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.717
Поени од реакции
11.556
После 1,2 саати без да го чепнам компјутерот, сам се заклучува, изглегува Locked, и ми се гаси и МСН и се.
Знае некој како да го мајнам тоа срање?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
После 1,2 саати без да го чепнам компјутерот, сам се заклучува, изглегува Locked, и ми се гаси и МСН и се.
Знае некој како да го мајнам тоа срање?
Исклучи го скринсејверот, или отштиклирај ја опцијата да ти се заклучува компјутерот кога ке се упали скринсејвер.

Kajgana Shop

На врв Bottom