Помош, проблеми, прашања, совети...

Lorddd

Титула - Лорд
Член од
18 март 2007
Мислења
1.067
Поени од реакции
53
Некој да не знае како се движат цените на екстерните хардискови до 300gb?

С

Спенсер

Гостин
ај сеа да ве видам... се убив од барање на гугл,за овој БСОД... за овој код што ми го дава нема никаде... значи на сред игра,се појавува БСОД со тој код... да напоменам, тркачки игри- мото гп,бмв м3 челинџ....:vozbud:

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Изгледа цркна мрежната на матичната (GA-EX58-UD3R). Единствено што ме предомислува е тоа што сеуште светат жолтата и зелената диода кога има приклучен кабел. Има ли некаков начин за сигурно да се провери?

Правев upgrade na win 7 и настана грешка и upgrade-от се прекина. Во тој момент мрежната сеуште работеше. Останав на постарата верзија на win 7, ама се појавија многу проблеми, загубив администраторски пермисии, секаде access denied.
Успеав да вратам дел од пермисиите и после рестарт windows повеќе не ја детектираше мрежната. Не сум сигурен дали проблемот со прекинувањето на upgrade-oт е причината или тоа беше коинциденција, бидејќи мрежната работеше најмалку уште 30-ина минути после паѓањето на upgrade-от.

Изрежав уште едно DVD и успеав да направам upgrade, ама и на win 7 7600 мрежната ја немаше во device manager. Пробав со неколку драјвери, ама не ја детектираа мрежната.
Бидејќи ми останаа многу проблеми со пермисиите, речиси никоја програма не работеше, направиви формат и по новата инсталација на win 7, мрежната не беше детектирана.
Проверив и во BIOS, ставив нов BIOS, ја пробав и на Ubuntu (порано Ubuntu ја детектираше без проблем), но ништо не бидна.
Дали да си барам нова мрежна или има уште некој начин да се провери оваа?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Проверив и во BIOS, ставив нов BIOS, ја пробав и на Ubuntu (порано Ubuntu ја детектираше без проблем), но ништо не бидна.

Дали да си барам нова мрежна или има уште некој начин да се провери оваа?
Најверојатно тоа........ а и не се некој посебен трошок...

ViktorRedDEvil

Red Army
Член од
10 октомври 2009
Мислења
383
Поени од реакции
8
Abe na hamacito za iigranje fifa mi pisuva network adapter error do sto ke da e toa i kako da go resam problemov zadto nemozam da igram na net.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
ај сеа да ве видам... се убив од барање на гугл,за овој БСОД... за овој код што ми го дава нема никаде... значи на сред игра,се појавува БСОД со тој код... да напоменам, тркачки игри- мото гп,бмв м3 челинџ....:vozbud:
Од сликата.....

nv4_displ.dll

те зафркава нешто графичката или драјверите за неа, имаат некој проблем со тие игри.

Само не барај одговор без податоци за ОС и основните податоци за конфигурацијата.

Ова
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=44985

го има напишано модераторот во софтвер, не е лошо и овдешниот модератор да постави слична тема како важна.

С

Спенсер

Гостин

ме потсетија да пишам конф

амд атлон 2.2
512мб рам
џи форс 7300гт
80гб хдд

Виндоус ХП про Сп3 ... тоа е тоа... и неколку драјвери сменив,пак исто..

ViktorRedDEvil

Red Army
Член од
10 октомври 2009
Мислења
383
Поени од реакции
8
Abe na hamacito za igranje na fifa mi pisuva network adapter error do sto ke da e toa i kako da go resam problemov inace nemozam da igram fifa na net.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Другари му правам надограда на PC-во

Имам PSU 450W

- А го доставувам овие компоненти:
> MB: ECS IC780M-A (AMD2+,AMD3)
> RAM: Kingston 2GB DDR2 800Mhz
> CPU: AMD3 Athlon II X4 620 2.600Ghz L2..2Mb
> VGA: Gigabyte n9600GT 512Mb DDR3 256Bit
---- цена: 13.000 ден.

Добар избор или ? - А ке издржи ли напојувањето.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Другари му правам надограда на PC-во

Имам PSU 450W

- А го доставувам овие компоненти:
> MB: ECS IC780M-A (AMD2+,AMD3)
> RAM: Kingston 2GB DDR2 800Mhz
> CPU: AMD3 Athlon II X4 620 2.600Ghz L2..2Mb
> VGA: Gigabyte n9600GT 512Mb DDR3 256Bit
---- цена: 13.000 ден.

Добар избор или ? - А ке издржи ли напојувањето.
Ќе издржи напојувањето ама тапа ти е конфигурацијава. Или ти треба баш ваква OFFICE конфигурација?

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Ќе издржи напојувањето ама тапа ти е конфигурацијава. Или ти треба баш ваква OFFICE конфигурација?
Дебе брат. Кој игри ке ги тера? - би треба да ги тера Cod 4, GTA4, Fifa 10, PES 10 ????

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Дебе брат. Кој игри ке ги тера? - би треба да ги тера Cod 4, GTA4, Fifa 10, PES 10 ????
Стварно зависи од мониторот што го имаш, ама генерално кажано можно е да имаш проблеми со CoD 4 и GTA 4.

Kajgana Shop

На врв Bottom