Mafia 2 ne ni moze da se sporedi so kecot..Dvojkava nema ni priblizno dobra prikazna kao kecot,gejmplejot e mnogu detski i lesen,nema nikakva dlabina vo prikaznata nekako plitko mi izglea igrava,edno dobro vo igrava za mene se fizikite drugoto sve e shit.Ocigledno e deka kreatorite ne se potrudile mnogu pri kreiranje na prikaznava,misiive se nekako lesni i ednostavni i sekoja misija so pukanje ti e so Joe i veke zdosaduva sve istoto.A da ne zaboraam i kolku glupo zavrsuva....Se na se ocenka spored mene e:
Gameplay: 7/10(samo zaradi toa so imas opcija da se kries pozadi objekti toa mi se svigase)
Graphics:8/10 (onaka na izgled dobra e no mozele da se potrudat podobro da gi animiraat karakterite)
Story: 5/10(tapa e prikaznava mnogu e plitka i nema nitu edna side misija)
Kolku i da se potrudile da ja napraat dostoen sequel za Mafia igrata spored mene napravija Fail i ne vlozile ic trud vo samata esencija na igrata tuku samo ja praele da bide dobra na oci kade sto vo ova vreme toa i ne e bas kujznae kolku tesko...Dobroto vo igrava za mene se samo physics efektite...
Ako moze nekoj da mi kaze kako da gi otvoram melee oruzjata(noz, palka, i dr) i kako da gi otvoram moznostite za dopolnitelno nadograduvanje na kolata(supercharger i dr.) Na youtube ima video deckoto gi nasol ovie raboti vo igrata i gi otvoril so menuvanje na del od codevite na igrata preku program i ima postaveno linkovi so tutorial ne ne rabotat tie linkovi. Ako znae nekoj kako ili ako moze da najde tutorial kako da se napravi ova neka postira OBAVEZNO!!!
Одлична приказна али не е ништо револуционерно како што се најавуваше во поглед на гејмплеј и графика.
Ако се прашувам јас би ја ставил ГТА пред неа, единствено нешто што ја вади е само приказната, едвај чекав да дојдат оние cut-scenes и да видам што ќе се случи понатаму. Се на се, просечна игра, ја чекавме сите да излезе со нетрпение, а сега повеќето од нас се разочарани.
тоа беше опционално колку што видов на мапата.
Инаку приказната е дупка цело време си на дното, стануваш made man и ништо не се менува... и како тоа да е малку па ја скратиле приказната за да има нешто за длц
Значи ја симнав и јас играта од Скидроу на piratebay. Имав и уште имам проблеми со енергијата. Ми се слуша чуканје на срцето и празна енергија како пред умирање да сум. Сега сум на мисијата кога идеш дома спиеш па се облакаш и искачаш доле. Тоа време имам цело време никаква енергија. Гледав по форуми и дека други имаат проблеми исти како моите. Дали некој од тука има проблем ? Го симнав и крак фиксот на скидроу ама пак нешто не фукнционира....помош :uvo:
Потврдено и официјално значи, за кој уште не сфатил - DLC е нешто најсрање во светот на гејмингот, кое е измислено и промовирано од Microsoft.
Пацери невидени, затоа и GTA падна во квалитет, затоа и сите ебани игри ќе паѓаат во квалитет.
Abe ok e toa DLC ama da ne preteruvaat so epten kratenje na prikazna so toa ja rasipuvaat igrata..Inace i Mass effect i Dragon age imaat DLC ama pak imaat solidna prikazna ama sepak Bioware e edno a ovie so ja pravea Maifa 2 e drugo
Ова со ДЛЦ е жива глупост. Катастрофа. Играва у глобала ми е одлична сега за сега... нормално секој од нас може на секоја игра да и најде мана ама и вкус е во прашање. Али вакви причи едноставно не умираат Cosa Nostra
Не знам како може некој да ја сврти играва во еден ден?
Па луѓе, гејмплејот сам по себе е ТОООООЛКУ ЕБАНО ДОСАДЕН!
Значи не збориме во поглед на приказната, него на тие проклети "Go home"/"Go to Joe's"/"Drive to Eddie's" и слични мисии. И што, види мамо, возам. Жими се, третина од гејмплејот е тоа.
Не се ни споредува со GTA, бар таму имаш мисија со кола (брканица, а не "Вози дома" мисија), па потоа малку пукање, па иде некоја мисија со хеликоптер, ограбување банка, па нешто со глисери...
