Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
е како де ако знаеш кажи а не сега ...:smir:иначе и јас одзад обожавам:vozbud::vozbud:
Тимче само каблите шо искачаат (малецки се пише на нив УСБ) поврзи ги на едни ко иглички шо се на матичната. И на неа пише УСБ.. иначе незнаев дека сакаш коа ти ставаат од позади х)

Помош за купување на матична плоча!

Сакам да купам нова матична плоча за AMD процесор до кај 3600денари.Да подржува и АMD Phenom...
Aко може да ми понудите некоја солидна!

Абе уклучив КОД4 и ми се појавија едни како да и речам сеа како кога на телевизорот има снег (кога нема некоја програма) и го рес компјутерот и да одам да бришам рокет док и одам контрол панел не го брише после одам да отворам Ц каде ми стое тоа и
18768326.jpg

Абе уклучив КОД4 и ми се појавија едни како да и речам сеа како кога на телевизорот има снег (кога нема некоја програма) и го рес компјутерот и да одам да бришам рокет док и одам контрол панел не го брише после одам да отворам Ц каде ми стое тоа и

Си инсталирал COD4, па си отишол да бришеш ROCKET DOCK и сеа ти се појави ова? Што збориш бре? А надвор имаше снег тоа време?

ace_elemeNt напиша:
Прво направи да Hidden files and folders е подесено така што би можел да ги гледаш скриените фајлови. Сега преку start > run > C:// и овде (или евентуално во windows фолдерот) барај autorun.inf. Ако најдеш такво нешто, веднаш избриши ги. Доколку од било кои причини, бришењето е оневозможено симни ја оваа програма. Истата постапка повтори ја и кај local disk D. Е сега, ако вирусот е "паметен" најверојатно тебе веќе ти е исклучена опцијата Show hidden files and folders. Следи ја патекава HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folders\Hidden\SHOWALL. На десната страна барај поле CheckedValue и промени му ја вредноста во 1, а на полето под тоа DefaultValue промени му ја вредноста во 2. Инаку ова е предизвикано од вирус наречен amvo.exe (погледни во процесите на таск менаџер) така да него можеш да го избришеш на следниот начин:
cd windows\system32
attrib -s -h -r amvo*.*
del amvo*.*

Си инсталирал COD4, па си отишол да бришеш ROCKET DOCK и сеа ти се појави ова? Што збориш бре? А надвор имаше снег тоа време?
Море уклучив КОД4 и ми се размачка сликата.Па го рестартурав компјутерот и да отворам локал диск Ц ете шо ми се појави.

Иам еден проблем, додека играм нагло почнува да кочи, некогаш се гаси и мониторот а некогаш се дешава и ова.
2j68dqc.jpg

За тоа време кулерите внатре многу бучат, верувам дека до нив е, ама да прашам пак? Пробав со реинсталација на драјверите, не помогна.

Море уклучив КОД4 и ми се размачка сликата.Па го рестартурав компјутерот и да отворам локал диск Ц ете шо ми се појави.

99% Имаш autorun.inf со некој вирус.
Ќе ти треба едно чистење да удриш на компјутерот.Во msconfig избриши ги сите стартап програми што ти се сомнителни или не ти требаат и после со некое Live Linux или Hirens или BartPe cd избриши во Ц,Д,Е,Ф, autorun.inf и вирусот, кој најчесто е amvo.exe, nar.vbs и така слично.

Иам еден проблем, додека играм нагло почнува да кочи, некогаш се гаси и мониторот а некогаш се дешава и ова.

За тоа време кулерите внатре многу бучат, верувам дека до нив е, ама да прашам пак? Пробав со реинсталација на драјверите, не помогна.

Ти прегрева графичката, или може и веќе е сјебана. Нејзиниот кулер кога е исчистен последен пат? Да не се стопени малце перките зашто бучи така? Што графичка имаш?

Како може да биде сјебана... Црн екран тогаш...
Гарант ти е кулерот, мене ми се има случувано истото,

Ти прегрева графичката, или може и веќе е сјебана. Нејзиниот кулер кога е исчистен последен пат? Да не се стопени малце перките зашто бучи така? Што графичка имаш?
Кулерот го чистам скоро на два дена, од кога почна да праи така ама не е до прашината. Перкиве не ми изгледаат стопено :)
Графичката е ati radeon 9600xt 256.

Ќе играм некое време, па ваљда доаѓа до прегревање, тогаш почнува да закочува, обично два пати се појавува црн екран и пак ме враќа на играта. Ако продолжам се јавува тоа од сликата :)

Значи не 100% сјебана, туку сјебана. Може цело време да вади ваква никаква слика, тоа е сјебана.

Кулерот го чистам скоро на два дена, од кога почна да праи така ама не е до прашината. Перкиве не ми изгледаат стопено :)
Графичката е ati radeon 9600xt 256.

Ќе играм некое време, па ваљда доаѓа до прегревање, тогаш почнува да закочува, обично два пати се појавува црн екран и пак ме враќа на играта. Ако продолжам се јавува тоа од сликата :)

Да не си ја оверклокувал или нешто слично?

Сјебана е, бог да ја прости. И дојде време више.

Вака сега, оствив ком. вклучен и излегов, кога се вратив в беше во StandBy,кога пробав да го вклучам неќеше, дури ни копчето за рестарт не работеше па морав да го исклучам директно од штек.Сега не се влучува воопшто ,а диодата на матична свети што значи не е напојувањето,алп некој знае-ПОМОШ!!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom