Графичка, ова она...виде дали и како што ти ја препознава? И драјвери за истата? У ствари ако нормално ја препознава, драјверите би требало да се функционални. Ама според дисплејот, нешто е околу тоа-графичка или дрјавери за неа.Погрешив во врска со местото за темава, имаш право, Еве баш сега видов во displej-setings-scren resolution (640 bu 480)-не ми дозволува да поместам никако-pa advanced-monitor-пишува дека е по дифолт и пропертис ми се исклучени, едноставно не ги дава (посивено). незнам како да го решам проблемот. Windows XP home. pozz
Незнам каако да видам (извини) преку програмчето CPU-Z, во делот за Graphics, кликам и глeдам нема ништо се е празно. Инаку интел пентиу-3 procesor866 h.Графичка, ова она...виде дали и како што ти ја препознава? И драјвери за истата? У ствари ако нормално ја препознава, драјверите би требало да се функционални. Ама според дисплејот, нешто е околу тоа-графичка или дрјавери за неа.
Пробај десен клик на десктоп properties>settings>advanced>adapter што пишува.Незнам каако да видам (извини) преку програмчето CPU-Z, во делот за Graphics, кликам и глeдам нема ништо се е празно. Инаку интел пентиу-3 procesor866 h.
Имаш интегриран интелов графички чип...ај ќе ти најдам драјвер за него и ќе ставам линк да го симнешСпоред првиот начин:properties>settings>advanced>adapter, пишува: adapter Tupe-device tupe non plug and play drivers, adapter information--unavailable. Според вториот начин:control panel>system>hardware>device manager>display adapters--пишува (црвен x), pa intel(r) 82815 Graphics Controler (znaci ima crven iks na pocetok). Е сега незнам кој драјвери и од каде да ги симнам. Pozdrav.
Немаш од матична цд? Таму се обично сите драјвери.Според првиот начин:properties>settings>advanced>adapter, пишува: adapter Tupe-device tupe non plug and play drivers, adapter information--unavailable. Според вториот начин:control panel>system>hardware>device manager>display adapters--пишува (црвен x), pa intel(r) 82815 Graphics Controler (znaci ima crven iks na pocetok). Е сега незнам кој драјвери и од каде да ги симнам. Pozdrav.
Што направи бе..ги симна ли драјверите од линкот што ти го дадов!?Немам cd, а за кој чипсет незнам?! Не е лаптоп! фала многу.
Хм, некој хардвераш да каже кои чипсети и онборд графички одеа заедно, не сум сигурен. Сметав дека имаш некое цд.Немам cd, а за кој чипсет незнам?! Не е лаптоп!
Vone, фала ти чоече, завршена работа, ги симнав од линкот што ми го даде и го инсталирав. До сега подесував на дисплеј се ок. ПоздравШто направи бе..ги симна ли драјверите од линкот што ти го дадов!?
Влези во Power Options преку Control Panel и таму намести да не оди во stand by после некое време или како и да сакаш.Имам еден проблем на лап топот кога е на батерија и по некое време Stand By сам си прави ама Stand By е расипано кога ке стракнам пак да се уклучи ком не сака црн екран е а почне да работи кулерот. помагајте
Вииирус. Uninstall Avira, install NOD32.