Лежечки полицајци

Член од
1 септември 2007
Мислења
34
Поени од реакции
0
Sto mislite za lezeckite policajci sto koj stigne i kaj stigne gi postavuvaa po ulicive bez nikakva smisla i potreba:toe: (opravdano pred skoli i gradinki).Da mozat i na Partizanska ( a imase ideja na g-dinot Andrej Petrov gradonacalnik na Karpos i tamu da stavel ?!!!:uvo:) i po avtopatistava bi staile. Pa do koga vaka bre luge koli ispokrsivme kakvi im se ovie kriteriumi:nenene:.Povod sekako mi se "poslednive" lezecki policajci vo kisela voda na Ognjan Prica ?!!!:vozbud:

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
После толку сообраќајки и мртви луѓе од идиоти кои мислат дека се на трки сосема ги оправдувам поставувањата на лежечки полицајци и тоа не само пред градинки и училишта,кој стигне седнува позади волан,да ти е страв да искочиш пешки на улица а не па со точак или моторче или кола енивеј

Член од
4 февруари 2007
Мислења
328
Поени од реакции
8
абе разбирам да ставет лежечки полицајци, ама многу ме нервират ко ќе клает 3 лежечки полицајци на раздалеченост од 10 метра секој, плус на кривини се(зборвам за во охрид, а исто вакво нешто видов и во ресен).а и требит да знајте зш ги клавет. ќе пријавет дека потрошиле по 500 евра за секој, а тој вредит 100 евра и така по 400 евра за секој лежечки полицаец вџеп(цениве се примери).

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
абе разбирам да ставет лежечки полицајци, ама многу ме нервират ко ќе клает 3 лежечки полицајци на раздалеченост од 10 метра секој, плус на кривини се(зборвам за во охрид, а исто вакво нешто видов и во ресен).а и требит да знајте зш ги клавет. ќе пријавет дека потрошиле по 500 евра за секој, а тој вредит 100 евра и така по 400 евра за секој лежечки полицаец вџеп(цениве се примери).
Ако зборвиш за кривината шо е од Отекс накај Братство школоно, можит памтиш со која брзина ја фаќаја тие што одеа накај град, и колку души се имаја забиено во стубојте од куќата напред... Со право се стаени сите, не зборви без логика. :)

Член од
1 септември 2007
Мислења
34
Поени од реакции
0
После толку сообраќајки и мртви луѓе од идиоти кои мислат дека се на трки сосема ги оправдувам поставувањата на лежечки полицајци и тоа не само пред градинки и училишта,кој стигне седнува позади волан,да ти е страв да искочиш пешки на улица а не па со точак или моторче или кола енивеј
Idiotite i site tie "koj stigne sedne zad volan" se sankcioniraat na dr nacin so kazni (i toa debeli pa da gi vidam posle neka vozat brzo ili neka izveduvaat), odzemanje dozvola, revizija na komisii vo avtoskoli koi gi izdavaat site tie dozvoli pod raka (stavanje u zatvor na istite) i na dr nacini (aj daj dzidovi ke izgradime na sred ulica), ne vikam deka treba da gi nema, no sepak so e mnogu mnogu e, sepak i porano ziveele lugeto bez niv,baska so se perat pari so niv (platile gumeni stavile od asfalt),baska so za se si ima propis:asfaltni za brzina do 30km/h gumeni 40km/h itn ama koj da pocituva toa, ke plakame amortizeri i ke steluvame prednici sekoj mesec koj go plaka toa??? sepak coveckiot zivot e bescenet no ne treba da se preteruva neli?

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Сето ова што го наброја,одземање на дозвола,ревизија на комисии и автошколи,трпање во затвори кажи ми колку примери знаеш за вакви случки дали си чул некоја автошкола да се затвори дека издавала дозволи под рука,ретко значи многу малку епа кога неможе со арно ондак и ѕидови нека кренат јебига сами си правиме лошо никој не ни е крив,не ме интересира кој трпа пари и кој ги става во џеб за лежечите и дали се гумени или од асфалт,луѓето живееле да и порано без нив ама дали тебе татко ти на 12 години ти ја дал колата да се фураш сигурно не туку си играл баскет и фудбал у мало а сега некое татино галениче од 12 години ја земало колата и се фура низ улици,да ти е страв дете да пуштиш на улица да си игра,кај се бе полицајците тоа да го санкционираат
Баш пред некој ден во 3 саат на пладне чмаам пред компјутер и слушам како поминуваат 2-3 коли со незнам колкава брзина од кај мене од улица а живеам на не толку прометна улица на која има два лежечи-гумени на растојание од 300 метри,што е многу нормално на не прометни улици да пуштиш дете и да си игра,што ако имало деца тоа време на улица па ни лежечи ќе го спаси ни ништо,и јас да му се секирам за амортизерите негови и предницата не бе ни најмалку не ни помислувам нека ставаат кај сакаат ич не сум против тоа,секако дека ако возиш како што треба нема да треба толку често да центрираш предница и мењаш амортизери ко што дигна ти паника :wink:

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Сум за лежечки полицајци зашто многу дебили почнаа да возат ама кај мене на улица од 500 метра има 7 полицајци...да има и интернат и школо и факултет ама побрзо пешки се стигнува отколку со кола

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Pa do koga vaka bre luge koli ispokrsivme kakvi im se ovie kriteriumi:nenene:.Povod sekako mi se "poslednive" lezecki policajci vo kisela voda na Ognjan Prica ?!!!:vozbud:
па купи си џип, или вози пополека. Кај мене во чаир на 10 метри 3 полицајци има... :)

PoisonGrl

~Malo crveno~
Член од
8 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
2
Лежечи полицајци се ставани со причина, барем во Скопје. На сите улици каде што се ставени или има градинки и училишта или имало премногу сообраќајки заради брзо и неконтролирано возење.
Во принцип ако брзо возиш во Скопје можеш да заштедиш само 2-3 минути, а да потрошиш нечив живот.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Лежечките полицајци треба да се ставаат на прометни улици баш пред школи ова она за да неможат возачите да возат пребрзо. Значи низ град дозволено е да се ставаат секаде!

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
Ja sum za toa da se stavaat lezecki policajci na sekoj 50 metri vo gradovite.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
До на барем нека стават знак, не јас ја знаам улицата како за без лежечи полицајци и оп другиот ден ги поставиле, со 60-70 сум ги поминал. Парите кои се одвоени за нив се и за сигнализација дека тука има лежечи полицаец. Тие од асфалт не се офарбани жолто а камоли знак да постават, не се ни познаваат на пат. Ах да возев булдужер :pos:

Член од
4 февруари 2007
Мислења
328
Поени од реакции
8
Ja sum za toa da se stavaat lezecki policajci na sekoj 50 metri vo gradovite.
чим го викаш ова, значит дека не возиш ништо. ај да те видам земи кола или мотор и ќе видиш колку е дебилно да се ставет отпоќе лежечки полицајци.

јас возам мотор и многу е гадно ко ќе возиш и од премногу л.полицајци ќе се десит на вечер некој да не видиш и ќе искршиш и амортизери ќе искривиш и бандажи и све упм ќе ојт. :nenene::nenene::nenene:

не сум против л.п. али без контрола ги ставет кај шо ќе најдет.ви напишав во претходниот пост и зш ги клавет.

а за во ресен, на права улица, и не многу прометна 3 л.п на раздалеченост од 4 метри. то е веќе претеризам.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Секакави идиоти се здобиле со возачка,не ме ни чуди што поставиле сегде лежечки полицајци...:toe:
А не знам зашто да се бунат луѓево зашто ако возат со максималната дозволена брзина ќе ги приметат на време и нема да дојде до несакани последици.

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
чим го викаш ова, значит дека не возиш ништо. ај да те видам земи кола или мотор и ќе видиш колку е дебилно да се ставет отпоќе лежечки полицајци.

јас возам мотор и многу е гадно ко ќе возиш и од премногу л.полицајци ќе се десит на вечер некој да не видиш и ќе искршиш и амортизери ќе искривиш и бандажи и све упм ќе ојт. :nenene::nenene::nenene:

не сум против л.п. али без контрола ги ставет кај шо ќе најдет.ви напишав во претходниот пост и зш ги клавет.

а за во ресен, на права улица, и не многу прометна 3 л.п на раздалеченост од 4 метри. то е веќе претеризам.

Prvo l.p. se staveni so nekoja pricina od nekoi lica koi smetale deka treba da bide taka.
Vtoro podobro tebe da ti se iskrsi motorot otkolku poradi toj tvoj motor nekoj da zagine!

Kajgana Shop

На врв Bottom