А1 Македонија (VIP)

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Ме интересира околу ова..
http://www.vip.mk/cm/offer/services/communications/communicat/index.php

Ако добро сфакам,инсталирам програмче на мојот PC и после можам да се јавувам кон сите мобилни и фиксни мрежи насекаде????
Во Вип бесплатно,а кон другите си има тарифа..

Некој го користи да потврди дали е баш така,и дали е баш така добро како што изгледа?? :D
Го имам пробано добар е, прелесно се користи, само по инсталација мора контакт центарот да ти направи профил.
Е сега ти си пред ПЦ, ако останатиот нема компјутер добро е таман за комуницирање, а ако има тука ти е скајпот.
Вистинска имплементација ќе има програмчево кога ќе може да се употребува и на телефоните со приклучување на интернет. Си во странство, уклучуваш вифи, се приклучуваш на комуникаторот и збориш без роаминг. А тоа сеуште неможе. Ама здравје ќе биде.

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Го имам пробано добар е, прелесно се користи, само по инсталација мора контакт центарот да ти направи профил.
Е сега ти си пред ПЦ, ако останатиот нема компјутер добро е таман за комуницирање, а ако има тука ти е скајпот.
Вистинска имплементација ќе има програмчево кога ќе може да се употребува и на телефоните со приклучување на интернет. Си во странство, уклучуваш вифи, се приклучуваш на комуникаторот и збориш без роаминг. А тоа сеуште неможе. Ама здравје ќе биде.
Кажи ми дали ако пример.. дали ја додека вртам од од PC кон некој број на мобилен.. во исто време од мојот мобилен апарат(чиј што број е регистриран за таа услуга) може да се врти и да бидам добиен ??
Или да не е.. додека ја си зборам преку пц,да не можам да вртам од мобилниот.. па и да не можам да бидам добиен на мобилниот? :D

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Кажи ми дали ако пример.. дали ја додека вртам од од PC кон некој број на мобилен.. во исто време од мојот мобилен апарат(чиј што број е регистриран за таа услуга) може да се врти и да бидам добиен ??
Или да не е.. додека ја си зборам преку пц,да не можам да вртам од мобилниот.. па и да не можам да бидам добиен на мобилниот? :D
Па ти всушност го користиш бројот од некој си апарат, значи бројот е зафатен нели, телефонот си нема врска тука. За бројот е се поврзано.
Искрено мислам дека е така, јас ја имам пробано само услугата, не ја користам па детално да сум информирана. Знам дека е лесна за употреба, и може слободно да пробаш, бесплатно е, ништо не плаќаш. Пробај не губиш ништо, ако не ти се свиѓа батали.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
658
Поени од реакции
544
Кога ја проверив сметката, видов дека е пратна порака на некој број, а јас сум сигурен дека во тоа време телефонот ми беше вџеб, во футрола, се јавив во контакт центарот, ми извртија муабетите, дали на некој друг вака му се има јавено и кој би можел да биди бројот.... не дека ми скина 4 ден од сметката, ама баш ме интересира за шо сеработи :(

Attachments

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250
Падна мрежатата на VIP, веќе 10 сати виповци не се достапни. :D

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.359
Поени од реакции
701
Шо е финтава со Випов бре?

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
се опрај кај мене за сат време уште ноќеска, сабајлево зборам на тел, ама тежок фејл им беше ова

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Знае некој дали повиците за донации(од оние по 100 ден) се наплаќаат + на основата на претплатата или влегуваат во неа?!

На пример имам претплата 295 ден.... трошам само 150 ден. на разговори и донирам 100 ден. Дали на крај ќе ми дојде сметка од 295 или 395 денари
:smir:

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.359
Поени од реакции
701
Виповци почнаа да зафркаваат.
Ја проверувам сметката и гледам невообичаено висока сметка.

Ако претходниот ден ми била 50 ден, наредниот ден гледам 350 ден.
А јас зборував само со бројот со кој ми е бесплатно.

Фино лепо се јавувам во Контакт Центарот и една типка (засега не ја прозивам) ми се јавува, па и велам имам невообичаено висока сметка , нема шанси да е толку, ќе ве замолам да ми кажите на што се должи и да не е случајно некоја грешка,оти се јавува веднаш после паѓањето на мрежата во саботата-неделата.

Оваа така дрско ми одговара дека нема шанса да биде грешка , на мое барање да ми каже детална сметка ,ме упатува да одам во соседниот град (да потрошам бензин 500 ден) за да ми кажеле каде сум звонел т.е. ЗА ШТО ТРЕБА ДА ПЛАТАМ !?!!

Демек таа од Скопје незнаема како ми се тарифираат разговорите и неможела да ми каже детална сметка.

Е сеа се мислам , дали да почнам наоколу да им правам рекламации за непрофесионално и дрско постапување со потрошувач...
И каков е тој оператор кога незнаеле како се тарифираат разговоритеи кои неможеле да ти дадат детална сметка ????

Така да ова е еден пример за ГОЛЕМ минус на ВИП Македонија , со кој почнуваат да одат во нечесни работи....

Потрошувачкото право согласно законот за Заштита на потрошувачите ќе си го искористам ,па ако не ми достават детална сметка на разговори највероватно во прва мера ќе им опнам приговор а потоа ќе размислуваме и за посериозни мерки на планот на уривање на рејтингот...

Сумата плус што ми ја пресметале не е возможна бидејќи од претходно искуство никогаш немало НИ ПРИБЛИЖНО иста сума, а ова зголемување е карактеристично на почетков на неделава, бидејќи до петокот сметката си беше тамам...

Така да ако менаџментот на ВИП користи press Clipping нека го прочита и овој коментар и нека подразмисли малце на системот кој го имаат, со кој на потрошувачите им налагаат да патуваат од еден во друг град за да си дознаат за што плаќаат...

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Знае некој дали повиците за донации(од оние по 100 ден) се наплаќаат + на основата на претплатата или влегуваат во неа?!

На пример имам претплата 295 ден.... трошам само 150 ден. на разговори и донирам 100 ден. Дали на крај ќе ми дојде сметка од 295 или 395 денари
:smir:
395. Данациите ги сметаат за специјални броеви и не влегуваат во месечната претплата, што е многу курвинска политика од страна на ВИП и на останатите Оператори.

Член од
23 октомври 2010
Мислења
243
Поени од реакции
86
Виповци почнаа да зафркаваат.
Ја проверувам сметката и гледам невообичаено висока сметка.

Ако претходниот ден ми била 50 ден, наредниот ден гледам 350 ден.
А јас зборував само со бројот со кој ми е бесплатно.
...
И јас имав исти проблеми, и ако си пост пејд, имаш детална сметка на интернет, така да провери таму.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Го отепаа во рекламирање телефонот отидов да прашам и добив одговор многу тешко скоро невозможно, и да сака човек да им стане претплатник се губи желбата...

Kajgana Shop

На врв Bottom