А1 Македонија (VIP)

korun

lame
Член од
21 октомври 2007
Мислења
389
Поени од реакции
28
Сега имаат 21 % од пазарот, да се надеваме дека нема да стигнат до 40 50 % од пазарот, тогаш нема логика да има бесплатни минути кон вип кај ќе му биди ќарот, не е само одржување на мрежата туку треба да инвестираат да се подобруваат, сега тапкаат во место со мрежата со кои приходи да ја подобрат.
Све ми се чинит дека ако стигнет до 40-50% од пазаров ќе се прекрстет во Мип и ќе речет дека бесплатните минути важеле само во мрежата на Вип. Џас сејин...

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Све ми се чинит дека ако стигнет до 40-50% од пазаров ќе се прекрстет во Мип и ќе речет дека бесплатните минути важеле само во мрежата на Вип. Џас сејин...
Neat thinking there slick. ;)

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.193
Поени од реакции
8.277
и што сега? па и да го направат тоа , имаш други оператори и оди каде што сакаш, никој не те тера со сила така ли е ? да не беа ВИП ке го јадевме уште од Т-моб и Оне..

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Знаев дека дојде до овај степен вип , да викат по нив “ Еее шо напраеја се испедерчија вип“ па тоа и им беше поентата што мислите, телефони се даваа онака со лична карта претплата каква сакаш си бираш, телефони вакви онакви не давате пари за ништо а претплатата иста, па незнам што половина месечни претплати, тоа им беше фаза на привлекување муштерии, се додека не им се наполнби бројот на колку шо мислат да имаат на пример 200.000 претплатници да бидат, па сеа ги искинаа од пари земање, скриени трошоци еден куп има.

Можи плукаше народот по ONE ама за телефони и понуди се топ,вип беа недоволно конкурентни и ќе останат :)
Негледам која ти е поентата на муабетот.
Инаку сега и во наредните 20 месеци имам топ договор со топ услуги за кои кај другите оператори може само да се сонува а за тоа што ќе правам после тие 20 месеци ќе видиме кога ќе си дојде времето. На ВИП сум 4 години па побогу човеку за кој скриени трошоци правиш муабет, јас просто незнам како да ги доистрошам парите за претплата буквално звонам каде сакам и колку сакам, за цени сега за сега ВИП се цареви. Факт е дека ВИП привлекоа муштерии со добри услуги а дали ќе ги задржат пак од нив зависи никој не ми стои со пиштол на глава да морам да го продолжам договорот. Ако не ти се свиѓаат новите тарифи можеш да одиш кај сакаш. Така да муабетов не ти држи вода.

V

Vollstandig

Гостин
Инаку сега и во наредните 20 месеци имам топ договор со топ услуги за кои кај другите оператори може само да се сонува а за тоа што ќе правам после тие 20 месеци ќе видиме кога ќе си дојде времето. На ВИП сум 4 години па побогу човеку за кој скриени трошоци правиш муабет, јас просто незнам како да ги доистрошам парите за претплата буквално звонам каде сакам и колку сакам, за цени сега за сега ВИП се цареви. Факт е дека ВИП привлекоа муштерии со добри услуги а дали ќе ги задржат пак од нив зависи никој не ми стои со пиштол на глава да морам да го продолжам договорот. Ако не ти се свиѓаат новите тарифи можеш да одиш кај сакаш. Така да муабетов не ти држи вода.
Можи не држи ама пак луѓе се жалат, факт е дека секаде се жалат од сите оператори, али шо знам, бев на вип уште го имам договорот, не ми се бендиса, верувај ко склучував договор од телефон не можев да одберам па и услугите не ми се бендисуват и то е.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Мислиш тебе ти држи вода муабетов, си ги разгледал понудите од другите оператори?

ОНЕ нудат двојно бесплатно време за разговор кон другите мрежи значи ако си на претплата од 600 имаш 1200 ден да трошиш кон другите мрежи и бесплатно кон мрежата на ОНЕ.

Т-Мобиле го укинаа воспоставување повик (нема крадење), воведоа во ефтина тарифа 1 денар кон сите Т-Мобиле (со оглед на тоа што Т-Мобиле има над 50 % од пазарот не е за потценување 1 денар во ефтина тарифа), 1 една година плаќаш пола претплата и може како сакаш да ја користиш за разговор, смс, интернет, меѓународни разговори, цените за минута за раговор се исти во трите оператори во зависност од претплата.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.193
Поени од реакции
8.277
Мислиш тебе ти држи вода муабетов, си ги разгледал понудите од другите оператори?

ОНЕ нудат двојно бесплатно време за разговор кон другите мрежи значи ако си на претплата од 600 имаш 1200 ден да трошиш кон другите мрежи и бесплатно кон мрежата на ОНЕ.

Т-Мобиле го укинаа воспоставување повик (нема крадење), воведоа во ефтина тарифа 1 денар кон сите Т-Мобиле (со оглед на тоа што Т-Мобиле има над 50 % од пазарот не е за потценување 1 денар во ефтина тарифа), 1 една година плаќаш пола претплата и може како сакаш да ја користиш за разговор, смс, интернет, меѓународни разговори, цените за минута за раговор се исти во трите оператори во зависност од претплата.
им текна нормално како луди им бегаа корисниците па сега и они намалуваат , им ги крадат финтите на Вип, али пази на Т-моб 1 година е така, а 2 година скапо ке си платиш или па тоа тебе не ти смета ? Вип направи револуција за кратко време доста корисници привлече.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Јас не очекував дека од ВИП ќе бидам толку задоволен. L тарифа сум, плаќам пола претплата, и прв пат во животот ќе ми дојди сметка под 1000 денари. Просек ми идеа 3000 ко бев на т-мобиле и на оне. Во вип, дури бев на М тарифа ми идеа околу 1600, сеа под илјада...

