Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
24 декември 2007
Мислења
384
Поени од реакции
17
Имам еден проблем на лап топот кога е на батерија и по некое време Stand By сам си прави ама Stand By е расипано кога ке стракнам пак да се уклучи ком не сака црн екран е а почне да работи кулерот. помагајте

Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.256
Погрешив во врска со местото за темава, имаш право, Еве баш сега видов во displej-setings-scren resolution (640 bu 480)-не ми дозволува да поместам никако-pa advanced-monitor-пишува дека е по дифолт и пропертис ми се исклучени, едноставно не ги дава (посивено). незнам како да го решам проблемот. Windows XP home. pozz
Графичка, ова она...виде дали и како што ти ја препознава? И драјвери за истата? У ствари ако нормално ја препознава, драјверите би требало да се функционални. Ама според дисплејот, нешто е околу тоа-графичка или дрјавери за неа.

Член од
27 декември 2008
Мислења
25
Поени од реакции
0
Графичка, ова она...виде дали и како што ти ја препознава? И драјвери за истата? У ствари ако нормално ја препознава, драјверите би требало да се функционални. Ама според дисплејот, нешто е околу тоа-графичка или дрјавери за неа.
Незнам каако да видам (извини) преку програмчето CPU-Z, во делот за Graphics, кликам и глeдам нема ништо се е празно. Инаку интел пентиу-3 procesor866 h.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.256
Незнам каако да видам (извини) преку програмчето CPU-Z, во делот за Graphics, кликам и глeдам нема ништо се е празно. Инаку интел пентиу-3 procesor866 h.
Пробај десен клик на десктоп properties>settings>advanced>adapter што пишува.
Ако не во control panel>system>hardware>device manager>display adapters што пишува.

Ако првото ти е дисејблувано, не можеш да пристапиш, а во второто е со прашалниче односно таму не го препознава пробај прво преинсталирај драјвери за графичка. И да ти е onboard треба да ја препознае и да ја испише по назив и треба опцијата десктоп-пропертис-адвансд-да е енејблувана.

Член од
27 декември 2008
Мислења
25
Поени од реакции
0
Според првиот начин:properties>settings>advanced>adapter, пишува: adapter Tupe-device tupe non plug and play drivers, adapter information--unavailable. Според вториот начин:control panel>system>hardware>device manager>display adapters--пишува (црвен x), pa intel(r) 82815 Graphics Controler (znaci ima crven iks na pocetok). Е сега незнам кој драјвери и од каде да ги симнам. Pozdrav.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Според првиот начин:properties>settings>advanced>adapter, пишува: adapter Tupe-device tupe non plug and play drivers, adapter information--unavailable. Според вториот начин:control panel>system>hardware>device manager>display adapters--пишува (црвен x), pa intel(r) 82815 Graphics Controler (znaci ima crven iks na pocetok). Е сега незнам кој драјвери и од каде да ги симнам. Pozdrav.
Имаш интегриран интелов графички чип...ај ќе ти најдам драјвер за него и ќе ставам линк да го симнеш

симнувај

http://downloadcenter.intel.com/filter_results.aspx?strTypes=all&ProductID=797&OSFullName=&lang=eng&strOSs=45&submit=Go!

Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.256
Немаш од матична цд? Таму се обично сите драјвери.
Плочата или ако е лаптоп, чие производство е па да видиш на нивниот сајт. А што чипсет? 815? Најдов некои драјвери за графичката, за 815 чипсет.

Види прво на сајтот на производителот на лаптопот или на матичната (ако ти е пц), ако не најдеш
види овде (прво дали е 815, оти резултатите за тоа само ги дава, а одамна се овие па не се ни сеќавам кои чипсети и процесори идеа у комбинација)
http://www.google.com/#hl=mk&q=intel(r)+82815+866&fp=1&cad=b

Член од
27 декември 2008
Мислења
25
Поени од реакции
0
Немам cd, а за кој чипсет незнам?! Не е лаптоп! фала многу.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.256
Немам cd, а за кој чипсет незнам?! Не е лаптоп!
Хм, некој хардвераш да каже кои чипсети и онборд графички одеа заедно, не сум сигурен. Сметав дека имаш некое цд.
Не сум сигурен, да не се зезне нешто (мада кај мене се нема ништо случено и кога сум инсталирал две различни графички едноподруго).
Овој линк е за таа графичка за 815 чипсет
http://www.soft32.com/download_179438.html

Али за тоа што би се десило не сум баш сигурен. да е мое би знаел што да правам. Вака е неблагодарно да ти давам совети да пробаш или да не пробаш.
Еве Воне ме спасил :)

Член од
27 декември 2008
Мислења
25
Поени од реакции
0
Што направи бе..ги симна ли драјверите од линкот што ти го дадов!?
Vone, фала ти чоече, завршена работа, ги симнав од линкот што ми го даде и го инсталирав. До сега подесував на дисплеј се ок. Поздрав:vozbud:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам еден проблем на лап топот кога е на батерија и по некое време Stand By сам си прави ама Stand By е расипано кога ке стракнам пак да се уклучи ком не сака црн екран е а почне да работи кулерот. помагајте
Влези во Power Options преку Control Panel и таму намести да не оди во stand by после некое време или како и да сакаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom