А1 Македонија (VIP)

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.174
Поени од реакции
8.255
Чекај нешто не сфаќам, имаш минути кон вип и минути кон др национални мрежи, и тоа е се? а тие пари од претплатата остануваат само за тие минути? не можеш да ги трошиш и тие а? незнам 390 денари колку минути праат во национален разговор.
60 min x 6.5den = 390 :)

Член од
20 јануари 2009
Мислења
653
Поени од реакции
532
Мене новата понуда не ми се бендисва воопшто, можи дека сум немал потреба од разговори во странство, склучив договор кога беше „Пола месечна претплата“ и сум задоволен, 600 ден претплата, 4,5 ден/мин кон другите мрежи и супер е :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Може ли да се промениме од старата во новата?

Член од
11 септември 2009
Мислења
323
Поени од реакции
55
Всушност и ништо ново не е ова освен разговорите во странство кој многу малку од корисниците воопшто ќе ги користат..
А за бесплатните минути кон другите мрежи е истото:
Vip Smart 240 - 35 мин. = 35 мин. x 6.9 ден = 241 ден
Vip Smart 390 - 60 мин. = 60 мин х 6.5 ден = 390 ден
Vip Smart 590 - 100 мин. = 100 мин х 5,9 ден = 590 ден
Vip Smart 990 - 200 мин. = 200 мин х 4,9 ден = 980 ден
Vip Smart 1790 - 500 мин. = 500 мин х 3,9 ден = 1950 ден
Vip Smart 2990 - 1.000 мин. = 1000 мин х 2,9 ден = 2900 ден
Фактички плаќаме за минутите кон другите оператори, а смс, ммс и интернетот е надвор од претплатата.. повеќе се исплатеа старите тарифи, јас никогаш не правам повеќе од 10 минути кон други мрежи, а праќам по 100 пораки месечно, и можев да избирам дали да се јавам или порака да пишам, вака сум принуден да се јавувам...

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Полека ВИП почнува да се курнази освен со новите претплати што може да се користат само кон другите оператори, сега и се наплатува за проверка на состојба на сметката. до кај ќе тераат е прашање на време.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Точно, и проверка на сметка за пост пејд земаат пари од пред некој ден. се усраа

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
И на т мобиле можи онлине да се провери, работата е што си беше бесплатно во контакт центарот, ама му тргна малце бизнисот и одма се наплаќа, не е во ред. Одма почнаа со рестрикции претплата само во разговор да се троши глупост невидена, ако неможам во разговор а сакам за интернет да ја трошам.

Очекувам во скоро време да известат дека им заврши промоцијата бесплатно во ВИП мрежата :pos2:

Како и да е времето ќе покаже.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.591
Поени од реакции
14.398
И од кога почнува да се смета ова претплатата само за разговор ? Месецов се убив од дремење на интернет, дали и тоа ќе ми се пресметува или тоа ќе биде од наредниот месец, пошто новиве понуди мислам дека ги пуштија некаде од средината на месецов.

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
И од кога почнува да се смета ова претплатата само за разговор ? Месецов се убив од дремење на интернет, дали и тоа ќе ми се пресметува или тоа ќе биде од наредниот месец, пошто новиве понуди мислам дека ги пуштија некаде од средината на месецов.
Тоа е за тие кои склучиле нов договор сега. За старите корисници ќе си бидат старите правила, значи и смс и интернет се дел од претплатата.

V

Vollstandig

Гостин
Знаев дека дојде до овај степен вип , да викат по нив “ Еее шо напраеја се испедерчија вип“ па тоа и им беше поентата што мислите, телефони се даваа онака со лична карта претплата каква сакаш си бираш, телефони вакви онакви не давате пари за ништо а претплатата иста, па незнам што половина месечни претплати, тоа им беше фаза на привлекување муштерии, се додека не им се наполнби бројот на колку шо мислат да имаат на пример 200.000 претплатници да бидат, па сеа ги искинаа од пари земање, скриени трошоци еден куп има.

Можи плукаше народот по ONE ама за телефони и понуди се топ,вип беа недоволно конкурентни и ќе останат :)

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Сега имаат 21 % од пазарот, да се надеваме дека нема да стигнат до 40 50 % од пазарот, тогаш нема логика да има бесплатни минути кон вип кај ќе му биди ќарот, не е само одржување на мрежата туку треба да инвестираат да се подобруваат, сега тапкаат во место со мрежата со кои приходи да ја подобрат.

Kajgana Shop

На врв Bottom