eBay (официјална тема)

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
хмм баш и мене ме интересираше, имам некој работи кои се супер а не ми требат мене, па наместо да стојат си мислев и да заработам од нив :) Дали има такви кои веќе продавале??

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Чим нема уште paypal батали ebay. Или пак иди како бугарија таму па така продавај ги.

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
Не сум сигурен ама мислам дека за Македонија сеуште не е возможно...иначе има еден Маунтбајк многу добар за ситна пара

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
Zdravo imam pari na moneybookers. Dali moze da mi kaze nekoj kako mozam da gi podginam ????

ODNAPRED FALA !!

sickjoce

Ненормален
Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.233
Поени од реакции
338
Ке го врзеш акаунтот со дебитна виза картичка и ке ти стигнат таму.
Kako prvo treba da imas 18+
Kako vtoro treba podatocite da ti se tocni
3. Da registriras debitna/kreditan karticka ili bankovska smetka
4. Da ja verificiras tvojata debitna/kreditan karticka ili bankovska smetka
5. Mozes da koristis Whitdraw opcija za transfer na parite
Kontaktiraj me na PM ili msn-skajp ako nemas nesto jasno

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Сеуште нема ништо ново или веќе има начин за купување преку ebay со достава до Македонија?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Сеуште нема ништо ново или веќе има начин за купување преку ebay со достава до Македонија?
Јас купував преку ибеј без проблем со испорака до македонија.
Купував нови работи кои таму (во Америка и во Кина) ба многу поефтини од овде или во регионот. Купував од фирми (дилери). Ситуацијата е следна

Пред да се наддаваш или ја купиш стоката провери (прашај ги по маил) дали сигурно испорачуваат до Македонија и дали прифаќаат банкарско плаќање (сите поголеми и поозбилни фирми а и доста приватници прифаќаат) Прашај која е крајната цена пошто знаат да забушурат некои трошоци (јас немав такво искуство али има луѓе кои имаа. Потоа нк ти пратат фактура, може и на маил, која ќе ја оштампаш и со неа ќе одиш во некоја наша банка. Таму отвораш девизна сметка (10 минути работа) внесуваш пари (ако е фактурата во евра - евра ако е во долари - долари) и банката му префрла нив пари . Е сега прашај колку е повизијатаза такво плаќање значи сите трошоци на префрлање на парите одат кај тебе и провизијата на твојата МК банка и провизијата на странската банка. Нашите не знат или не ги интересира п ана пример за 600 евра ќе ти земат овде 20 евра провизија, таму банката нив ќе им задржи 30 евра и нив на сметка ќе им “легне“ 570 па ќе ти бараат да доплатиш уште 30 а за доплатиш уште 30 треба пак и овде провизија и таму... мене така ми се случи али поминав убо пошто им реков дека нема да им доплатам (25$) и да ми вратат парите е сега требаше тие да плаќаат провизии и кај нив и кај мене па ми ги простија и ја пратија робата.

Со фирми и проверени дилери (секогаш на интернет можеш да најдеш инфо околу продавачот и е безбедно да се работи, и од Америка и од Кина робата ми стигна многу брзо педантно и убаво спакована без никаква мана.
Ако треба уште некое појаснување - тука сум.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Сo paypal може одамна. Треба Visa Electron од NLB (може и со картички од други банки, ама оваа ја користам).

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Сo paypal може одамна. Треба Visa Electron од NLB (може и со картички од други банки, ама оваа ја користам).
Што внесуваш како држава кај пејпал? Уствари напиши што се треба да се внесе, оти имам NLB Visa Electron, а би сакал функционален пејпал акаунт.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Што внесуваш како држава кај пејпал? Уствари напиши што се треба да се внесе, оти имам NLB Visa Electron, а би сакал функционален пејпал акаунт.
Кај мене функционираше и со Бугарија, ама повеќето внесуваат Словенија.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
стајте ги и линковите, пошто у постот ги нема. Јас чув дека со Visa Electron-от идеш у Тутунска и они ти средуваат.
За регистрација тука па потоа за тоа каде што вели да ја одбереш од листа Visa Electron ќе се логираш на истата страна и ќе одбереш и на крај последниот линк е во Аналитика горе кај трансакции треба да биде последната транскакција од Paypal.

Kajgana Shop

На врв Bottom