Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Imam eden problem so dvd rezacot vcera vecer koga vnesuvav dvd za da prefrlam nesto vo komjuer na pola zastana vratata od dvd rezacot
ne sakase da se otvori ni zatvori vratata go izvadiv nekako cedeto go zatvoriv so turkanje vratniceto oti ne sakase od dugme ....posle ne sakase da se otvori....so igla probav da go otvoram preku dupceto od napred sto e se podotvori malce ali za da go otvoris ubavo treba racno da go vlecis isto i da go zatvoris i ne raboti pak ne saka da se otvori ni zatvori.
Sto mozi da mu bidi dali mozi da se napravi ?
Modelot e od Samsung Super Writemaster Speed Plus

Imam eden problem so dvd rezacot vcera vecer koga vnesuvav dvd za da prefrlam nesto vo komjuer na pola zastana vratata od dvd rezacot
ne sakase da se otvori ni zatvori vratata go izvadiv nekako cedeto go zatvoriv so turkanje vratniceto oti ne sakase od dugme ....posle ne sakase da se otvori....so igla probav da go otvoram preku dupceto od napred sto e se podotvori malce ali za da go otvoris ubavo treba racno da go vlecis isto i da go zatvoris i ne raboti pak ne saka da se otvori ni zatvori.

Ако се разбираш, отвори го и разгледај што не е на место и врати го или дали има нешто скршено. Ако не, или на сервис или нов.

Ima vnatre lastice edno toa prvo iscisti go so pamuk i alkihol i namesti go povtorno na elektromotorot i na mehanizmot

IDE E harddisko, a prethodno imav Sata

Lele, fala ti za sovetot so regeneratorot! Se opravi! Nemas poim kolku sum ti blagodaren! :smir: Uspea.... uh! Se namaciv! Fala uste ednas!

Дали стварно се очекува паѓање на цените на компјутерските делови во октомври? ...пошо на повеке места сретнав такви муабети ама никој не кажува колку е тоа “сигурно“ и зошто поточно.

Дали стварно се очекува паѓање на цените на компјутерските делови во октомври? ...пошо на повеке места сретнав такви муабети ама никој не кажува колку е тоа “сигурно“ и зошто поточно.

Сигурно, зашто ќе излегуваат нови делови, и многу логично е старите да поефтинат.

Значи ако човек има намера да склопи нешто од постари делови подобро да почека до октомври.

ОК друже, фала на одговор.

Може ли на компјутер со постара графичка (AGP) да ставам 20 инчен LCD монитор? Да не има нешто проблеми со резолуцијата?

Може ли на компјутер со постара графичка (AGP) да ставам 20 инчен LCD монитор? Да не има нешто проблеми со резолуцијата?

Moже, само не се надевај на јака резолуција да играш игри, а за филмови и се останато е супер. Која графичка?

Да не знаете алатче или страница каде што убо ја објаснува разликата помеѓу графички за лап топ и графички за персонален...
На пример: Nvidia GeForce 9600 GT и Nvidia GeForce 9600M GT

Ако се разбираш, отвори го и разгледај што не е на место и врати го или дали има нешто скршено. Ако не, или на сервис или нов.

Ima vnatre lastice edno toa prvo iscisti go so pamuk i alkihol i namesti go povtorno na elektromotorot i na mehanizmot

Вака го отворив DVD снимачот го пуштив работи се како што треба затвори го пак не работи отвори го работи....кога ке го затворам нешто го закочува вратничето не сака да се отвори ни затвори пак така...кога ке го затворам не можи да се види каде e проблемот....да се смени нов механизам можи да се среди со тоа...? Што да правам ?

Кој кабел ми е потребен да ги поврзам звучниците од домашно кино со компјутер?

Кој кабел ми е потребен да ги поврзам звучниците од домашно кино со компјутер?

Аудио кабел :)

Да не се збуниш, еве ти слики:

AK-CHMM-050,025,015-R.jpg

cable_audio_pc.jpg

21201.jpg

Со сликиве можеш сам да се снајдеш и да си одлучиш што ти треба.

Вака имам acer v173 монитор после мењање на резолуција некои игри не ги уклучува и пишува input not supported ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom