^Exotic^
Wanderstruck
- Член од
- 25 ноември 2007
- Мислења
- 5.969
- Поени од реакции
- 1.061
Пред 1 година имав едно непријатно искуство со нашава глупа и ретардирана полиција.
Јас со другарите игравме фудбал на едно игралиште, а во близина имаше оранжерии кои што не работат веќе, па локалните арамии често крадат метални шипки за да ги продадат.И сега, доигравме ние и гледаме 2 деца кои ги познававме трчаат и викаа ако дојде полиција не знаете што сме направиле, нешто така слично...
И одиме по пат и излегуваат 2-3 униформирани батки од возило и не прашуваат дали сме краделе.И ние онака правиме фаца, што се случува сега овде од каде ние да сме краделе
И не зедоа во колата, па им кажавме кои се децата, каде живеат и ни рекоа добро.Излеговме од колата и си тргаме за дома и ни вика тој полицајот, чекајте кај одите треба со нас да идите до станица.Кај не сме криви, кај им кажавме кој крадел и пак ние си го кркавме, ни криви ни должни.И ајде појдовме до станица, не испрашуваа бла бла им кажавме се, запишаа нешто таму и не оставија да чекаме.И мајка ми ми се јавува и ме прашува кај сум, и викам в полиција сум дојди земи ме.И доаѓа оваа цела попиздена што се случило, а знае дека не може да сум украл нешто, не сум таков тип.И влеговме со неа во канцеларијата кај некој од цајканите во станицата, одиме внатре и ме прашува тој ти ли си овој овде што е запишан?Му викам, да јас сум.И мртов ладен ми вика, фатен си на дело како крадиш метални шипки од оранжериите.И тогаш јас и мајка ми спиздевме, си изредивме со тој абдалот се по ред што си имавме да кажеме, си заминавме и енд оф стори.
Односот на цајканите беше крајно некоректен, воопшто непрофесионално од нивна страна што дознаа кои се крадците, а сепак ние можевме да бидеме казнети.
Тоа е, прост народ-силна држава
Јас со другарите игравме фудбал на едно игралиште, а во близина имаше оранжерии кои што не работат веќе, па локалните арамии често крадат метални шипки за да ги продадат.И сега, доигравме ние и гледаме 2 деца кои ги познававме трчаат и викаа ако дојде полиција не знаете што сме направиле, нешто така слично...
И одиме по пат и излегуваат 2-3 униформирани батки од возило и не прашуваат дали сме краделе.И ние онака правиме фаца, што се случува сега овде од каде ние да сме краделе
И не зедоа во колата, па им кажавме кои се децата, каде живеат и ни рекоа добро.Излеговме од колата и си тргаме за дома и ни вика тој полицајот, чекајте кај одите треба со нас да идите до станица.Кај не сме криви, кај им кажавме кој крадел и пак ние си го кркавме, ни криви ни должни.И ајде појдовме до станица, не испрашуваа бла бла им кажавме се, запишаа нешто таму и не оставија да чекаме.И мајка ми ми се јавува и ме прашува кај сум, и викам в полиција сум дојди земи ме.И доаѓа оваа цела попиздена што се случило, а знае дека не може да сум украл нешто, не сум таков тип.И влеговме со неа во канцеларијата кај некој од цајканите во станицата, одиме внатре и ме прашува тој ти ли си овој овде што е запишан?Му викам, да јас сум.И мртов ладен ми вика, фатен си на дело како крадиш метални шипки од оранжериите.И тогаш јас и мајка ми спиздевме, си изредивме со тој абдалот се по ред што си имавме да кажеме, си заминавме и енд оф стори.Односот на цајканите беше крајно некоректен, воопшто непрофесионално од нивна страна што дознаа кои се крадците, а сепак ние можевме да бидеме казнети.
Тоа е, прост народ-силна држава

, не сум бил никогаш таму, ама луѓево велат многу убо било