Металци и стереотипи и предрасуди за металците

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Да се разбереме...

Луѓето кои, ОПШТО СЛУШААТ МЕТАЛ, онака нели, си слушкаат и си живуркаат по нивно, не треба да го носат овој стереотип.
Ама да не се лажеме, за луѓето кои се баш убаво навлезени у метал лајфстајл и натаќе наваќе, си е на место.
И таму има исклучоци, не викам не, ама ИСКЛУЧОЦИ.
И не мора да значи дека се највечи наркомани у маало, него си прават работи де. И никому ништо.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Само ќе кажам за тие луѓе што сите металци ги прават наркомани...Знаењето е благослов... Не збори за нешто што незнаеш.

ОК...фала богу дека има некои металци наркомани, ама тоа е гледано од сосема друг аспект не од музички. Сепак мислам дека до стилот на носењето и музиката е, те. не мислам туку тврдам дека сите нели знаеме дека металски стил на носење не е нешто најчист на изглед (јбг) за разлика на пример еве од рап или било кој друг, епа тоа некои необразовани особи си го асоцираат на нешто погрешно.

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Ама да не се лажеме, за луѓето кои се баш убаво навлезени у метал лајфстајл и натаќе наваќе, си е на место.
И таму има исклучоци, не викам не, ама ИСКЛУЧОЦИ.
Повеќе би рекол дека се поделени и мислам дека во секој случај,повеќе конзумираат алкохол,отколку дрога.
Можда имале одредени периоди,ама,оноа вистинското што секогаш за нив ќе биде свето е-виното.И тоа за најголемиот дел од нив.
Повеќе моеш да речеш дека исклучоци се тие шо константно се дрогираат-ако зборуваме за ВИСТИНСКИ МЕТАЛЦИ.Има и такви,ама тие се многу малку.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Sho ima cisto u nosenje farmerki do kolena pola gz da ti se gleda?
I ja sakam shiroko..i nosam shiroko..ali na gzot iam farmerka,ne mi se gledaat gaki!

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
За нив никогаш ништо лошо немаТ! Најзакон луѓе, шо можат да те насмеат :P Иам една закон металка во комшиве и со неа можи само денот да ти се разубајТ :)

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Само ќе кажам за тие луѓе што сите металци ги прават наркомани...Знаењето е благослов... Не збори за нешто што незнаеш.

ОК...фала богу дека има некои металци наркомани, ама тоа е гледано од сосема друг аспект не од музички. Сепак мислам дека до стилот на носењето и музиката е, те. не мислам туку тврдам дека сите нели знаеме дека металски стил на носење не е нешто најчист на изглед (јбг) за разлика на пример еве од рап или било кој друг, епа тоа некои необразовани особи си го асоцираат на нешто погрешно.

Душичке, дај ти размисли прво дали незнам па само лупам глупости или сум размислила два-три пати повеќе од тебе за ова.
Оти не го правам тоа обично.
Нема логика да јадеш гомна ако не си сигурен во тоа што го збориш на форум со премногу народ.
Едноставно, ставот ќе ти биде лесно проѕрен дека е фарса и ќе бидеш лесно изеден.

Не реков дека сите буквално се.
Јас сум пречесто етикетирана, мразам стереотипи без врска, поради нив често ми снемува воздух кога ќе сфатам дека не можам да живеам како што сакам, а сеуште не сум ни економски независна за да можам да пробуткам некако ако го направам тоа.
Па што, тоа не ме спречува реално да се изјаснам на темава.
И нема да ги бранам само бидејќи се мое друштво.
Но, да се правиме сега светци, не ни држи вода.
Можда пред народот кој не размислува воопшто со своја глава, да, ќе успееме да го убедиме дека металчињата се чувај боже најчисти души по ова прашање во денешно време, ама барем на форумов дај малце реален муабет.
И, ако се дружиш со металци, како што најверојатно изјавуваш, би сфатил веднаш на што мислам, и не би ми дробел волку многу, за џабе.
:smir:

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Облеката не го чини човекот, има една поговорка. Има уште една: Не ја суди книгата по корицата.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
"металчињата се чувај боже најчисти души по ова прашање во денешно време" Veruvam deka si postara od mene,i sramota e da go kazuvam ova,ali stvarno pocinjash da zborish gluposti,prvo nikoj ne rece deka metalcinjata se najcisti dushi,nikoj ne ni probuva da se pravda za bilo kakva stvar,pa zatoa nema uopshte potreba da go goristish gorenavedeniot citat.Ti znaesh metalci so se narkomani i sto ne se.Tvoe mislenje e deka tie sto se klasicni metalci sto cel zivot go posvetile na toa se narkomani. I veruvam deka koga ke vidish klasicno obleceno metalce po grad prva pomisla u glava ti e narkoman i pijanica, e! za toj stereotip zboruvame!

