Помош, проблеми, прашања, совети...

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
вака....кога ке го уклучам компјутерот,ке пројде тоа матична плоча ова ова, хардискот почнува да чука, так так так, и ми се појавува ;windows;system//..... дека некој фајл фали у ОС, и вика да го поправи притисни R преку repair conzola, уклучив тоа али незнам како да го поправам, некој да помогне!????
same problem kupiv 1gb ram ddr 400 i nekese dodeka bese u slot noviot ram go izvadiv pocna da raboti no tesko mn koci sega

p.s gade probav toa vo biosot nema da se namesti na koja frekvencija.
na mojot bios imase Auto. 2.6 i 2.0 kaj ram frekvencijata.

Член од
5 јануари 2009
Мислења
47
Поени од реакции
0
Разликата меѓу двата модула е во tRCD и tRP, латенциите, или скратено и лаички, што помали бројки тоа рамот ти е побрз.
На пример, јас рамот го спуштив на 550мхз, ама латенциите ми се 4-4-4-12 и така добивам на перформанси.
Треба многу да експериментираш за да најдеш добар сооднос(најдобро е 1:1, ама тоа е веќе друга тема).
ајде сега одговор и на ова околу брзината
http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2009/01/26/intel-core-i7-memory-performance-review/1
:helou:

Член од
9 септември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
63
Не ги избриша прво старите драјвери,така?

1.Одиш на ati.amd.com,си ги земаш најновите драјвери.
2.Правиш uninstall на старите драјвери и го рестартираш Пц-то
3.Ги инсталираш новите по рестартот.

eee dobro e sea prijatele ќе се опраи.фала ти ногу.јас претходно гуглах и драјверите ги симнав, не знам од каде,па кој знае шо сум направил со какви ли драјвери.значи ок си е супер работат сеа.фала ти ногу.

Mr.HyPNoTiC

UnTraceable Guest!
Член од
13 ноември 2007
Мислења
1.450
Поени од реакции
239
Едно другарче си купи сони3.И некој одаптер таму 110-220 волти или вати шотизнам.И го уклучуе сонито играе 5-10 минути и му гасе?До адаптерот помоќен треба или?
Ако е директно на штекот поврзан мислам дека ќе прави проблеми па може дури и да прегоре ...

Oi!

Член од
26 август 2008
Мислења
313
Поени од реакции
6
Ај едно можеби просто прашање...што е подобро Intel Core 2 Duo E8400 или Intel Core 2 Quad Q6600??..и што матична предложувате??

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ај едно можеби просто прашање...што е подобро Intel Core 2 Duo E8400 или Intel Core 2 Quad Q6600??..и што матична предложувате??
Зависи за што ќе го користиш. Ако ти е за работа, 3D и слични работи, тогаш дефинитивно Q6600 а ако ти е повеќе за игри, тогаш добро би било да го земеш E8400, а и многу се оверклокува тој, има висока херцажа, брз процесор во секој случај. Ама и Q6600 да го земеш, нема утка (јас со Q6600 би одел).

Матична, побарај ASUS P45

Oi!

Член од
26 август 2008
Мислења
313
Поени од реакции
6
Зависи за што ќе го користиш. Ако ти е за работа, 3D и слични работи, тогаш дефинитивно Q6600 а ако ти е повеќе за игри, тогаш добро би било да го земеш E8400, а и многу се оверклокува тој, има висока херцажа, брз процесор во секој случај. Ама и Q6600 да го земеш, нема утка (јас со Q6600 би одел).

Матична, побарај ASUS P45
Благодариме..а иначе повеќе, бар сега за сега, би се осврнал на игри..а иначе иам и јас нешо слушнато за тоа дека Е8400 бил ѕвер за оверклок и дека Q6600 мн тешко се носел со него(за игрите зборам)..ама ај сепак викам да прашам и тука зш глеам доста од вас ги користат тие процесор..него др работа у анхоч го глеам и ова AMD Phenom Quad Core(цена колку Е8400)..добар е овој или??зш досеа не сум користел AMD па нз какви се..

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Благодариме..а иначе повеќе, бар сега за сега, би се осврнал на игри..а иначе иам и јас нешо слушнато за тоа дека Е8400 бил ѕвер за оверклок и дека Q6600 мн тешко се носел со него(за игрите зборам)..ама ај сепак викам да прашам и тука зш глеам доста од вас ги користат тие процесор..него др работа у анхоч го глеам и ова AMD Phenom Quad Core(цена колку Е8400)..добар е овој или??зш досеа не сум користел AMD па нз какви се..

Земи си Q6600 и мирна глава неколку години.Се оверклокува до кај 3.0гхз, за ралика од Е8400 кој оди и до 4.0гхз, ама 4 јадра се 4 јадра.
AMD не!

Член од
18 април 2007
Мислења
372
Поени од реакции
32
проблем со hp 550

Ве молам за помош!
имам HP550 и понекогаш (како ке му текне) се зацрнува екранот,
ама во многу темна просторија се гледа дека работи PC -то,
после рестарт се е ок ,до следниот пат.Нема никаква законитост во
појавувањето на оваа појава.Аман помагајте,ме полуде, на нет нема
ништо помош.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Ми донесоја исти модел со истиот проблем ... на сервис го пративме и сменаја нов диск, ако имаш гаранција носи го веднаш

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
SOVET za KUPUVANJE NA PRINTER

Sakam da kupam za domasna upotreba printer.Se dvoumam :dali laserski,dali printer i skener,dali i vo boja.Zatoa resiv od iskusnite vo ovaa oblast da mi pomognat i da mi dadat sovet.Odnapred vi blagodaram.:salut::salut::salut:

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.488
Поени од реакции
1.863
Се до пред некој ден без пуњач сликата на лаптопот беше ок. Ама сега без пуњач сликата е потемна освен кога на power option ми е подесено на high performance или кога е уклучен пуњачот, a до сега нон стоп ми беше на balanced. Молам за совет како да ја вратам првобитната состојба:да ми работи компјутерот без пуњач на balanced без затемнета слика

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Се до пред некој ден без пуњач сликата на лаптопот беше ок. Ама сега без пуњач сликата е потемна освен кога на power option ми е подесено на high performance или кога е уклучен пуњачот, a до сега нон стоп ми беше на balanced. Молам за совет како да ја вратам првобитната состојба:да ми работи компјутерот без пуњач на balanced без затемнета слика

На сите лаптопи кога не се на полнач, екранот оди во некој power saving мод, а исто и процесорот и другите компоненти.Не е ништо страшно, dont worry.

Kajgana Shop

На врв Bottom