Металци и стереотипи и предрасуди за металците

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Еве. Си извади фрустрации чоекот и решен проблем.

Ај сега пак вратете го на игнор. И Unholy, верувај човеков не вреди да се замараш.

Нека си куца безвезе, и онака постовите му се провокации без поента.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Еве. Си извади фрустрации чоекот и решен проблем.

Ај сега пак вратете го на игнор. И Unholy, верувај човеков не вреди да се замараш.

Нека си куца безвезе, и онака постовите му се провокации без поента.
Сте седнале да расправате за стереотипи и мислења на други луѓе за вас ?!?!

Ве грижи мислењето на некој си таму заради вашиот стил на музика, губиш време размислувајќи и пишувајќи на таа тема !?!

Па да размислувавме ние така пред 20 и кусуро години немаше ни да постоиме како металци!

Можеби ова ќе те изненади, но на времето имаше ПЛОЧИ И КАСЕТИ МЕТАЛ МУЗИКА !!

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790

Ве грижи мислењето на некој си таму заради вашиот стил на музика, губиш време размислувајќи и пишувајќи на таа тема !?!

Па да размислувавме ние така пред 20 и кусуро години немаше ни да постоиме како металци!

Можеби ова ќе те изненади, но на времето имаше ПЛОЧИ И КАСЕТИ МЕТАЛ МУЗИКА !!
Оф топик имам доста касети од мејден, мегадет, сабат и све остали ама кажете ми каде се наоѓаат плочите дека мерак ми е на тоа да спичам некоја песна(да не ми седи за џабе касетофонот д0ма) ПС освен југотон мислев каде на друго место има

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
И ја почнав со ленти, дури немав ни касетофон кога ја купв првата Блек Сабат - Параноид, после одеа мислам Бритиш Стил од Џудас и не се сеќавам која беше од Тајгерс оф Пен Тенг....
А плоча прва беше Ејс оф Спејдс од моторхед, зима -30 во Битола ја купив од книжара на Култура (денес не постои повеќе) и на одење на кај дома сум се лизнал сум се испокршил на мразот али плочата инстиктивно ја кренав над глава да не се скрши....

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Оф топик имам доста касети од мејден, мегадет, сабат и све остали ама кажете ми каде се наоѓаат плочите дека мерак ми е на тоа да спичам некоја песна(да не ми седи за џабе касетофонот д0ма) ПС освен југотон мислев каде на друго место има
Имат во Охрид, ќе ти кажам поточно каде ако си заинтересиран, ама само на лето работит... Имаш пличи од Мејден, ко за тебе. :)

Член од
13 мај 2008
Мислења
114
Поени од реакции
4
Заклучок од сето ова, имаме метал нација, не треба ич да се секираме..., алал да ни е.

Ми во знак на ова ја рснувам big pasts. bigger loser-Anal Cunt

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Он топик:
Го има некој гледано "Metal - A Headbanger's Journey"?
Пер, го гледав прееска, добар документарец.

Интересни работи, посебно како забегал металот во вид на норвешки блек метал, па луѓето почнале да палат цркви таму.

U

UnholY

Гостин
Заклучок од сето ова, имаме метал нација, не треба ич да се секираме..., алал да ни е.

Ми во знак на ова ја рснувам big pasts. bigger loser-Anal Cunt
Лееле, која коинциденција.
Другар, моментално грмам Anal Cunt - I Snuck A Retard In To A Sperm Bank.

D

Daftie

Гостин
Пер, го гледав прееска, добар документарец.

Интересни работи, посебно како забегал металот во вид на норвешки блек метал, па луѓето почнале да палат цркви таму.
Посебно Гал од Горогот кога збори, мислам дека може да ме убеди дека ќе умрам. Сејтен! Си рече, уил би дан мач мор!
Почетокот само малце е лејм, си викам за ваков ли метал бре докуметарецов:tapp:
Али добро е изработен, нема што!

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235

Fuck off ставот е погрешен и е уште еден стереотип кој,види мајката,и самопрогласен металец-ветеран суптилно ни кажува дека треба да го имаме.

