-={K-O-R-U-N}=-
Wanna play a game?
- Член од
- 14 февруари 2007
- Мислења
- 13.045
- Поени од реакции
- 3.301
Стави скриншот тука...pojma nemam sekakvi brojki imat 1000 i 2500,so znam pojke brojki imat.
Стави скриншот тука...pojma nemam sekakvi brojki imat 1000 i 2500,so znam pojke brojki imat.
Епа вака незнам како и за што да ти помогнам... Од кога ти прави вака? Или забриши со антивирус (нешто слично) или па напрај си System Restore.ne sum od doma dzabe,a zaborev izlegvit edna tabela so ovie erorive i dolu imat about,ingore i retry.Koe i da pritisnam pak isto si e,nonstop izlegvit to.
Оди вo RUN пиши msconfig, оди во табот STARTUP и види дали EGUI ти е штиклирано (ако не е, штиклирај го)Имам проблем со антивирусот.....користам НОД..4 ....и кога ке го рестартирам компјутерот не се уклучува НОДот автоматски.
а и не ми е лиценциран..
хелп
иам линксус, модел - BEFSR411. Каков/кој рутер го имаш?
2. Отварање на портите нема да ти убрза download на торент.
Оди на http://192.168.1.1иам линксус, модел - BEFSR41
You cannot use the Router IP, network or broadcast address. ?? - а веднаш после 5 секунди откога ме враќа на страната кај што го кониг. рутерот ми се појавува доле прозорче во кое вели 'a network cable is unplugged', што ова значи?Оди на http://192.168.1.1
USER: admin
PASS: admin
Оди во табот Applications & Gaming па после во Port Range Forward.
Во Application пиши си име на апликацијата (пример: utorrent, не е битно името), во Start и End пиши ги од кој до кој порт ќе бидат отворени (27000 - 27050, значи 50 порти ќе се отворат од-до...).
Protocol одбери си кој ти треба или па двата, во IP Address пиши си ја IP адресата на мрежната преку која земаш интернет во моментот, и после само штиклирај таму во тоа Enabled.
Толку, сеа ќе можеш да имаш поголем UPLOAD на торентите, DOWNLOAD не зависи од ова...
Исто, ако до сеа си праел сервер за кантер и не те наоѓале, сеа ќе те наоѓаат...
Имаш друг РС што е поврзан со рутеров?You cannot use the Router IP, network or broadcast address. ?? - а веднаш после 5 секунди откога ме враќа на страната кај што го кониг. рутерот ми се појавува доле прозорче во кое вели 'a network cable is unplugged', што ова значи?
имам да али не е поврзан преку кабел, преку usb прима мрежаИмаш друг РС што е поврзан со рутеров?
Пробај од кај него да влезеш. Ако е истово, нешто ти е факт ап рутерот.
Битно да е поврзан со рутерот. Ако е поврзан со рутерот, пробај од таму влези.
имам да али не е поврзан преку кабел, преку usb прима мрежа
мислам дека е до рутерот бидејќи едно време ми беше ставен под ваерлесот и вајда се уништил од топлината
на ваерлес бил тој чим не ја отвара 192.168.1.1Битно да е поврзан со рутерот. Ако е поврзан со рутерот, пробај од таму влези.
Купи си понормален рутер, околу 2000 ден. се.на ваерлес бил тој чим не ја отвара 192.168.1.1
а и другите конекции што ми се на рутерот(лаптоп,сони,ресивер,макств)некогаш знаат да се замрзнат на 5-10 мин.
значи до рутерот е викаш?
- иначе иам макс 100 пакет да не мислиш дека нетот е преоптоварен со конекции
рутерот си е нормален него ја вајда сум го заебал нешто... ај ти вака како про во овие работи што би ми предложил, али да биде квалитетенКупи си понормален рутер, околу 2000 ден. се.
Епа вака незнам како и за што да ти помогнам... Од кога ти прави вака? Или забриши со антивирус (нешто слично) или па напрај си System Restore.