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
"металчињата се чувај боже најчисти души по ова прашање во денешно време" Veruvam deka si postara od mene,i sramota e da go kazuvam ova,ali stvarno pocinjash da zborish gluposti,prvo nikoj ne rece deka metalcinjata se najcisti dushi,nikoj ne ni probuva da se pravda za bilo kakva stvar,pa zatoa nema uopshte potreba da go goristish gorenavedeniot citat.Ti znaesh metalci so se narkomani i sto ne se.Tvoe mislenje e deka tie sto se klasicni metalci sto cel zivot go posvetile na toa se narkomani. I veruvam deka koga ke vidish klasicno obleceno metalce po grad prva pomisla u glava ti e narkoman i pijanica, e! za toj stereotip zboruvame!

забораив да спомнам еден детал....
слушам метал.
значи не, не ми иде прво таа идеја у глава.
уште еден детал...
многу добро проценувам луѓе.
значи, никогаш според облека.
а и кога ќе решам според изглед и прв контакт да проценам некој, ретко грешам.
трет детал...
не сум многу постара од тебе.
и во никој случај намерата не ми беше да те навредам со некој пост.
да, постојат идиоти што стереотипно ги проценуваат луѓето без да размислат 2пати.
да, би земала палка и би ги испоубила.
но факт е, убав дел од металците кои се трудат да живеат 'металски', се дрогираат.
незнам ти какви си запознал.
но те молам, размисли околу тоа.
:smir:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Ubav del od metalcite koj se trudat da ziveat "metalski" izbegavaat droga.
Ubav del od metalcite koj se trudat da bidat "faci" se dzanaci.
Anyway..ne se cuvstuvam navreden :) ali izbrza malce so toa "metalcinjata-najcisti dushicki"
I,ako e tocno toa sto go kaza,imash odlicna darba :) najbitno neso e da mozes da procenish kakov e covek..ali veruj mi bratu,nikogo nemozes da procenish od 1 muabet,i 5 saati da e toj muabet,nemozes da go procenish! It takes time <3

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Друго е да си наркоман, друго е да имаш пробано, друго е да конзумираш трава еднаш месечно, на два месеца или еднаш годишно, а друго е да конзумираш трава секој ден, или недај боже нешто појако. И од тука иде прашањето, да не генерализирате што е наркоман? Мнозинството има пробано трава од народот, кај металците исто, од нив одреден дел конзумираат често, одреден дел рекреативно, и исто така одреден дел ич, исто и кај не-металците, и помал дел на потешко се. Луѓе сериозно навлезени во дрогата... тоа се бара под името наркоман.

С

Сатори

Гостин
Очигледно вие луѓе не знаете што се наркомани.
Зошто некој да дојде и да ми каже дека се видел, се доживел, од страна гледајќи како стојат работите, да е пред мене, ќе треба да му лупнам шамар за да го боли малку, па да мисли што зборува.:uvo:

НЕ се сите металци наркомани, НЕ сите наркомани се МЕТАЛЦИ.
Нема тука правопропорционалност.

Кога некој ќе дојде до точка да гледа пред себе како некој си става игла во вена, тогаш дебатирајте на темата, не пред тоа.:tapp:

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Металците се глупи, слушаат само метал.

U

UnholY

Гостин
Ако на некого нешто не му се допаѓа и сака да дискутира во врска со металците, нека ми пише пп, ќе му дадам адреса да ме адне на мсн. Тука веќе не мислам да дискутирам. Сакам да дискутирам поединечно во врска со оваа тема, а не со 150 души.

Kajgana Shop

На врв Bottom