Fuck off ставот е погрешен и е уште еден стереотип кој,види мајката,и самопрогласен металец-ветеран суптилно ни кажува дека треба да го имаме.
Мене лично ми е жал што сеуште постојат такви главотресачи кои се слепи за околината и целиот живот му го посветиле на она на кое се определиле.Малку се,за среќа.
Ако се опстојува преку вртење на другата страна и бегање од соочувањето се светот кој можеби те деградира,тогаш тоа опстојување е и оправдување на оние кои те сметаат за пониска форма на живот.
Не.
Треба металците да бидат свесни.Треба да се нервираат ако некој ги потценува.Треба да реагираат и да бидат упорни во тоа дека нивниот начин на живот и нивната музичка определба не е погрешна.Со тоа,по некој автоматизам,можат да докажат на оние кои плукаат по нив дека тие се сосем достојни членови на општеството.
Треба да се гледа,да се прима,да се реагира,да се биде инволвиран и да се брани своето.
Времето потрошено за тоа не е изгубено.Секоја идеологија треба да се брани,а стеротипите се најлошите отрови за оваа идеологија.

И најмногу ме нервираат овие "стариве" металци кои солат памет наоколу кажувајќи дека тие преживеале на одреден начин за да ние денес уживаме во плодовите на нивниот општествен fuck off триумф.Колку глупо и недоветно размислување.Музиката како таква секогаш си наоѓа своја база и искуството не значи ама баш ништо.Денес тоа искуство кое ти си го собирал со години,јас можам да го имам за еден час со обичен download.Потоа искуството кое се трудиш да го пренесеш за тоа како треба да се однесуваат металците е баш од твоето време,во кое тоа ви било ново и интересно и сте го земале здраво за готово.И сте биле факинг херои во малиот андерграунд полн малолетни девојчиња кои мислеле дека сте кул.

Да ја ебам ја затуцаната Југославија и новопечените металци,денес старци од тоа време.Комотно би седел во близина на таков и насмеан би го гледал како пие цијанид.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Мене лично ми е жал што сеуште постојат такви главотресачи кои се слепи за околината и целиот живот му го посветиле на она на кое се определиле.Малку се,за среќа.

Да ја ебам ја затуцаната Југославија и новопечените металци,денес старци од тоа време.Комотно би седел во близина на таков и насмеан би го гледал како пие цијанид.
А бе и тебе ти ја разјадува нешто душата па зиркаш кај комшиите в двор со надеж дека ќе најдиш поголем бедник од себе.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
А бе и тебе ти ја разјадува нешто душата па зиркаш кај комшиите в двор со надеж дека ќе најдиш поголем бедник од себе.
Битно ѕиркам.Нешто кое требало со време да го научиш.
А не да ги лажеш децата дека со бранењето на нивниот начин на живот и борбата против стереотипите прават грешка и дека треба ич кур да не ги боли.
Па после тоа да им го кажуваш неверојатниот факт дека,замисли чудо,имало плочи и касети со метал музика во тоа време.
Видете,видете го новопечениот Колумбо,деца.Видете го овој неверојатен човек кој ни предаде информација која никој од нас не ја знаел...

...ок,го видовте,сега мавајте го со пити:)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Raziel,не потпаѓај на манипулирачки финти и ти мен :)

Вака,колку и да беше арогантен и безчуствителен,и искористи прилично неморални методи,сепак мора да го почитувате тоа што Let 3 ја постигна целта.
Бидејќи темата беше и сеуште гласи "Стереотипи за металците".

Мене пак,навистина ми е чудно што некако,сами на себе сте си контрадикторни,и уште се нервирате за тоа.
Мора да сфатите нешто,стереотипите настануваат пред се од општеството и луѓето кои гледаат од страна,и во никој случај не се измислени намерно против вас.
Вие може колку сакате да се нервирате зашто и колку луѓето се глупи што вршат генерализација,за еве,на пример,дека сите сте наркомани.

Но ако ја погледнеме другата страна,сигурно има причина која стои зад тоа мислење,а тоа е дека повеќето (да не почнувам во проценти) навистина користат дрога.
Но,секако,тоа не значи дека сите.

Од друга страна,јас пак не ве разбирам.
Видете како изгледате однадвор,и ве молам да се објасните :)

Од една страна,не сакате стереотипи за вас и генерализации,од другата отварате теми како "Најголем дел од интелегентните тинејџери слушаат метал".
Значи,не сакате да ве генерализираат и да имаат предрасуди кон вас,а вие од друга страна сами си ги правите.

Друго,сакате да се облекувате ненормално (да расчистиме,ненормално за општеството,надвор од границите на моралното и убавото за општеството,битен детал,бидејќи вкусот е релативна работа)...А од друга страна сакате општеството да ја прифати вашата облека како нормална.

Трето,од една страна сте оние луѓе кои don't give a damn,а пак од друга страна се замарате премногу за тоа кој,колку и како ве доживува.

Навистина,не можам да сфатам,дали вие намерно вака правите,или ни сами не сте свесни дека од страна однесувањето е навистина нелогично и контрадикторно?

Земете ме мене за пример.
Јас сум човек,кој бар за музиката,не вади предрасуди.
И стварно,за мене не сте ни наркомани,ни ништо повеќе ни помалце,ако слушате метал.
Но сите овие муабети ме заморуваат,вие сакате да покажете дека сте кул,другите сакаат да покажат дека не сте...и можеме така до бескрај (односно 2012 година).

ЈАс би ви ја посочил рекламата за Спрајт.
Како идеше,спрајт не ве прави посилен,не ве прави попаметен,не ви го решава домашното,не ве прави кул во женските очи,не ве прави зависен итн...
Спрајт едноставно ја гаси својата жед.

Би сакал да ја видите поврзаноста со металот на рекламата :helou:

На крај,вие не сте наркомани ако слушате метал.
Но,не сте ни попаметни.

За да прекинат да ве генерализираат,треба прво вие да прекинете самите,да се делите од целокупното општество,и самите да тврдите нешта,кои не се ништо друго освен груба генерализација.

Мислам дека пофин не можев да бидам,најверојатно дека одам на одмор тоа:kesa:

U

UnholY

Гостин
Мац, кога ќе бидам расположен ќе ти дадам една убава реплика на сето овоа.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Битно ѕиркам.Нешто кое требало со време да го научиш.
А не да ги лажеш децата дека со бранењето на нивниот начин на живот и борбата против стереотипите прават грешка и дека треба ич кур да не ги боли.
Па после тоа да им го кажуваш неверојатниот факт дека,замисли чудо,имало плочи и касети со метал музика во тоа време.
Видете,видете го новопечениот Колумбо,деца.Видете го овој неверојатен човек кој ни предаде информација која никој од нас не ја знаел...

...ок,го видовте,сега мавајте го со пити:)
Хахахаа бранител на чедноста и вистината, самоповиканиот чувар на оние кои спрема него не се довлно ентелектуални да се одбранат самите па им е потребен наметнат адвокат, трагач по неправди и спасител на неуките....

Ај сега да видиме што всушност сакаш ти... кој си ти.... шо си ти ?? Јес бе, имало касети и плочи метал, и тоа го кажувам, јес бе, се борев против стереотипитие во едноумието, јес бре, пролевав сопствена и туѓа крв по битолските маала за моите убедувања. И што тоа тебе толку те погоди, што се осети толку инфериорен па да мораш да скокниш и вресниш АБЏЕКШН! кој дел од текстот ти нанесе најголема душевна болка за да го крениш во бес и очај гласот против тоа што сум бил метал кога металот почнуваше?! Јас имам почит спрема оние кои во тоа време беа на мојата страна и спрема оние кои беа на спротивната, тебе те немаше ни тука ни таму а се јавуваш по речиси три децении да пишуваш за работи кои не ги разбираш.

Kajgana Shop

На врв Bottom