Он.нет со нови Solo (adsl) пакети!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Acid dali imas informafija okolu prefrlanjeto on WADSL kon novite paketi?

Сега ќе ви кажам нешто за новите корисници од човек блиок на ОН.нЕт сум дознал дека дури и тие што работат во он нет дома имаат Мт.Нет или кабловски. И интернетот не чинел ама мислам дека ќе има и подобри времиња ќе се подобрат интернет врските и ќе нема паѓање и молење на телефони дај види што е работава error 678 или ко пред два три дена кога им ги бутнаа серверите error 718. Затоа ја сепак би препорачал Он.нет
затоа што Мт.нет зезнаа еднаш и со договорите ако се сеќавате

Се ќе пропадне во вода ако нема избор за WADSL пакетите.

Ацид, модемот на мт.нет е мој веќе, дека после 2 години договор, преминува во моја сопственост, а оваа ми е 3та година.
Договорот од 2 години ми го намалија на 1.
Техничката подршка најљубезно се однесува кога и да се јавам. Кога има некој проблем, не се кријат под сенка, туку искрено си кажуваат "дечки наебавме" и ми кажува вечерва јок интернет, преспиј си. За разлика од нив, Он.Нет се кријат, дечки од кај вас е проблемот. Другар мој го убедуваа дека проблемот е кај него, го тераа да форматира лаптопот, и после да му признаат дека имаат проблеми со врската.

Покрај залудната споредба помеѓу Мт.Нет и Он.Нет каде што сите ја знаеме вистината, едно друго нешто не ми е јасно. На флаерот никаде не пишува дека се работи за АДСЛ понуда. Јас ќор сум или? Второ, како ќе го решат проблемот со WADLS корисниците. Реално, се работи за 2 различни методи, вајрлес, и АДСЛ (доколку е адсл уствари, дека никаде на флаер не пишува) не би можело да има преминување од еден во друг пакет. Доколку решат да ги прекинат постоечките договори, а да не се плаќаат пенали, па да се потпишат нови договори. Доколку се направи последново, нели тоа би било педерски према корисниците кои сакале да ги прекинат договорите, а плаќале пенали?

Мт.Нет дефинитивно, за 1гб повеќе а 200 денари повеќе не ми прави разлика. Љубезниот тон, стабилноста, ДА!

ОнНет не ни имаат објавено на бизнис сајтот за ова сеуште.

За жал ова е точно. За уште поголема жал имав прилика да започнам соработка со нив, ме маткаа 4-5 месеци за една работа коај се завршува за неполни 5 минути. на крај чекам до крајот на оваа работна недела да добијам било какви информациии. Се надевам дека ќе добијам, у ствари баш ме брига дали ќе добијам. Дефинитивно не заслужуваат да бидам нивен корисник на било која услуга во моментот. за понатаму, ќе видиме.
On.net не заслужува да има корисници. Јас сум им многу лут бидејќи се изживуваа над своите корисници и уште го прават истото. ...

Јас мислм дека он нет нема ништо да постигне со ова. Он нет е ужас. Ја едно знам.. дека мт нет е најдобар интернет провајдер во македонија и најдобар ќе остане. Он Нет * Офф Нет!

Не би рекол, сосема друго е решението кај таа инфраструктура.
По таа логика, и МТ Нет би требало да рикне од преоптеретеност, исто е.

Различен е принципот кај МТ.НЕТ, мислев дека знаеш за тоа :helou:

А демек со новиве пакети на мтпттнет ќе нема паѓање?:pos: Каде каде и од тој ќе се изгорат луѓето ама ај:) 8Х повеќе паѓање:) како и да е ако не денес утре правам договор со он.нет и да баталам ова бабава од интернет што ја имам:)

Различен е принципот кај МТ.НЕТ, мислев дека знаеш за тоа :helou:
Принципот : ))))))
Во што е разликата?
Телефонска линија (иста инфраструктура), АДСЛ технологија. Ќе бидеш љубезен да го објасниш фамозниот принцип? : )

А демек со новиве пакети на мтпттнет ќе нема паѓање?:pos: Каде каде и од тој ќе се изгорат луѓето ама ај:) 8Х повеќе паѓање:) како и да е ако не денес утре правам договор со он.нет и да баталам ова бабава од интернет што ја имам:)
Потполно си во право

До нова година ке бидам на телекабел, ке оставам да "легнат" понудите и тогаш ке се одлучам. Иначе иако кабелскиот има сеа за сеа полоша понуда од новиве на Шитнет и Оффнет, сеуште останува фактот дека е без договор и можам да им раскинам кога сакам. Иначе трпев 2 години на Шитнет, потпишав у Мај, 2 месеци подоцна стигна соопштението за лимитот од 4 гига, немате појма колку сум ја мавал глаата од ѕид. Never again, NEVER AGAIN!!! Оффнет ми се сумљиви некако со понудава.

До нова година ке бидам на телекабел, ке оставам да "легнат" понудите и тогаш ке се одлучам. Иначе иако кабелскиот има сеа за сеа полоша понуда од новиве на Шитнет и Оффнет, сеуште останува фактот дека е без договор и можам да им раскинам кога сакам. Иначе трпев 2 години на Шитнет, потпишав у Мај, 2 месеци подоцна стигна соопштението за лимитот од 4 гига, немате појма колку сум ја мавал глаата од ѕид. Never again, NEVER AGAIN!!! Оффнет ми се сумљиви некако со понудава.
Друже зашто сумљиви, работава е ЗА ИНАТ НА ШИТНЕТ:) да пукнат од маки...искрено баш до сега се распрашував за он.нет интернетот и сите што ги прашав значи некои 15 другари не ми се пожалија на конекцијата:) и за паѓањето колку што знам не е секогаш провајдерот виновен, сепак има и некој над нив нели:)

Друже зашто сумљиви, работава е ЗА ИНАТ НА ШИТНЕТ:) да пукнат од маки...искрено баш до сега се распрашував за он.нет интернетот и сите што ги прашав значи некои 15 другари не ми се пожалија на конекцијата:) и за паѓањето колку што знам не е секогаш провајдерот виновен, сепак има и некој над нив нели:)
A ti mislish deka oni se vo konkurenciska vojna so paketive ???
i bajdawej mi treba li mene tel linija za novite paketi na on.net ili ne ako nekoj znae neka kaze inace i jas sum na unstable Offnet-wadsl

Принципот : ))))))
Во што е разликата?
Телефонска линија (иста инфраструктура), АДСЛ технологија. Ќе бидеш љубезен да го објасниш фамозниот принцип? : )

Начинот на кој МТ.НЕТ доаѓа до интернет, и начинот на ОН.НЕТ.
Односно, до дека не излезеш во „јавноста“ секако дека ќе биде иста (слична, никој нема комплетно иста инфраструктура).

ОН.НЕТ и МТ.НЕТ не влечат исто квалитетна врска :wink:

Пољубезен несакам да бидам :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom