Мит или вистина? Користиме 10% од мозокот

• Креатор на темата Креатор на темата Димитар
  • Време на започнување Време на започнување

Користиме 10% од мозокот

• Мит

Гласови: 201 37,4%
  • Вистина

Гласови: 337 62,6%

• Вкупно гласачи
    538
тоа што ви звучи неверојатно не значи дека не е вистина.
Ни мене не ми се верува,ама уште помалку ми се верува дека ние повеќе знаеме од толку научници

Јас мислам дека максимум човек може да користи 7 до 8 посто од мозокот, тие што имаат повеќе од ова до 13/14 % се доста интелигентни луѓе, а тие што имаат над волку посто, кои се многу ретки, се луѓе што поседуваат моќи како на пример телекинеза, астрална проекција и сл. 100 % да се користеше од мозокот, јас мислам дека луѓето меѓу себе не би требало да комуницираат да не си наштетат од преголема нервоза или премногу мислење. Имам читано за ова, па сега што е вистина не знам.

Мислам дека веќе беше научко докажано дека го користиме целиот мозок. Така да, мит...

ха..а ја бев чула дека човек користе само два посто од мозокот :) не знам шо да мислам..иам читано и за едното и другото.али како шо викат,ако не го користеме целиот,не можам ни да замислам шо е човек способен да направе со користење 100% мозок..

Според мене: тоа е мит! Користиме 100% од мозокот. Но се зависи од нашиот капацитет.

Како ова почнало според она што го имам читано. Алберт Ајнштајн ја изучувал дејноста на Пјер Флоренс. Ајнштајн некои работи малку лошо ги разбрал и потврдел дека користиме само мал дел од мозокот. Тоа продложило со годините, за сега, скоро секаде да слушаме: Ние не користиме 100% од мозокот, туку помалку од 10%.

Или што имаше Бада на една друга тема кажано:

Извини, но луѓето користат едвај 8% од својот ум, а камо ли 10%.

Научно подржано!

незнам за 10% ама сигруно не користиме целосен капацитет, а мислам дека имам и доказ за тоа. Мозокот испраќа три вида на зраци: alfa, beta и gama... едни кога сме концентрирани, другите кога сме опуштени онака знајш и третиве кога спијаме. Ако користевме доволно мозочен капацитет ( значи со преголема концентрација ) ќе можиме да ги контролираме овие алфа зраци и со тоа ако нашиот соговорник исто така има доволно голема концентрација ( капацитет ) можеме да зборуваме телепатски, се разбира на мали растојанија. Да појаснам... низ мозокот за да се пренеси дразби и за да работи мозокот постои електрицитет ( немој сеа некој да мисли кизнај колкав ) а каде што има електрицитет, има електрично поле. Во секое поле има зраци. Од таму и идат овие алфа, бета и гама зраци

незнам за 10% ама сигруно не користиме целосен капацитет, а мислам дека имам и доказ за тоа. Мозокот испраќа три вида на зраци: alfa, beta и gama...

Поправка-4 вида, трите шо ги пиша плус тета бранови.
brainwaves1.jpg

Инаку, го користиме цел мозок научно докажано е.

Поправка-4 вида, трите шо ги пиша плус тета бранови.
brainwaves1.jpg

Инаку, го користиме цел мозок научно докажано е.

фала на поправката ( знаев дека брановиве тро ги подзгрешив :baeh: ), ама сепак... мислам дека ако го користевме максимално капацитетот од мозокот ќе можевме да разговараме телепатски, затоа што во овие зраци веќе постои информација која ние сме ја пратиле. Мислам дека ме сваќаш? Ај еве да се обидам попросто да објаснам. Моментално сакам да ти речам здраво. мозокот работи под дејство на елетрицитет. електрицитетот е тој кој овозможува јас да ти речам здраво. значи имам електрично поле создадено од електрицитет кој има за задача да го натера мозокот да испрати дразба до системот за говор и да изговори 'здраво!'. ова елетрично поле е создадено од зраци кои исто така ја имаат истата цел како и полето тоа се подразбира. И кога тој еден зрак да речиме е регистиран од мозокот на твојот соговорник, автоматски неговиот мозок добива информација 'здраво!'

Има многу митови:vozbud: кои се популарни како на пример митот за Исус кој чекорел по вода,митот за чесниот политичар,митот за чудивиштето од Лох Нес (Несиииии како сиии :vozbud:) и други...
Еден од најстарите и кои најтешко се побиваат е дека сме го користеле мозокот.:vozbud:
Сосема неиздржана и недокажлива теза.

П.С. Количината на употреблива мозочна маса се наголемува само преку лоботомија

Моментално сакам да ти речам здраво. мозокот работи под дејство на елетрицитет. електрицитетот е тој кој овозможува јас да ти речам здраво. значи имам електрично поле создадено од електрицитет кој има за задача да го натера мозокот да испрати дразба до системот за говор и да изговори 'здраво!'. ова елетрично поле е создадено од зраци кои исто така ја имаат истата цел како и полето тоа се подразбира. И кога тој еден зрак да речиме е регистиран од мозокот на твојот соговорник, автоматски неговиот мозок добива информација 'здраво!'

Од кај ти е информацијава?

Инаку, кога ќе видам некој човек шо го знам, примам дразба, таа дразба оди во одреден дел на мозокот и враќа повратна информација т.е. реакција/команда на делот кој е задолжен за говор да речеме здраво.

А инаку, користиме 100% од мозокот само не ги користиме константно зашо би се истрошиле.
Кога седам, не ми треба делот од мозокот кој е задолжен за одење, кога ќутам не ми е во употреба делот за говор итн.

Од кај ти е информацијава?

Инаку, кога ќе видам некој човек шо го знам, примам дразба, таа дразба оди во одреден дел на мозокот и враќа повратна информација т.е. реакција/команда на делот кој е задолжен за говор да речеме здраво.

http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%98%D0%B0 и од часовите по физика кои ги имам 3 пати неделно

и да се надополнам... не правиме муабет за дразба која вклучува било кое од 5те сетила

Oкеј, сеа видов дека објаснувањето било за телепатијата(:tapp:), ја ти објаснував општо за процесот.
Ама како и да е, го користиме целиот мозокцџз.

Свесно не го користиме мозокот туку сме на автопилот 99% од времето...со некои исклучоци...
Значи мозокот автономно работи...фрчат тикови...се додека електроенцефалограмот не направи...биииииииииип

На темава веројатно се мисли за свесна употреба...мислам:vozbud:

Oкеј, сеа видов дека објаснувањето било за телепатијата(:tapp:), ја ти објаснував општо за процесот.

не се ретки луѓето што едвај користат 3% од мозокот. секако дека има исклучоци :smir:

:pos2: ок. ко викаш така, така нека биди:smir:

На темава веројатно се мисли за свесна употреба...мислам:vozbud:

е дури тогаш не користиме ни 5 %:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom