Помош, проблеми, прашања, совети...

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Као да проверам, и ако треба, како да правам Апдејт, пошо не се разбирам многу многу у вакви ствари.
Ќе симнеш cpu-z, ќе видиш верзија на биос, ќе одиш на официјалната страна на MSI, ќе ја најдеш твојата матична и ќе видиш биосот што го имаш кои процесори ги поддржува....лесно...нели...

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Ќе симнеш cpu-z, ќе видиш верзија на биос, ќе одиш на официјалната страна на MSI, ќе ја најдеш твојата матична и ќе видиш биосот што го имаш кои процесори ги поддржува....лесно...нели...
ТУка се глеа Некаде?

Иначе си ја барав Матичната на страната на МСИ и никаде ја нема прецизирано како MSI P45 Neo-F

Има една MSI P45 Neo( не знам дали е оваа) и кај CPU support има до Е8600 од Core 2 Duo, шо најверојатно ќе може да се стави?

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
bios->version->V1.3

на msi не ми работи страната во моментов, ќе ја најдеш сигурно, мора да ја има....

edit ...

Повели, во најдесната колона имаш bios верзии, ќе треба да направиш update, изгледа ...
Ако не си ја правел оваа постапка, ти препорачувам да викнеш некој кој е повеќе упатен ...

http://www.msicomputer.com/index.php?func=prodcpu2&prod_no=1482&maincat_no=1#menu

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Ок, фала Elf13, значи ќе треба да си барам некој шо ќе знае за ова Апдејтов, пошо ова ич не го знам.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

ете ја картичката...ама имам и веидео со скарт,ке може да се поврзе???? ке пробам после...
Ете, имаш видео влез, тој жолтиот џек (Video IN). Таму си приклучуваш сони и ќе имаш слика.... ама ќе немаш звук :) За звук ќе треба да си купиш едно џекче што влага таму кај што ти се приклучени звучниците на компјутерот.

С

Спенсер

Гостин
Ете, имаш видео влез, тој жолтиот џек (Video IN). Таму си приклучуваш сони и ќе имаш слика.... ама ќе немаш звук :) За звук ќе треба да си купиш едно џекче што влага таму кај што ти се приклучени звучниците на компјутерот.
не треба звук... ае сега ке проверам,па ке пишам...

има слика,али лоша е мн... шушти.. трепка де... решение за ова?

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Мислам дека овде треба да прашам:)..

Дали бива да го однесам кукиштето и да ми ја зголемат графичката, мислам да ми е подобра ... да ми е друга да ми ја сменат.
Пример сега ми е GeForce FX 5200 и сакам да ми биде Ge Foce FX 7200..
и Ако знае некој отприлика колку пари ке чини:)?:back:

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184

Дали бива да го однесам кукиштето и да ми ја зголемат графичката, мислам да ми е подобра ... да ми е друга да ми ја сменат.
kako prvo GeForce FX 5200 e AGP a Ge Foce FX 7200 E pci-e slot taka da ne mozis da ja klajs taa karta,i da mozese da se klajt pak ne cinit,vtorata brojka se gledat da e jaka toa znacit od 5 brojot pogore,Zemisi ati radeon 3650 agp imat kolku so znam i teraj.A ati grafickata mislam deka e 3000 den na novo.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
657
Поени од реакции
541
на лаптопот, кај статусот на батеријата, ми се појавува црвен Х, и пиши: Consider replacing your battery. А кога не е на полнач, значи на батерија, трепка исто така црвен Х. До ш’о би можел да биди проблемот?
лаптопот е ASUS. фала однапред :smir:

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
на лаптопот, кај статусот на батеријата, ми се појавува црвен Х, и пиши: Consider replacing your battery. А кога не е на полнач, значи на батерија, трепка исто така црвен Х. До ш’о би можел да биди проблемот?
лаптопот е ASUS. фала однапред :smir:
Што мислиш дека би значело ова? : )))

*Hint: Батеријата ти е при крај. Ако уште ти е под гаранција иди да ти ја сменат што е можно побрзо ако воопшто важи гаранцијата за батериите.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
657
Поени од реакции
541
Што мислиш дека би значело ова? : )))

*Hint: Батеријата ти е при крај. Ако уште ти е под гаранција иди да ти ја сменат што е можно побрзо ако воопшто важи гаранцијата за батериите.
не важи повеќе гаранцијата, помината е една година, вака исто ми се имаше појавено пред 2-3 месеци, ама послем некое време исчезна и си беше во ред.... леле упм уше ова ми фалеше сега... :vozbud::vozbud: ама фала сепак

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848

Како тоа бе да ти ја зголемат? Графичка си е графичка, неможеш од една графичка да направиш друга..Не трескај глупости:uvo:..Оди купи си некоја асална графичка, овие што ги наведе се тиње..Како сакаш да играш добри/нови игри кога имаш графичка стара 5-6 години? Добра графичка = повеќе пари...

Bobson

Seek & Destroy
Член од
22 февруари 2008
Мислења
274
Поени од реакции
41
^ Мноу лошо размислуваш, ако тој моментално има FX5200 на AGP слот сигурно целиот компјутер е слаб а со тоа нема можности за додавање нови делови а уште помалце за да игра нови игри.
@ТоРпЕдО#
Не се исплати да купуваш нови делови за таа конфигурација бидејќи е пропадната инвестиција.

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
Luge imam 4GB ram . Koristam Windows 7 . No koga ke pojdam desen klik na My Computer i propertis mi kazuva deka imam 3GB ram . Sto e rabotata sto kazuva vaka ??? Ili pak mozi windowsot mi e beta ??

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
^јок.
треба да си симнеш win7 64bit (ако има такво нешто), 32bit оперативни системи не можат да адресираат повеќе од 3gb рам.

Kajgana Shop

На врв Bottom