Он.нет со нови Solo (adsl) пакети!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Мистериозното трошење на мегабајтите не е за занемарување...
Само финтата е во тоа што нема ништо мистериозно околу трошење на мегабајтите доколку си слушнал за firewall/bandwidth monitor/BWmeter/google и слично. Сосема нормален дневен трансфер прави Тоше, со оглед на тоа што секој чоек на Hi5 профилот има барем 42 .jpg фајлови, 2 flash анимации, 7 gif анимации, 2 плејлисти со по 8 MP3-ки кои автоматски се лоадираат (трошат трафик) и тн...

Ууу фала за сите што се испозамаравте со мојов проблем, нема веќе да досадувам во иднина :-D Инаку ГОЛЕМА благодарност до Sephirot...

Само финтата е во тоа што нема ништо мистериозно околу трошење на мегабајтите доколку си слушнал за firewall/bandwidth monitor/BWmeter/google и слично. Сосема нормален дневен трансфер прави Тоше, со оглед на тоа што секој чоек на Hi5 профилот има барем 42 .jpg фајлови, 2 flash анимации, 7 gif анимации, 2 плејлисти со по 8 MP3-ки кои автоматски се лоадираат (трошат трафик) и тн...

Acid аватарот да не ти е од тој инфарктниот клип со духот? :-DДа, во право си за HI5, тек сеа сфатив дека од тоа било :-D Малку бев неинформиран :-D

Ги заборави деблните спотови што секој става барем по 2-3 спота од некои песни и за џабе ќе ти отидат најмалце 20-30МБ од спот, а како што кажав по 2-3 има обично на секој профил.

Абе дечки и за HI5 и такви срања има лек! Фино лепо ке инсталирате NoScript и Мозилата веке нема да симиња реклами/банери/флеш анимации/youtube и други клипчиња итн. Штедење лимит до даска. Ако нешто стварно сакате да видите, само ке кликнете на Temporary allow scripts for this website!

Е убооооо, ам јас шо спијам само на Интернет, шо с евика и по 10 часа дневно па пак за на крај ми останува 4гигабајти од 10 :lizko: А спуштам по 873538465 песни, гледам видеа на Ју Тјуб шо не прам!!?? па пак ми останувЕт многу непотрошени.

Ја си стаив со 3гб и сум презадоволен. И право да ви кажам 3гб ми се сосем доволни.

Абе што сте се фатиле за тие ОнНет да им ги мочам тие СОЛО пакети нека се сликаат со нив кога немаат своја услуга ко шо треба да има секој провајдер!

А 3ГБ се за во казахстан,кај нас треба брзина ние сме сурферишта!

Абе што сте се фатиле за тие ОнНет да им ги мочам тие СОЛО пакети нека се сликаат со нив кога немаат своја услуга ко шо треба да има секој провајдер!

А 3ГБ се за во казахстан,кај нас треба брзина ние сме сурферишта!

Бате не те тера некој со сила да имаш Соло тука се коментира шо како пакетите а иначе сит тука се исти се па ако сакаш појке и ако си толку големо сурфериште плати си од тие пакети за сурферишта и сурфај колку сакаш!!!

Јас имам SOLO 3 и сум презадоволен. Сега нема она безконтролирано download-ирање ама е супер.

Во последно време т.е. во последните 2 дена, неколку пати се случува да не можам да се конектирам на интернет, при што ми покажува ГРЕШКА 718, вчера се јавив во инфо-центарот ми кажаа дека од кај нив имаат технички проблеми-без никаво образложение друго, само ми рече за 1/2 саат ќе се реши проблемот-проблемот се реши за 4 саати.

Денес после цел ден обиди успеав да се конектирам пред 5 минути,во текот на денот повторно се обидов да се јавам во инфо-центарот, одговорот е постојано зафатено (читај оставен отворен телефон или нешто слично) цели 3 саати.

И можеме ли сеуште да зборуваме дека ОН.НЕТ се сериозна фирма, која претендира да биде втор фиксен оператор?

Во последно време т.е. во последните 2 дена, неколку пати се случува да не можам да се конектирам на интернет, при што ми покажува ГРЕШКА 718, вчера се јавив во инфо-центарот ми кажаа дека од кај нив имаат технички проблеми-без никаво образложение друго, само ми рече за 1/2 саат ќе се реши проблемот-проблемот се реши за 4 саати.

Денес после цел ден обиди успеав да се конектирам пред 5 минути,во текот на денот повторно се обидов да се јавам во инфо-центарот, одговорот е постојано зафатено (читај оставен отворен телефон или нешто слично) цели 3 саати.

И можеме ли сеуште да зборуваме дека ОН.НЕТ се сериозна фирма, која претендира да биде втор фиксен оператор?
Не паничи одма. Немој да сфатиш дека ги сакам оннет или дека имам некаква врска со оннет. Напротив јас раскинав договорот со оннет за да се префрлам на мтнет.

Иначе за проблемов и Error 718. Истово го јавуваше и на мтнет корисниците. Значи по некоја претппоставка или е до инфраструктурата (која е во сопственост на мтнет, а оннет ја "рента") или до системот кој го користат и двете фирми. Значи ако седеше цел ден логиран немаше ништо да осетиш. Али ти си пробал да се логираш кога бил проблемот и не си можел. Истото беше и со мене, зашто нонстоп се реконектирав, а брат ми си беше цело време уклучен.

Po ova shto go chitam gore, chesto ima problemi ova Solovo a? Izgleda MtNet gi d*pi onnet... Ja iam WADSL mislev da se prebacam na soloto ama gledam site ze zalat....

Po ova shto go chitam gore, chesto ima problemi ova Solovo a? Izgleda MtNet gi d*pi onnet... Ja iam WADSL mislev da se prebacam na soloto ama gledam site ze zalat....

Пред два дена имаа некој проблем .... иначе нетот си е супер
Јас ( а и многу други ) сум презадоволен од он нет
користев и wadsl ама со адсл нема споредба :smir:

Пред два дена имаа некој проблем .... иначе нетот си е супер
Јас ( а и многу други ) сум презадоволен од он нет
користев и wadsl ама со адсл нема споредба :smir:

И вчера имаше проблеми подолго време, образложението беше проблемите настануваат поради тоа што се надградува опремата со цел да се обезбеди подобар интернет за сите корисници :):):tapp:

И вчера имаше проблеми подолго време, образложението беше проблемите настануваат поради тоа што се надградува опремата со цел да се обезбеди подобар интернет за сите корисници :):):tapp:

Кај мене немаше проблеми .... е убо де и да ја средувале мрежата што е толку страшно ? пак прават за НАС да ни биде подобро :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom