Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Abe na hamacito za igranje na fifa mi pisuva network adapter error do sto ke da e toa i kako da go resam problemov inace nemozam da igram fifa na net.
Дечко, уше на колку теми ке спамираш за ова хамачиво? Да знаеше некој, ке ти помогнеше до сеа.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Стварно зависи од мониторот што го имаш, ама генерално кажано можно е да имаш проблеми со CoD 4 и GTA 4.
Ја со DualCpu 2.00Ghz, 9400GT 1gb i 2gb рам немав скоро никакви проблеми (1024*768п на ЦРТ монитор), зошто па он да има.
многу нормално дека ако има да речеме 22-ка нема да игра на најголема резолуција, ќе игра на помала на помала или 1440*900 нека биде максимална.

Член од
25 декември 2008
Мислења
189
Поени од реакции
17
Дечки каде можам во Македонија да најдам нов маус пад разер спеед и лизгачи за Razer Deathadder? Или пак може преку нарачка?

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Најверојатно тоа........ а и не се некој посебен трошок...
Тоа, ама не било тоа :). Кога ја ставав новата, проработе старата (очекувано :icon_neut). Моментот на пресврт беше што го исклучив напојувањето со прекинувачот за да ја ставам новата, решението било исклучи-уклучи. Сега една вишок.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Имам еден проблем.Имам 1 рам плочка (ддр 1 256 мб 400мхз).Сега сакам да ставам нова иста таква (веќе ја имам).И ја ставам новата плочка и виндоусот не сака да подигне.Со 1 рам плочка било која од двете подига (има 3 слота матичната).Си реков да не има некој неисправен ги проверив ОК се.Пробав ставив и други 2 повторно не покрева.Со една покрева.Понекогаш ми појавува некој проблем на виндоусот (некојси хал фајл).Ако може помош.:smir:
П.С.Сите рам плочки се од иста фирма и на друга матична работат кога се 2/3 ставени.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Тоа, ама не било тоа :). Кога ја ставав новата, проработе старата (очекувано :icon_neut). Моментот на пресврт беше што го исклучив напојувањето со прекинувачот за да ја ставам новата, решението било исклучи-уклучи. Сега една вишок.
Не боли глава од вишок!
Ќе ти се најде.....

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.032
Имам еден проблем.Имам 1 рам плочка (ддр 1 256 мб 400мхз).Сега сакам да ставам нова иста таква (веќе ја имам).И ја ставам новата плочка и виндоусот не сака да подигне.Со 1 рам плочка било која од двете подига (има 3 слота матичната).Си реков да не има некој неисправен ги проверив ОК се.Пробав ставив и други 2 повторно не покрева.Со една покрева.Понекогаш ми појавува некој проблем на виндоусот (некојси хал фајл).Ако може помош.:smir:
П.С.Сите рам плочки се од иста фирма и на друга матична работат кога се 2/3 ставени.
Твојот проблем ако дополнително се јавува и hal.dll би требало да кажува дека втората РАМ плочка ти е фалична, колку е да е ретко тоа...
Пробај да ја смениш.

Abe na hamacito za igranje na fifa mi pisuva network adapter error do sto ke da e toa i kako da go resam problemov inace nemozam da igram fifa na net.
Има повеќе опции за твојот проблем:
пробај да го исклучиш Firewall-от, hamachi-то повеќе сака статички IP адреси провери го статусот во TCP/IP, можно е и DHCP да прави проблеми...

Можни се други варијанти, пробај прво со овие...

И не се карајте, поента е да си помагаме колку можеме!

Член од
4 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
24
Се токмам да земам нов компјутер деновиве и 2 конфиграции ми влегоа во потесен круг.Е сега во тие две клучна за мене е графичката.Едната конфигурацјиа нуди GeForce 9500GT/1GB DDR2, а втората nVIDIA9600/GT512 GB. Да ми помогнете во изборот да ми кажете која е подобра.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Се токмам да земам нов компјутер деновиве и 2 конфиграции ми влегоа во потесен круг.Е сега во тие две клучна за мене е графичката.Едната конфигурацјиа нуди GeForce 9500GT/1GB DDR2, а втората nVIDIA9600/GT512 GB. Да ми помогнете во изборот да ми кажете која е подобра.
Ако ти е за игри, двете се за нигде.... ама од овие подобра е 9600

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
И јас мислам дека и двете не се добри ... дај 2000 плус и побарај да ти клат Radeon HD4850 пошто од прилика толку е раликата во цени . Или за истите пари барај HD4730 ка или HD4770 ка (Ке треба да ја порачат пошто е ретка ) ... Каде каде поке ке се справат со поновите игри ... Сепак Јас лично препорачвам 4850 ка .

ViktorRedDEvil

Red Army
Член од
10 октомври 2009
Мислења
383
Поени од реакции
8
Има повеќе опции за твојот проблем:
пробај да го исклучиш Firewall-от, hamachi-то повеќе сака статички IP адреси провери го статусот во TCP/IP, можно е и DHCP да прави проблеми...

Можни се други варијанти, пробај прво со овие...

И не се карајте, поента е да си помагаме колку можеме![/QUOTE]

Vo pravo si mislam deka e problemot vo IP adresite ke probam da vidam sto mozam.

Kajgana Shop

На врв Bottom