А1 Македонија (VIP)

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
...и не е промоција, туку стандардно тарифирање преку планет опцијата на оне. зашто ги мењаа симовите? за да се добие таа опција планет, која меѓу другото дава евтин роаминг и евтини смс пораки

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
...и не е промоција, туку стандардно тарифирање преку планет опцијата на оне. зашто ги мењаа симовите? за да се добие таа опција планет, која меѓу другото дава евтин роаминг и евтини смс пораки
Погледни и види значи под цените што пишува.
Во цените е вклучен ДДВ. Тарифирање: 30 секунди, по почетен интервал од 60 секунди.
Цените се промотивни и важат ограничен период
И секако при пејт и пост пејт роаминг еве ти. "нормалните" цени на кои сме навикнати за роаминг.

Така да промоции има и ВИП во текот на летово. Припејт промоција и пост пејт промоција. Иако се 150 и 390 денари.

Како и да е многу е битно да се читаат оние работи со ѕвездички и со ситни букви на крај од листите. Од нив заработуваат операторите. :)

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
искрено, не сум приметил дека стварно пишува промоција. какои да е, мислам дека е тоа промоција во наводници, бидејки е за период кога се летни одмори и се иде на патување во странство... мене ми стигна фактурата над 5.000 денари а се “скинав“ од зборење на роаминг...

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.419
Поени од реакции
18.352
ma Vip gi rastura momentalno drugine mizerii odoperatori fakt i kraj!

Да,

паднав од смеење кога ја видов новата сметка за фиксен телефон, т.е. промотивниот материјал со неа.

Има намалување на цената од фиксен кон мобилен, ама само за мрежите од Т-мобиле и ОНЕ.

Партал ги напрај ВИП, па сега не го дружат.

:pos2:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Која е постапката за да активирам интернет на мобилниот. Порано работеше и кога не сум во мрежно подрачје на Wi Fi со тоа што трошеше од Vip сметката, но сега неможам да се поврзам на интернет кога ми е потребно, а немам wi fi мрежа ?

Член од
29 август 2008
Мислења
5.621
Поени од реакции
3.972
Која е постапката за да активирам интернет на мобилниот. Порано работеше и кога не сум во мрежно подрачје на Wi Fi со тоа што трошеше од Vip сметката, но сега неможам да се поврзам на интернет кога ми е потребно, а немам wi fi мрежа ?
http://podesuvanje.vipoperator.com.mk/otausermk/web/user/index

otkako ke vneses sto model bla/bla go vnesuvas brojot i keti staaaat podesuvajnata avtomatski*

Член од
8 јануари 2009
Мислења
53
Поени од реакции
0
случнав дека во вип пост пејд можела да се дели претплатата рецимо 2 броја да се регистрираме на таа претплатата пример од 590 денари и да си тераме така да ја делиме претплатата...некако ми звучи многу добро за да е стварно :vozbud: има некој што знае нешто околу ова???

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
јас мислам дека неможе. тоа е наречено тандем, ама кога се информирав јас пред некој месец вип нема опција за тандем. еден број, една претплата....

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.158
Поени од реакции
8.246
Јас сум на 1сметка 2 броја мозе дека се префрлив од т-моб во вип па така е направено појма немам...и убедливо наефтини само напред..

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Јас сум на 1сметка 2 броја мозе дека се префрлив од т-моб во вип па така е направено појма немам...и убедливо наефтини само напред..
чекај.... на вип си, со една претплата 2 броја? сигурен си дека е со една претплата? јас сум моментално на ОНЕ, со 2 броја на една претплата... значи ли тоа дека ке ми се префрлат и двата броја на една претплата?

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.158
Поени од реакции
8.246
чекај.... на вип си, со една претплата 2 броја? сигурен си дека е со една претплата? јас сум моментално на ОНЕ, со 2 броја на една претплата... значи ли тоа дека ке ми се префрлат и двата броја на една претплата?
Jас се префрлив кога беше промоцијата 50% и сеа кога ми стига дека треба да платам ми доага за 2 броја ама на 1 сметка

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Џабе ОНЕ се опра од реклами праење нулата е навистина нула, и ти дава 400 мин со цел ОНЕ, а во ВИП со месеци е за ПОСТ ПЕЈД 0 ден 1000 минути во ВИП. повеќе од дупло.

Kajgana Shop

На врв Bottom