Еве да доловам како иде во Mafia II.
На почеток правите "ботски" мисии, во стилот на "вози до онде"/"истепај го овој, истепај го оној". И уште одма се досадни, али си викате - ај у курац, бар мора основите да ги учам.
Но, не бе, поминува први чаптер, втори, трети, десетти...и пак добивам мисија "Вози дома". И сеа, во 11ти чаптер (ваљда), прво ви ѕвони телефон - возете до барот кај што е Џо. Ооооок. Стигате до таму, овој убива некој, ај сеа телото фрлете го. Повторување на мисијата од 4-5 чаптер. Ај ооооок. Го закопавме...и сеа?
Возете го Џо до дома...
Еби си матер.
Ок ај го извозев...и сеа?
Вози дома.
Иди у курац бе ебате играта.
Дома сум...сеа?
Ама мажот на сестра ти ја тепал неа...извини друже, ај ВОЗИ до кај него.
Кај него сум...ај малце затепај го, како што правевме во ПРВ ЕБАН чаптер. Г-Л-У-П-О-С-Т-И.
И ај...сеа вози дома.
Да ми беше тестатурава бежична, ќе леташе низ прозор тогаш...
Ај објаснете како може некој да има толкави мазохистички живци за да ја сврти во еден ден?
После 5 дена играње дојдов до крајот и мора да кажам бев разочаран, како да е скратена играта. Друго што е досадно како што рече Mac)) вози овде, вози онде. Само од тоа играта станува многу досадна. Исто така кога ќе ја завршиш играта нема што друго да се прави освен да се возиш низ град. Сега знам дека не е GTA ама можеле барем некои side мисии да стават.
Единстевено што е добро во играва е графиката и перформансите. Според мене графиката е подобра од GTA IV, а има барем 10 FPS повеќе, без проблем на Celeron ја играв. Моја оцена:4/10.
Не знам како може некој да ја сврти играва во еден ден?
Па луѓе, гејмплејот сам по себе е ТОООООЛКУ ЕБАНО ДОСАДЕН!
Значи не збориме во поглед на приказната, него на тие проклети "Go home"/"Go to Joe's"/"Drive to Eddie's" и слични мисии. И што, види мамо, возам. Жими се, третина од гејмплејот е тоа.
Не се ни споредува со GTA, бар таму имаш мисија со кола (брканица, а не "Вози дома" мисија), па потоа малку пукање, па иде некоја мисија со хеликоптер, ограбување банка, па нешто со глисери...
Еве да доловам како иде во Mafia II.
На почеток правите "ботски" мисии, во стилот на "вози до онде"/"истепај го овој, истепај го оној". И уште одма се досадни, али си викате - ај у курац, бар мора основите да ги учам.
Но, не бе, поминува први чаптер, втори, трети, десетти...и пак добивам мисија "Вози дома". И сеа, во 11ти чаптер (ваљда), прво ви ѕвони телефон - возете до барот кај што е Џо. Ооооок. Стигате до таму, овој убива некој, ај сеа телото фрлете го. Повторување на мисијата од 4-5 чаптер. Ај ооооок. Го закопавме...и сеа?
Возете го Џо до дома...
Еби си матер.
Ок ај го извозев...и сеа?
Вози дома.
Иди у курац бе ебате играта.
Дома сум...сеа?
Ама мажот на сестра ти ја тепал неа...извини друже, ај ВОЗИ до кај него.
Кај него сум...ај малце затепај го, како што правевме во ПРВ ЕБАН чаптер. Г-Л-У-П-О-С-Т-И.
И ај...сеа вози дома.
Да ми беше тестатурава бежична, ќе леташе низ прозор тогаш...
Ај објаснете како може некој да има толкави мазохистички живци за да ја сврти во еден ден?
Незнам која е поентата за споредба Мафиа 2 со ГТА 4.
Мафиа е „интерактивен филм“ кој што си има сценарио и си го проследува во текот на играта.
А тоа за "Go home" , "go to joe's" ,тоа се тие мали елементи и детаљи кои што ја прават играта да изгледа интересно,а пред се ја прават и многу реална.
Мене се ми се допадна...и сум презадоволен од ова второ продолжение...а исто најинтересниот дел е кога го убиваш Mr.Angelo (ликот од мафиа 1) т.е. "кога се убиваш самиот себе"
Исто така и графиката во оваа игра е прејака.
Јас сум презадоволен од 2к бидејќи го добив тоа што го очекував!
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.