Односот на полицијата кон граѓаните?

• Креатор на темата Креатор на темата darko81
  • Време на започнување Време на започнување
:pos: Легенди се, еден беше ме остај јас да запирам коли и ми го даде тоа стоп знакчето.Ама јас кревав знакот никој не застанување.:nenene:

У Тетово кога беа алфите вклучени не смееше да се писне. Тие беа алфа и омега, ама ако се земе у предвид дека 90% од нив се криминалци, тепаат за безврска тогаш добро е што ги укинаа. А обичните полицајци се закон. Ептен се глупи. Можеш да ги мафташ до бескрај :D

Bog da cuva se lani tetot si sedime ekipa na arm si prajme muabet proagaat dvajca policajci i vika decki pretres i mi doaga mene da me pretresuva a ne smeese posto ja sum zensko,i mu vikam trgni se be i mi ja zema kutijata so cigari i tipot si se posluzi si zema dve i mi ja vraka i vika aj idete si od tuka go narusivate mirot.Mi idese da mu ja zapukam edna odnosot im e na nula

Немам никаков проблем се знам со неколкумина лично, имам и роднини што ми работат во полиција. Јас ги почитувам и тие ме почитуваат.

е правопорционале со народот химселф.
Џандарите се од народ излезени исто не се увозни, дакле ако сне мие говно од народ (каков што има муабет :))сходно на тоа е и они да се курајбери невоспитани.

Кога ме фатија неположен да возам со автомобил едниот полицаец беше ваков во фацата :nerv: му се идеше да ме задави, ама за среќа другиот беше добар:pipi: и се договорија тие :back: и ме пуштија.
А што се глупи,глупи се (добро де не сите) и друг пат ќе пишам примери...

Знаеш..се шеткам, идам накај капан-ан на журче пред некој месец..у 1 саат сабајле идам по улица со другарче..и глеаме цајкани..
Некако, место да си горд шо си ги видел, да се чуствуваш сигурно и заштитено, ти се чуствуваш несигурно и непријатно во нивно присуство...незнам..стварно незнам шо да кажам на оваа појава..

Astynomiaphobia пријателе...

,,А ова фискалниве од паркинзи ги чуваш за ризли правење а?- алфи :tapp:

,,Абе 12 е сатот не смееш за возиш"
,,Девојка ми дома ја носам "
,,A чим е така нема гајле " - цајкан:pipi:. Значи стварно поверува дека дома ме носи. Малку се глупи али поарни од алфине во секој случај.

,,А ова фискалниве од паркинзи ги чуваш за ризли правење а?- алфи :tapp:

,,Абе 12 е сатот не смееш за возиш"
,,Девојка ми дома ја носам "
,,A чим е така нема гајле " - цајкан:pipi:. Значи стварно поверува дека дома ме носи. Малку се глупи али поарни од алфине во секој случај.
Абе човек неможе да ви погоди.Ако се добри и те пуштат не ви одговара,а ако ве тресат пак не ви одговара.Стварно не разбирам.:toe:

Мајку че им најјебем на сите џандари а посебно на шиптарине пичкаим матер за едно скршено шише 50евра пази че им платам

dobri se cajkanite,pa lugje se i tie
e sega ima nekoi od ovie mladive i se digaat mnogu ali aj ke mu pomine

Пред многу години кога почнаа ласерски штампачи да се носат кај нас, другар ми носеше тонери од Белград.
Го застанала полиција, отворил багажник: „Што ти е ова?“

„Тонери за ласерски штампачи“.

„ЛАСЕР!?!?!?!“ (и го држале уште два саати додека да им објасни)

Од една страна имаме не-многу образована структура во комбинација со „моќ“.

Полоша варијанта-здравје...

Единственото непријатно искуство кое сум го имала со македонската полиција, се случи пред некои 4 години... Седевме во една градинка во Тафталиџе и бевме многу гласни, та соседите без предупредување ги викнаа... Сами сме си криви. Ни земаа податоци(бидејќи тогаш бевме празнолетни и немавме лични карти) па добар говор ни одржаа. Тогаш всушност и дознав дека седење во градинка или школски двор во кој не учиш претставува престап.
Забележав дека полицајците беа доста препотентни, арогантни и се поставија како да имаат ,,превласт" над некоја кој знае колку важна ситуација од државно значење, а не врз група малолетници. Ни се заканија и добро не заплашија дека ќе ни стегнат кривични... Но ништо од тоа не се случи.
Ми текна на уште една случка, на која бев сведок. Во градскиот парк навечер летно време, знаеме дека се собира раја од секаков вид. Рацијата овој пат се однесуваше само за оние кои беа облечени во црно и кои ,,им личеле на наркомани".

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom