Помош, проблеми, прашања, совети...

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Оверклок се прави во BIOS, а не со програми. И дали си спремен да купиш кулер кој вреди повеќе од твојот процесор?:tapp::tapp::tapp:

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
do 1500 den davam pojke ic,gledav eden kuler od 1600 den nekade bese pa nz mozit ke go zemam.

С

Спенсер

Гостин
незнам дали е прашањево за тука али да прашам...

дали може да се пронајде украден лаптоп???

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Дечки што мислите за конфигурациите во Сет компјутери, оние до 15000 денари.
Добри ли се?
Од каде е најдобро да се купи конфигурација за тие пари?
Кажете некое ваше искуство или информација во врска со нивните системи.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Дечки што мислите за конфигурациите во Сет компјутери, оние до 15000 денари.
Добри ли се?
Наизглед едноставно прашање, но не е!
А да прво пишеше за што всушност ти треба компјутерот па после да бараш одговор!

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Ми треба за рендерирање и цртање во Солидворкс и маја. Знам дека треба да имам добра графичка ама тој ми е фондот и немам голем избор.
Што би можел да земам до 15000 а да можам да вадам средно добри рендери? Да не биде нешто ептен тапа.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Ми треба за рендерирање и цртање во Солидворкс и маја. Знам дека треба да имам добра графичка ама тој ми е фондот и немам голем избор.
Што би можел да земам до 15000 а да можам да вадам средно добри рендери? Да не биде нешто ептен тапа.
Јас би ти препорачал Ati 4890 ( http://www.anhoch.com/shopCart/vpasp/shopexd.asp?id=31643 )
или Ati 5850 ( http://revolution.com.mk/info.php?productID=2603 )
За цените мислам дека немаш ништо конкурентно на тоа.

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
do 1500 den davam pojke ic,gledav eden kuler od 1600 den nekade bese pa nz mozit ke go zemam.
Не сваќаш дека кулерите ти вредат повеќе од целиот компјутер што го имаш? И што би постигнал ако клокнеш CELERON???

Епа со РС до кај 15 000 ќе рендерираш по 2 дена.... и повеќе. Или собери пари и купи нешто асално до кај 40 000 (ако веќе сакаш да работиш како што треба, со 3D графика, рендерирање, чуда....).

Со РС од 15 000 можеш Microsoft Office да го работиш... и чат пат некоја игричка.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Dali moze da se sheruva folder/particija pomegu win 7 64 i win XP.
Od win7 mozam da gi vidam site sheruvani folderi i particii na XP, obratno nemozam.
Nekoj sovet?

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Јас би ти препорачал Ati 4890 ( http://www.anhoch.com/shopCart/vpasp/shopexd.asp?id=31643 )
или Ati 5850 ( http://revolution.com.mk/info.php?productID=2603 )
За цените мислам дека немаш ништо конкурентно на тоа.
Хе хе и јас би играл така ама финтата е тоа што мислев на цела конфигурација не само на графичка.
Инаку и јас знам што е добро, а сигурно тоа што е ефтино не е.
Денесшетнав низ ГТЦ и поминав до АМЦ. За 15000 имаат интересна понуда, мислам реална колку пари толку музика а ме интересира како фирма, што мислите добри ли се они? Пошто имам слушнато лоши работи за нив.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Хе хе и јас би играл така ама финтата е тоа што мислев на цела конфигурација не само на графичка.
Инаку и јас знам што е добро, а сигурно тоа што е ефтино не е.
Денесшетнав низ ГТЦ и поминав до АМЦ. За 15000 имаат интересна понуда, мислам реална колку пари толку музика а ме интересира како фирма, што мислите добри ли се они? Пошто имам слушнато лоши работи за нив.
Ооо јас те разбрав дека за графичка прашуваш само :) Јас баш не би играл на АМЦ, познавам многу луѓе што се жалат со компонентите од таму и исто на повеќето другари што им имам помагано со проблеми со компјутерите биле од АМЦ. Може да има нешто ок за тие пари на www.revolution.com.mk ѕирни ма да немаш баш некој избор за тие пари.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Dali moze da se sheruva folder/particija pomegu win 7 64 i win XP.
Od win7 mozam da gi vidam site sheruvani folderi i particii na XP, obratno nemozam.
Nekoj sovet?

Треба во Network and Sharing center, во Advanced Sharing да наместиш Turn on network discovery и Turn off password protected sharing.
Доколку користиш Home Group, на сите компјутери мора да има Win 7 за да работи таа опција.

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
Imam hp550 so ostena maska od nekolku padovi.Pa bi sakal da prasham od kaj moze da se nabavi nova maska i kolku bi chinelo toa.

Kajgana Shop

На врв Bottom