Помош, проблеми, прашања, совети...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Дали е можно кога ќе ѕвони телефон да прави проблеми на лаптоп? Се работи за Compaq 610 еднаш коа ѕвона телефон се укочи целиот, а другиот пат кога ѕвона телефонот падна цел систем односно се рестартира?

Малце ми е чудно, се има десено кај некој ова?
A телефонот ти е поврзан со лаптопот?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не, телефонот си е на маса
Јас си мислам дан е до блутутот, пошто нонстоп е активен (тој на лаптопот)
Пробај само исклучи блутут, па ѕвони си на моб. види што ќе биде. Може некој драјвер ти е сјебан за блутут. Пробај повеќе вакви варијанти за да откриеш точно што е проблемот.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Здраво...
Може ли некако преку некој програм да видам каква матична плоча имам ? Пошто сакам да го појачувам компјутеров па какви делови да зеам дали ке фака ддр3 рам и графичка друга ? За процесорот би требало да фане ? ? Или ќе мора на да се види да се отвори ?

С

Спенсер

Гостин
Здраво...
Може ли некако преку некој програм да видам каква матична плоча имам ? Пошто сакам да го појачувам компјутеров па какви делови да зеам дали ке фака ддр3 рам и графичка друга ? За процесорот би требало да фане ? ? Или ќе мора на да се види да се отвори ?
кога го уклучуваш пц-то, се појавуваат бројки/букви... пример Асус к8у-х... таа е матичната... ако не со еверест програмчето можеш да видиш... пиши на гугу еверест и ке го најде...

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Мислам дека и со CpuZ моеш да видиш шо матична имаш. ДДР3 тешко да имаш матична, ама големи шанси е да ти биде со PCI-express x16 слот.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Здраво...
А наједноставно.......да ја погледнеш фактурата која си ја платил за компјутерот.

Таму ти е целиот список на компоненти......

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Здраво...
За матична, најбрзо можеш вака да видиш:

1. Оди во RUN
2. Пиши dxdiag (и стисни Enter, нормално)
3. Ако ти се појави нешто YES / NO, кликни YES
4. Тука во листата прочитај што пишува до System Model
5. Тоа е името на матичната

И за секој случај, кажи што графичка имаш? (името)

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Ја инсталирав SOny Vegas 8,и ојдов да ја регистирам онлајн и се напишав за регистрирајне како што требит ама ми излегвит retry i cancel а инетрнетот ми е конектиран,не ми е првпат да ја регистирав ама овај пат не знам што е,ај ако мозит малку помош. :D

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
За матична, најбрзо можеш вака да видиш:

1. Оди во RUN
2. Пиши dxdiag (и стисни Enter, нормално)
3. Ако ти се појави нешто YES / NO, кликни YES
4. Тука во листата прочитај што пишува до System Model
5. Тоа е името на матичната

И за секој случај, кажи што графичка имаш? (името)
Еве пишав така овоа ми го даде.
Има надеж :D :D :D

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Не знам дали е за тука прашајнево ама ај.МИ требит некој вирус многу јак со е појак од тројански парче да го сториот виндоусот,да морат одма да се преинсталират винот то сакам да напрет.Само вака кога ке го спуштам да не ми се расипит мене компјутеров,тулку кога ке ја пуштам програмата кликнам на нејзе тогас да се расипит.

Член од
8 април 2008
Мислења
133
Поени од реакции
9
Е вака сега незнам дали смеам да отворам тука тема во врска со проблемот што го имам,ама незнаев каде.
Купив нов DVD/RW PHILIPS SPD6005T,го наместив и се ги чита CD/DVD-та во ред.
Но кога ќе пробам да снимам дата CD/DVD се снима до крај и потоа кога ке го внесам сниманиот CD/DVD диск не го чита туку цело време грчи и не го врти,како кога ќе ставам оштетен диск,ќе ве замолам за помош ако знај некој во што е проблемот,дали е до DVD режачот или треба нешто друго да се поддеси.
А пред тоа имав CD-режач го извадов тој и го намести ДВД-режачот.
Ја намалив брзината за режење на CD-та на 16x и се снимаа во ред,ама кога снимав DVD со брзина x4 пак некој проблем нејкеше да го верифицира (verify data on disc after burning) и покрај проблемот едното DVD се снима се ок ама другото еден фолдер во него кога го копирам пиши дека е оштетено, еве видете на сликите што ми се појави:
problem 2.jpg
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Не знам дали е за тука прашајнево ама ај.МИ требит некој вирус многу јак со е појак од тројански парче да го сториот виндоусот,да морат одма да се преинсталират винот то сакам да напрет.Само вака кога ке го спуштам да не ми се расипит мене компјутеров,тулку кога ке ја пуштам програмата кликнам на нејзе тогас да се расипит.
Ако ти треба вирус...исклучи го антивирусот и почни да сурфаш по едни „специјални’’ страници...гарант едно 100 комада ќе си имаш во колекција:vozbud:

Член од
26 април 2008
Мислења
154
Поени од реакции
5
luge sakam da zemam psp ama ic ne se razbiram koi verzii gi ima.Aj kratok tutorijal ako moze i ceni me interesiraat na staro i vase mislenje

Kajgana Shop

На врв Bottom