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
им текна нормално како луди им бегаа корисниците па сега и они намалуваат , им ги крадат финтите на Вип, али пази на Т-моб 1 година е така, а 2 година скапо ке си платиш или па тоа тебе не ти смета ? Вип направи револуција за кратко време доста корисници привлече.
Што ќе платиш скапо 1 ден кон т мобиле, кој има повеќе корисници. Ќе покаже времето до кај ќе тера вип без екстра профит, неможе да остварат профит со бесплатни минути.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Што ќе платиш скапо 1 ден кон т мобиле, кој има повеќе корисници. Ќе покаже времето до кај ќе тера вип без екстра профит, неможе да остварат профит со бесплатни минути.
Абе не се прај луд не праеле профит, ти да не им праиш математики нив? или на бензин да не работат па го купуваат 81 денар, а го даваат бесплатно.

И шо ти мобајл 1денар трубиш да чекам ефтина тарифа за да зборам.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Јас знам само дека за 4 броја на т мобиле сметка испод 4000денари не ми дојде на ВИП ми доаѓа по 2000денари...

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Абе не се прај луд не праеле профит, ти да не им праиш математики нив? или на бензин да не работат па го купуваат 81 денар, а го даваат бесплатно.

И шо ти мобајл 1денар трубиш да чекам ефтина тарифа за да зборам.
Дечко од општа култура без да правиш математики може да сватиш дека не се остварува профит со бесплатни минути. На шо работат предавателите, На воздух така, треба да се одржуваат и да се надоградуваат, тие тапкаат во место. Зошто им паѓаа мрежата во разговор на секои 20 сек, за да се разбериш треба преку 10 пати да се прејавиш.
Ама почнуваат полека да стегаат претплатата само за разговор, проверка на сметка се наплаќа нели беше засекогаш.

А на тмобиле немора да чекаш бе јависе кога сакаш, остај тоа не си ограничен како сакаш може претплата да ја трошиш.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Дечко од општа култура без да правиш математики може да сватиш дека не се остварува профит со бесплатни минути. На шо работат предавателите, На воздух така, треба да се одржуваат и да се надоградуваат, тие тапкаат во место. Зошто им паѓаа мрежата во разговор на секои 20 сек, за да се разбериш треба преку 10 пати да се прејавиш.
Ама почнуваат полека да стегаат претплатата само за разговор, проверка на сметка се наплаќа нели беше засекогаш.

А на тмобиле немора да чекаш бе јависе кога сакаш, остај тоа не си ограничен како сакаш може претплата да ја трошиш.
Еве ја користам Вип година и пол и никогаш не сум чекал да се јавам, како може ти да тврдиш дека се чека и 20 пати треба да свртиш кога очигледно НЕ ГО користиш операторов, значи ти чисто ЛАЖЕШ, ако се пријават 10 души на темава што користат ВИП и да кажат дека вртеле 10 пати за да се разберат, и дека им паѓа мрежата на 20секунди тогаш ќе прифатам, а ти ЛАЖЕШ можеби си платен тоа да го правиш, незнам, тмобиле мораше да се спасува преку владиниот газ им ги дадоа неправилно административните телефони, иначе слободно ќе си бараше нов пазар со такви очајни понуди.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.193
Поени од реакции
8.277

еве јас сум 2 што ке кажам дека мрежата не ми паднала ама ниеднаш...па колку што знам со тие бесплатни 1000 минути нели имаш претплата 300 600 900 како тоа не е профит?

ми доага пациент за наплата вработена во т-моб, и викам Вип ве уништи со цениве а таа во одбрана ама мрежата им пага, и вика тоа не е точно еве 10месеци сум на постпејд и сум немал никакви проблеми до сега, си закуте нормално :smir:

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Еве ја користам Вип година и пол и никогаш не сум чекал да се јавам, како може ти да тврдиш дека се чека и 20 пати треба да свртиш кога очигледно НЕ ГО користиш операторов, значи ти чисто ЛАЖЕШ, ако се пријават 10 души на темава што користат ВИП и да кажат дека вртеле 10 пати за да се разберат, и дека им паѓа мрежата на 20секунди тогаш ќе прифатам, а ти ЛАЖЕШ можеби си платен тоа да го правиш, незнам, тмобиле мораше да се спасува преку владиниот газ им ги дадоа неправилно административните телефони, иначе слободно ќе си бараше нов пазар со такви очајни понуди.
Користам Вип М пола претплата. Не реков да чекаш туку да се прејавуваш зашто исклучува. Прочитај ги овие 55 страни од темава не 10 туку 100 души ќе прочиташ кај шо му исклучува на сред муабет, сум сменал и тел пак исто до нив е. И посети го профилот на фејсбук на Вип ќе видиш колку се задоволни. позз

Kajgana Shop

На врв Bottom