Помош, проблеми, прашања, совети...

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.488
Поени од реакции
1.863
На сите лаптопи кога не се на полнач, екранот оди во некој power saving мод, а исто и процесорот и другите компоненти.Не е ништо страшно, dont worry.
Да ама кај мене до пред некој ден и без полнач сликата си беше ок и тоа со месеци а сега пред неколку дена без полнач е затемнета, па затоа прашувам да не се зезнало нешто?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да ама кај мене до пред некој ден и без полнач сликата си беше ок и тоа со месеци а сега пред неколку дена без полнач е затемнета, па затоа прашувам да не се зезнало нешто?
По DEFAULT треба сликата да е затемнета без полнач што значи не ти се опциите подесени на DEFAULT.

Види таму кај POWER OPTIONS да не ти е наместено MAXIMUM PERFORMANCE. Иако ти е BALANCED штиклирано, влези внатре, прочепкај низ опциите, сигурен сум дека таму е некаде тоа што го бараш.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.488
Поени од реакции
1.863
По DEFAULT треба сликата да е затемнета без полнач што значи не ти се опциите подесени на DEFAULT.

Види таму кај POWER OPTIONS да не ти е наместено MAXIMUM PERFORMANCE. Иако ти е BALANCED штиклирано, влези внатре, прочепкај низ опциите, сигурен сум дека таму е некаде тоа што го бараш.

Фала другар, ја открив цаката.

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
ај, ако може малку помош. некои работи сосем не ми се јасни, а очигледно ќе ми бидат потребни во скоро време.:jaj:
ме интересира, како функционираат преносливите хард-дискови, како од пц се ставаат документи на нив? исто така, колку отприлика чинат и каде можат да се најдат?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Може да се најдат во секоја компјутерска фирма и во сите маркети на Хедис... :)
Ова последново беше шала, функционираат како преносливо големо усб, го брцаш и работи, т.е. го гледа како обичен, нов ХДД.
Има 2,5 инчни и 5.25 инчни, со таа разлика што за малите не треба посебно напојување.
И тоа е тоа, се движат од 2000ден па нагоре.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Zdravo Decki imam maticna ploca MSI K8N Neo4 platinium so cipset Nforce 4 ultra na stariot kompjuter.Znae li nekoj dali mozam da mu stavam procesor AMD x2 nekoj pojak nad 4000,poso sea imam Amd 3000,64biten so 939 pinski.
Ako moze sovet poso na upatsvoto na maticnata pisuva "designet for AMD Athlon 64/FX Procesors" Ako moze sovet t.e kakvi se tie fx procesori

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Тие ти се нешто како Extreme верзијата од Интел што е.
И мислам дека нема таков во МКД.

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
Имам едно прашање за вас.Компјутерот ми е :

GeForce 4400FX
256 DDR Ram
Inter Celeron 2.45 Ghz
40 GB Hard Disk

Колку рам можам највеке да му додадам,каква графичка можам да ставам,колкав хард диск ?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Имам едно прашање за вас.Компјутерот ми е :

GeForce 4400FX
256 DDR Ram
Inter Celeron 2.45 Ghz
40 GB Hard Disk

Колку рам можам највеке да му додадам,каква графичка можам да ставам,колкав хард диск ?
Да пишеше каква матична имаш, може и ќе ти помогнеше некој :)
А инаку ако сакаш да му ги смениш скоро сите компоненти, повеќе би ти се исплатило да земеш нов

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
Може ли некој да ми каже одприлиак во која температура би требало да работи процесоров кај мене Intel Quad Q6600 на програмчево со матичнава(vtune) покажува околу 45-8 степени и мислам дека е многу за неоптовраен процесор.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Може ли некој да ми каже одприлиак во која температура би требало да работи процесоров кај мене Intel Quad Q6600 на програмчево со матичнава(vtune) покажува околу 45-8 степени и мислам дека е многу за неоптовраен процесор.
Кај мене истиот процесор моментално јадрата се 44-45 степени али не е исклучен 3 дена некаде.

Погоре за некој што пиша за на лаптоп што му се затемнил дисплејот, исто ако батеријата е доста оштетена кога е исклучен лаптопот од струја те. кога работи на батерија не ти ни дава да одиш на Max Performance, така кај мене е сега додека не сменам батерија... Јас ја заебав уште на почеток со еден слаб адаптер...

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
Кај мене крена и до кај 55 сега али во собава ептен бара беше, отворив малце врата од собава падна до кај 42-3(на тараса и без кулер ќе стои :D ). Исто така ова програмчево Vtune го ставив на автоматска контрола на брзината на кулерот и врти со некаде 60% а кулеров 50 степени беше веќе.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Кај мене крена и до кај 55 сега али во собава ептен бара беше, отворив малце врата од собава падна до кај 42-3(на тараса и без кулер ќе стои :D ). Исто така ова програмчево Vtune го ставив на автоматска контрола на брзината на кулерот и врти со некаде 60% а кулеров 50 степени беше веќе.
Што кулер имаш? Многу бе 55 степени... Да не си го оверклокувал или сл?

Kajgana Shop

На врв Bottom